Nu călcați pe covorul roșu! Pericol de daltonism

Nu călcați pe covorul roșu! Pericol de daltonism
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* E moționant... Scuzați, m-a furat peisajul! Este emoționant ce se întâmplă! Se apropie 1 iunie. Sau, cum frumos spune Klaus Iohannis, vine prima zi a lunii următoare. Însă nu despre motivele de a pleca în vacanță voiam să fac vorbire, ci altceva îmi stârnește îngrijorarea. Un ONG care luptă pentru drepturile cinefililor și a oamenilor de teatru ieftin îi va reclama pe organizatorii Festivalului de la Cannes, pe motiv de discriminare cromatică. Oengiștii au declarat: "E inadmisibil faptul că participanții au defilat pe covorul roșu, în condițiile în care printre ei se aflau și mulți daltoniști."

* Digi24 relatează, pentru a doua oară în ultimele 7 zile, că "vulturii își schimbă traseele de zbor pentru a evita zonele de conflict din Ucraina."

Ori i-a rugat Coldea să reia știrea, că el a fost ocupat cu necazurile prin care trece Statul Paralel, ori cel care a cules știrea s-a împrietenit cu Amnezia, doamna care prezintă Horoscopul la AgroTV, cât și rubrica "Zbor unde vrea planeta mea!". Întreb, ca să n-adorm: unde este Petrică Daea, când ai nevoie de el?! Că altfel era, dacă ne povestea dânsul că zborul geostrategic al cormoranilor cu ascendentul în Pești este și el afectat.

* Un copil în vârstă de 12 de ani din județul Dâmbovița a fost prins conducând mașina pe stradă.

Mă simt ca penultimul om din galaxie. Cum dau eu ochii cu rudele mele din localitatea Tețcoiu, Dâmbovița, care deunăzi se lamentau că drumurile din localitate sunt vai de mama lor, a copiilor care, din pricina gropilor, nu pot ieși pe stradă nici măcar cu trotineta electrică?! Îmi vine să intru în pământ de rușine. De rușinea lor, firește.

* Una dintre cele mai haioase glume involuntare citită de mine în presa ultimelor zile este aceasta: “Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj, cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni.”

E ca și cum v-aș fi spus că medicii sunt îngrijorați, după ce s-au prins că Iohannis suferă de ubicuitate: e peste tot, pretutindeni, în cel puțin două locuri în același timp, și nici Prima Însoțitoare a Țării nu se simte prea bine. Practic, domnul Iohannis e un bun român de pretutindeni, mai cu seamă atunci când poposește și în România, sub pretextul că o escală la Sibiu face minuni.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1294 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2024 14:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.