Fost consilier de ministru, director general la Transurb

Fost consilier de ministru, director general la Transurb
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Societatea de transport public local Transurb SA a schimbat, în ultimele zile, mai mulţi directori decât a avut în toată existenţa sa! După ce mandatul Genicăi Totolici a expirat, iar interimatul lui Constantin Graur a durat doar două zile, luni dimineaţă a fost numit, provizoriu, un nou director general, Gigel Caliga.

Începând de ieri, SC Transurb SA are la cârmă un fost consilier local, dar şi fost consilier de ministru, pe Gigel Caliga. Potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei, "Consiliul de Administraţie (CA) al societăţii Transurb SA Galaţi, întrunit pe 4 decembrie în şedinţă extraordinară, a hotărât ca funcţia de director general, provizoriu, să fie ocupată de Gigel Caliga. De profesie economist, Gigel Caliga va ocupa această funcţie până la organizarea concursului de selecţie a postului de director general, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, actualizată", se arată în informarea transmisă de Compartimentul Relaţii cu Publicul al SC Transurb.

Al patrulea manager

Trebuie spus că Gigel Caliga este cel de-al patrulea director din existenţa de după Revoluţie a SC Transurb. Potrivit datelor noastre, compania locală i-a avut la conducere, în perioada 1989 - 2005, pe Eugen Iordache, iar din februarie 2005 şi până pe 2 decembrie 2017, pe Genica Totolici. Aşa cum aţi putut citi deja în "Viaţa liberă", pentru că mandatul Genicăi Totolici a expirat într-o zi nelucrătoare, Consiliul de Administraţie al societăţii s-a întrunit pe 29 noiembrie şi a decis ca, în cele două zile, 2 şi 3 decembrie, Transurb să-l aibă director interimar pe Constantin Graur, căruia acum îi urmează Gigel Caliga.

Cine este Gigel Caliga

Numele lui vă este cu siguranţă cunoscut, de pe vremea când era consilier local PNL, apoi independent, al municipiului Galaţi.

Potrivit CV-ului care ne-a fost furnizat, Gigel Caliga are 57 de ani şi a absolvit, în 1984, Academia de Studii Economice Bucureşti, iar în perioada 2001-2017 a urmat cursurile anuale organizate de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România şi Camera Auditorilor Financiari din România, dar şi alte traininguri de dezvoltare profesională organizate de Banca Naţională a României şi instituţiile financiare nebancare. Caliga şi-a început activitatea de economist la ICSMI Bârlad (1984-1985), apoi şi-a desfăşurat activitatea la Direcţia Comercială a Judeţului Galaţi (1985-1989), Consiliul Popular al Municipiului Galaţi (1989-1990), iar în perioada 1990-1992 a fost şef serviciu Relaţii cu Publicul la Primăria municipiului Galaţi. A fost economic manager şi apoi general manager la Galfinband SA (1992-2006). Din mai 2006 îşi desfăşoară activitatea de auditor financiar, expert contabil şi expert judiciar în cadrul propriului cabinet individual.

La alegerile locale din 2012, Gigel Caliga a candidat pe lista PNL. În perioada iulie 2012 - decembrie 2013, politicianul a fost consilier economic onorific al primarului Marius Stan. În decembrie 2013, Caliga a depus jurământul de consilier local PNL, intrând în Legislativ în locul lui Mihai Manoliu, devenit director al Poliţiei Locale. În septembrie 2014 a devenit consilier local independent, dar a continuat să sprijine proiectele lui Marius Stan. Anul acesta, în perioada 1 martie - 24 aprilie, Caliga a fost consilier personal la cabinetul ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, minister în cadrul căruia liderul ALDE Galaţi, Cristian Dima, a fost secretar de stat. De altfel, Caliga activează în cadrul ALDE Galaţi, fiind unul dintre oamenii de bază ai preşedintelui Cristian Dima, cu care a fost coleg atât la PNL, cât şi pe vremea când amândoi erau consilieri locali ai Galaţiului.

Rămâne de văzut dacă Gigel Caliga va candida la postul de director general, după perioada de provizorat.

Citit 11522 ori Ultima modificare Vineri, 08 Decembrie 2017 14:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.