Iohannis dă cu oamenii muncii în fasole

Iohannis dă cu oamenii muncii în fasole
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* După o pauză mormântal de lungă, în care a tăcut asurzitor, mimând preocuparea ca nimeni altcineva, președintele țării a revenit în forță. Cu prilejul primirii ambasadorilor români la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a vorbit și s-a exprimat prin viu și nevătămat grai, încă o dovadă că nu de pomană avem o Românie Educată, în care se studiază logopedia, anatomia, lobotomia, iohanofobia, iahnia și, inevitabil, multe altele.

În discursul susținut cu acest prilej, Klaus Iohannis a comis o gafă de mai mare râsul, deși aș încadra-o la "sporovăieli iohanologice n o r m a l e"! Președintele a pronunțat greșit numele țării Chile spunând, cu deplină convingere, "Kile". Abțineți-vă de la răutăcisme sud-americane sau miștocăreli peruviene, că nu de astea ne arde nouă acuma! Cred că emoția revederii cu țara, pentru prima oară în anul 2024, și-a spus cuvântul. Iar cuvântul, repet, este Kile. Avem însă cu ce să ne consolăm. Slavă Domnului că Iohannis n-a fost în vizită în Scoția, în contextul schimbărilor climatice, astmatice și vestimentare. Să ne imaginăm utopicul dialog dintre presa aservit de curioasă și Iohannis:

- Domnule președinte, am înțeles c-ați vizitat și Scoția. Ne puteți spune ce-nseamnă "duș scoțian"?

- Da, am vizitat Scotchia, pentru dinamica relațiilor laterale și bilaterale. Dușul scoțian este un fel de duș elvețian care se face cu un singur kilt de apă.

* Culmea ironiei involuntare a fost atinsă la începutul săptămânii, când Administrația Prezidențială a ținut morțiș să ne anunțe că "de când a depus jurământul, Klaus Iohannis nu a avut concediu de odihnă, în sensul definit de legislația muncii". Iată și câteva frânturi din adevăratul jurământ neoficial depus de Iohannis: "Jur să îmi apăr... O clipă, scuze! De fapt, n-are rost să ne jurăm așa aiurea-n tramvai, când avem avioane. Mai ales că până și un cățeluș cu părul creț știe să se jure. Dacă timpul și Carmen îmi vor permite, o să mă pun în slujba cetățenilor. Știu, e haioasă fraza asta, da' me-a plăcut foarte mult! Concediu nu-mi iau, că n-are rost. Păi ce-mi trebuie mie concediu, de vreme ce a fost inventată VACANȚA?!"

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1706 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.