La Galați avem apă să ne punem pământ și-n cap

La Galați avem apă să ne punem pământ și-n cap
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* Articolul de azi începe cum nu s-a mai întâmplat de mult: cu rubrica "Radio Erevan Ghelie:

- Ce face un polițist de la Rutieră cu un cerc de suspecți?

- Mai face rost de încă trei cercuri de suspecți, ca să fie sigur că are un Audi A4.

* Țin musai să le mulțumesc celor de la regia de Apă Canal de la Galați, fără de care această săptămână ar fi fost una ternă și nepermis de plictisitoare. După cele 24 de ore, în care apa a lipsit totalmente din apartamente, am retrăit sentimentul românesc al ființei obișnuite cu nămolul de Techirghiol. Practic, s-a făcut tot ce era omenește posibil, ca să avem o viață de apoi mai brună. Pentru că, potrivit tradiției, apa nu revine niciodată la robinet cu mâna goală. Aduce cu ea cernoziomul potrivit la omul potrivit. Îmi pare rău că nu m-a dus mintea să folosesc nămolul de pe fundul căzii în care am păstrat apă pentru nevoi curente. Puteam să pun nămol în PET-uri mici de juma de kil, și să merg la mol, sub pretextul că vând remedii pentru tratarea reumatismului vilegiaturiștilor aflați la shopping. Dar nu m-a dus capul.

* Coaliția de guvernare s-a reunit pentru stabilirea datei alegerilor prezidențiale. PNL a propus luna decembrie, PSD luna septembrie. Ca să le vină mai ușor, Marcel Ciolacu a lăsat ruşinea la o parte și a făcut media aritmetică. A ieșit că, în ianuarie, vine iarna, când nici măcar Coldplay nu-și mai permite luxul și prostia de a concerta pe stadion.

* Putin a fost în vizită în Coreea de Sus, cunoscută şi sub numele popular de Coreea de Nord. Cei doi au făcut schimb de opinii, zâmbete cucernice, politețuri, amabilități și cadouri. Un site de știri de la noi a remarcat că cei doi președinți de stat s-au invitat reciproc să urce în mașina de protocol. Au lălăit-o cam mult, dar așa se întâmplă când se exagerează cu generozitatea diplomatică. Pe Kim Jong-Un îl înțeleg: a ezitat să urce primul în mașină, de teamă c-ar putea nimeri la fereastră. Și nu, mașina nu era un automobil zgârie-mori, însă, simbolic vorbind, gestul contează și intimidează.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1492 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2024 15:39

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

 • postat de Iulian
  Vineri, 21 Iunie 2024 02:27
  95.76.32.***
  Totul se trage de la temperatura nesimțită, pardon resimțită...adică 7 grade pe scala Richter aspirină tamponată pot fi resimțite ca 40 de grade intr-o sticlâ la umbrăresu.
  0
  3
 • postat de Iulian
  Vineri, 21 Iunie 2024 01:59
  95.76.32.***
  Ar trebui o cooperare mai bună, acum după alegeri, în sensul că am putea importa nămol de la Lacul Sărat (cel mai bun) că este mai aproape de robinetele noastre....apropos este o firmă care vă dă de 2 ori diferența dacă găsiti mai aproape.
  0
  4

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro