Sabia lui Ștefan cel Mare și Mar cel Mic

Sabia lui Ștefan cel Mare și Mar cel Mic
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Idei principale ale rezumatului conspectului sintetizat din realitatea mică și mijlocie a ultimelor aproximativ 48 de ore:

- Un polițist din Bacău a reușit să numere o bilă de biliard, de unul singur. Medicii nu sunt rezervați, dar nici prea bine nu se simt.

- Un contabil din Huși a extras TVA-ul dintr-un PET de 2,5 litri, convins că așa se poate întâlni mai repede cu Mahmur Abas. Parțial i-a ieșit, în sensul că abia a găsit niște zeamă de varză murată, pentru a-și drege busuiocul mahmurelii.

- Doi parlamentari românești au participat la un târg de carte din Parlament, unde efectiv s-au bătut pe apariția editorială a scriitorului-general Nicolae Ciucă, un brav ostaș care a ajuns politician, numai el știe cum. Concluzia criticilor literari este că s-a făcut cultura de masă și anul acesta. Se vând cărțile și tutorialele despre bătălia politică...în prostie! Ca pâinea caldă la genunchi de lemn.

 

* Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Erdogan. Nu întâmplător, cum am fi tentați să credem, ci cu prilejul unei vizite oficiale în Turcia. Nu-mi dau seama cum a făcut, dar Marcel l-a convins pe Erdogan să-i primească pe români în Turcia, doar cu buletinul. Cine n-are buletin poate pleca în vacanță pe litoralul românesc. Acesta nu este un compromis, ci un sofism de Buzău, din care unii dintre noi am putea înțelege că Ciolacu încurajează turismul românesc, futurismul islandez, silogismul pechinez și, de ce nu, autoturismul cu două uși.

 

* Și mai șocant, ca să nu zic amuzant, este că Marcel s-a lăudat că vrea să-i convingă pe turci să ne dea sabia lui Ștefan cel Mare înapoi. Discuțiile și negocierile sunt în toi. Momentan, turcii l-au asigurat pe domnul Mar cel Mic că Buzăul nu se află în Moldova, iar Moldova nu este a lui, ci a urmașilor urmașilor celui care a vrut să-i ascută sabia lui Ștefan cel Mare, cu polizorul electric, în pofida faptului că scula respectivă era doar în perioada de probă și testare. Nu știu dacă Ciolacu se va întoarce cu sabia lui Ștefan cel Mare, însă e greu de crezut că va rata promoția la bijuteriile de aur din Istanbul. Ar fi păcat să se întoarcă în România cu mâna goală. Măcar un ghiul modest, discret, pe deștul ăla la care, pe vremea în care săra covrigii de Buzău, Marcel purta unghie mare.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1205 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Mai 2024 15:20

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro