Zbor deasupra unui cuib de ciuci

Zbor deasupra unui cuib de ciuci
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* Fostul premier al României Nicolae Ciucă a scris o carte. De fapt, nu sunt sigur că e prima lui carte sau că e singura lui carte. Că dacă era numai una, acum vorbeam despre Coșbuc, nu despre Ciucă. Ideea de bază e că, în iunie, domnul general îsi lansează cartea "Un ostaș în slujba țării". Pe pagina sa de feisbuc, scriitorul, pardon de licență, a zis: "Paginile acestei cărți sunt despre mine."

Ca să nu pară că plagiez sau, Doamne ferește, că sunt previzibil așa cum sunt ăia care scriu doctorate, îndrăznesc să am curajul de a cuteza să cred că minele alea la care se referă generalul Ciucă sunt mine antipersonal, care, de regulă, sunt neutralizate și dezamorsate de priceperea trupelor de geniu. Sunt aceleași trupe chemate cu ocazia "Știrilor de la Ora 5" , pentru a calma spiritele revanșarde din mahalalele din Bolintin. Mă opresc aici cu hermeneutica. Nu de alta, dar mă tem c-aș putea pica în păcatul de a face spiritism literar, sau, și mai grav, voodoo cazon, și nu se cade să fac asta, dat fiind că azi este miercuri.

* Un vechi proverb copulativ britanic din Uganda spune că omul, cât trăiește conectat la aparate și la realitățile vieții, zboară. Dacă nu el, măcar vulturii, și tot zboară cineva. Recunosc, nu sunt sigur că asta este forma exactă a proverbului, însă neavând "expertiză" în limba vorbită în Uganda, am fost nevoit să apelez la "google translate", varianta pentru proverbe copulative.

Potrivit publicației G4Media, oamenii de știință ornitologică au descoperit, cu uimire, că vulturii își schimbă traiectoria de zbor, pentru a evita conflictul din Ucraina.

Din câte știu, nu același lucru fac șoimii maltezi sau potârnichile de Mânjina, când vine vorba de Gaza. Personal, bănuiam că se va ajunge și aici. Încă din fragedă pruncie, tatăl meu m-a avertizat, în contextul grijii părintești față de zbor: "Băi băiete, ține minte acest Brechiniuz, sau NiuzAlert, cum îi zici tu! Nu va fi pace pe cerul Europei, până ce sticleții nu vor înțelege că mai importantă decât traiectoria lor de zbor este sănătatea gospodinei ucrainene care pune murături, ca să arunce cu ele după drone." Și-acum mă-ntreb ce-a vrut să spună tata, deși înclin să cred că m-a luat la mișto. Așa-mi trebuie, dacă nu mi-a plăcut ornitologia!

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1591 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2024 16:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.