Începe Școala Vieții de apoi!

Începe Școala Vieții de apoi!
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Cartea e bună, dar trebuie să te ții de ea. Este și crezul politicienilor parlamentari care se jură că nu fură, cu mânuța pe carte. Pentru mulți dintre ei, nu prea contează dacă aia e Cartea Sfântă, cartea lui Ciucă sau cartea tehnică a mașinii de vot.

Un studiu Reveal Marketing Research arată că doar 34% dintre români mai cred că învățământul tradițional pregătește copiii pentru viață. Printre puținii români care au reușit în viață și care îsi pot permite luxul de a zâmbi cu subînțeles metafizic, pardon, sunt antreprenorii de pompe funebre. Pe ei, învățământul tradițional i-a pregătit inclusiv pentru viața de apoi.

Eu chiar aș înființa ceea ce numim "Școala vieții", varianta cu doi de "i". După absolvirea ei, cei pentru care încercarea moarte n-are pot continua studiile de master. Deja vorbim despre "Școala Vieții de apoi". Cu o diplomă de master obținută la Școala Vieții de apoi poți deveni antreprenor de pompe funebre, sau dezvoltator imobiliar-latifundiar, cum spun cioclii. Nici meseria de asfaltator nu e de lepădat. La urma urmei, chiar și "ultimul drum" are nevoie de covor asfaltic. Suntem civilizați, ce naiba. Noi știm să murim frumos, dar stăm prost cu infrastructura. Cineva, nu dau nume, a spus că "drumul către Iad este pavat cu intenții bune". Exceptând Iadul, pare că tocmai am vorbit măgulitor despre podul peste Dunăre de la Brăila. Inițiativele și ideile sunt precum șamponul: avem foarte multe, dar încă nu știm la ce folosesc. Avem creier, șampon, idei și inițiative... să ne punem și-n cap!

* Au zis în presa de scandal academic și invidie elitistă că organele abilitate l-au ridicat pe Bulai. Profesorul Alfred Bulai, cel cu abuzurile sexuale în formă continuată. L-am revăzut pe dascăl într-o poză, pe net. Nu pare genul sau erogenul care poate fi ridicat cu una, cu două. Până și metafora cu ridicatul trimite cu gândul la discopatia lombară. Să nu uit: ar trebui să-mi crape obrazul de rușine c-am folosit expresia "organe abilitate". E tot o formă de abuz. Să spui sau să scrii "organe abilitate" în aceeași frază în care apare Alfred Bulai e ca și cum ai povesti aventura chirurgical-științifică a doctorului Ciomu, pretinzând că vorbești despre încrețirea scoarței cerebrale a Pământului, care a dus la apariția vârfului Chomu Lungma în Himalaya.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1274 ori Ultima modificare Joi, 05 Septembrie 2024 12:19

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro