Doarme, iartă-i, că nu știu ce fac!

Doarme, iartă-i, că nu știu ce fac!
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* Cu nejustificată bucurie, vă anunț că ieri a fost Ziua Mondială a Somnului. Știu, m-am trezit cam târziu, dar așa s-a crezut atunci.

La noi, la români, vedeta zilei de ieri a fost "somnul rațiunii", care naște monștri vii, în ce lună vrea el. Scriitorii îi spun "somnul narațiunii".

În Parlamentul României, Ziua Mondială a Somnului este cunoscută și sub numele de "Noaptea muzelor", pe motiv că la baza inspirației şi expirației din timpul somnului în plen stă cel puțin o muză. Paradoxal, pentru aleși, somnul profund este considerat boală profesională, iar indemnizația corespunzătoare acestei afecțiuni poartă numele de "Sumă forfetară onirică". Acești bani sunt folosiți pentru hrana zilnică a cailor verzi, pe care parlamentarii îi vizează încă de mici, adică de ponei.

Discursurile susținute de aleși în plen inspirate de somn se numesc "declarații sforăitoare".

Potrivit reputatului medic prof. dr. Vlad Ciurea, "micul-dejun nu trebuie luat imediat după ce ne-am trezit, deşi mulţi oameni se gândesc că aşa este normal. Mai întâi, înainte de masă, organismul trebuie pregătit treptat cu mişcare, lichide şi gândire".

Pentru mine, sfaturile savanților sunt sacre. Azi-dimineață, după ce-am făcut duș cu apă chioară de somn, am plecat pe jos la serviciu, ca să ascult formația IQ. Recunosc, nici prin cap nu mi-a trecut că există o formație cu acest nume.

Un membru al partidului condus de Nicolae Ciucă, care venerează somnul și cacofonia politică, s-a dus ieri la fereastra șefului de partid, îmbrăcat în haine festive, adică pijamale de sărbătoare. În semn de omagiu pentru conducătorul iubit, penelistul i-a cântat lui Ciucă: "Somn, somn să-nălțăm!"

Cu ocazia Zilei Mondiale a Somnului, pe mulți dintre locatarii așezămintelor academice Jilava și Poarta Albă i-a furat somnul de beci. Despre aceștia, Băsescu spune c-ar trebui transferați în celebra bibliotecă de maximă siguranță "Alcatreaz".

Cel mai cunoscut politician aflat în relații intime cu somnul este Crin Antonescu. Prietenii îl bănuiesc că-și ține banii la saltea, chiar și când pare treaz. Crin este autorul celebrei opere așa-zis eminesciene "Mai am un singur dorm", pentru care era cât pe ce să primească un premiu Nobel pentru pace. Mai precis, "dormi în pace!"

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1744 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:11

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Galatean, din pacate
    Luni, 18 Martie 2024 10:06
    81.12.150.***
    Ei, nu stiu ce fac? Stiu foarte bine! Sunt niste putori ordinare. Unii... Ceilalti sunt sarlatani.... O parte din ceilalti...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.