A fost odată Cannes povești...Un leu

A fost odată Cannes povești...Un leu
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* La festivalul de film de la Cannes a participat și filmul românesc “Trei kilometri până la capătul lumii”, care a primit Premiul Queer Palm. Din presă am aflat că premiul, înființat în 2010, recompensează diversitatea. Ceea ce întărește cumva bănuiala că cei trei kilometri sunt diferiți, nu se cunosc între ei și, de ce să nu recunoaștem, nu sunt nici măcar rude. Practic, premiul este o recunoaștere a crezului cinematografic că, pentru cei care iubesc cu adevărat filmul, lungimea peliculei și distanța din Deltă până la capătul lumii nu contează.

* Sâmbătă seară, pe Arena Națională, a avut loc un eveniment special, de aleasă simțire. E vorba despre meciul retragerii Generației de Aur. Frumos, emoționant, greu de descris în cuvinte obișnuite. Mai ales că toate cuvintele au fost confiscate de către crainicul evenimentului. Așa de mirific striga, țipa și urla acel domn la stația de amplificare a stadionului, încât, după a 3-a repriză de urlete elogioase, am schimbat postul tv. Am ajuns, culmea, pe Animal Planet, unde... ghinion: era cât pe ce să dau și acolo peste Stoichiță. Noroc de momentul publicitar.

În deschiderea meciului de adio al Generației de Aur, a fost intonat imnul național al României. Din cauză c-a uitat versiunea scurtă și fotbalistică a imnului, Monica Anghel a fost nevoită să-l cânte pe tot.

Imediat ce Monica și-a încheiat minunata-i prestație, interpretând admirabil imnul României, pe unul dintre canalele tv specializate în antropologie, nutriție și ținute de seară, a început un binemeritat talk-show dedicat evenimentului de pe Arena Națională, intitulat “Auzi, fată, da’ care-o fi dieta Monicăi?!”

* Un renumit post de televiziune de știri din România nu s-a abținut nici anul acesta, remarcând că a cam venit vara. Motiv pentru care, la principalul jurnal de seară, prezentatoarea a anunțat că expresia “Se circulă în condiții de iarnă” a fost chemată în service.

* Presa de scandal onomastic a consemnat dispariția câinelui care a inspirat logo-ul criptomonedei Dogecoin.

Sensibilizat de această veste, Mugur Isărescu a scris pe o rețea de socializare că tractorul de pe moneda de 1 leu din 1966 a fost dus la Remat, pentru că începuse să latre.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1350 ori Ultima modificare Duminică, 26 Mai 2024 16:30

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Luni, 27 Mai 2024 01:07
    95.76.32.***
    ...eu am ajuns la reclama cu Marcel și m-am enervat grozav, adică eu nu sunt în stare să înmatriculez căruțul de butelii fără credit?...păi ori mă fac bulgar ori basarabean-moldovean din Buzău.
    1
    1

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro