Marcel Ciolacu a anunțat, ieri, că PSD se retrage de la negocierile pentru formarea viitorului guvern. Nu se știe, dar se presupune. Marcel zice că e o consecință că românii au tras un semnal de alarmă, i-au amendat pe cei care au fost la putere, iar pesediștii au înțeles subtilitatea.
Unii dintre noi, nu, n-au pus botul eufemistic la această variantă. Există alți români, mai precis analiști, care spun că situația e atât de nasoală, mai cu seamă din punct de vedere economic și financiar, încât, dacă PSD ar face parte din noul guvern, n-ar mai avea cum să dea vina pe viitorul eșec. Şi nu în ultimul rând, există bănuiala că mișcarea partidului condus de Ciolacu are ca scop aruncarea USR din barca viitoarei guvernări, iar independentul Nicușor nu are colaci de salvare pentru toată lumea. Există și români care consideră că Marcel avea nevoie de câteva zile libere, pentru a-și căuta diploma de Bac și brevetul de inventator. N-a inventat nimic, dar nu știam cum să vorbesc abstract despre diploma aia.
Klaus Iohannis nu se afla ieri în țară. Dar nu pentru că avea treabă în străinătte, ci pentru că nu voia să-i dezamăgească pe românii care trăiesc cu convingerea că România are președinte în exil. De la Bruxelles, unde mima interesul național, Iohannis a vorbit despre retragerea anunțată de Marcel: "România este într-o situație foarte complicată. Avem un război la graniță."
Avem?! El și cu mai cine? Avem un război, dar nu de ieri, de azi, și nu cu vecinii sau cu vecinii vecinilor, ci cu buna cuviință și cu simțul ridicolului. România este într-o situație complicată. De ce? Din cauză că războiul hibrid din cyberspațiu, așa cum l-a numit Iohannis, ne-a adus în jenanta și ezoterica situație de avea dovezi serioase pentru anularea alegerilor, care, deși nu se văd, ele există. Trebuie doar să le vezi prin presupunere, imaginație și intuiție. Sunt dovezi pentru cei care au ochi să audă. Dovezile anulării alegerilor seamănă cu virtuțile lui Iohannis: sunt aidoma unui cuțit fără lamă, căruia îi lipsește doar mânerul.
Și tot de la Bruxelles, același Iohannis a mai spus: "România este importantă. Cetățenii români sunt importanți, și nu micile certuri între politicieni."
Nu știu la ce se referă, când zice "România". Sunt atât de importanți cetățenii români pentru Iohannis, încât i-a scutit de povara statului de drept la coadă la votare, existând riscul ca românii să se aleagă cu varice, ace, brice și matrice. Să-ți fie rușine, Trojan Makavelli!
⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă
*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".