Bilete temporare şi călători număraţi în autobuze şi tramvaie

Bilete temporare şi călători număraţi în autobuze şi tramvaie
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Pentru a călători, timp de o oră, cu autobuzul, tramvaiul şi troleibuzul, gălăţenii nu vor mai avea nevoie de trei bilete, ci de unul singur, pe care îl vor valida în fiecare dintre mijloacele de transport folosite. E drept, nu-şi vor mai putea cumpăra biletul de la şofer sau vatman, ci de la automatul din staţie sau de la orice chioşc. Iar panoul electronic de afişaj din staţie îi va informa când soseşte următorul mijloc de transport. Toate acestea vor fi posibile în mai puţin de 18 luni, prin implementarea sistemului e-ticketing.

„Încercăm să facem o mică revoluţie în sistemul de transport în comun la nivelul municipiului Galaţi”, a declarat ieri primarul Ionuţ Pucheanu, la semnarea contractului în valoare 26.151.431 de lei fără TVA, cu Asocierea AEP Ticketing Solutions (Italia) – Certsign SA (România) – Swarco Traffic SRL (România). Consorţiul va avea misiunea de a proiecta, construi, opera şi menţine sistemele de taxare automată a titlurilor de călătorie, de informare a pasagerilor şi de management al flotei.
„Poate n-or fi 12 luni, dar sperăm să fie mai puţin de 18 luni perioada de implementare. Am convingerea că partenerii noştri vor face tot posibilul să se poată bucura cetățenii de acest sistem într-un timp cât mai scurt”, a spus edilul. „Şi consorţiul şi partenerii noştri au tot interesul să terminăm proiectul în cel mai scurt timp posibil. Noi trebuie să oferim un sistem perfect funcţional, pe măsura exigenţelor cetăţenilor din Galaţi, ale Primăriei, dar şi a prestigiului nostru”, a declarat Giampiero Luzzi, director de vânzări internaţionale al AEP Ticketing Solutions şi reprezentantul consorţiului.
Potrivit acestuia, consorţiul a implementat sisteme de e-ticketing în Bucureşti şi Braşov, la Milano, Torino şi Florenţa, în Astana, capitala Kazahstanului, dar şi la Riad. „Sistemul de la Galaţi va fi cel mai modern din România, va beneficia de cele mai noi tehnologii. Singurii care nu se vor bucura de acest sistem sunt cei care nu vor să plătească bilet”, a spus Giampiero Luzzi.

Ce înseamnă e-ticketing

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, noutatea sistemului va fi că biletele de transport vor fi temporare, nu per călătorie. „În perioada de oră, cât este valabil biletul temporar, cetăţeanul va putea călători dintr-o parte în alta a oraşului cu mai multe mijloace de transport, cu un singur bilet, pe care îl va putea cumpăra de la cele 20 de automate de vânzare a biletelor, fie de la cele 65 de dispensere care vor fi amplasate în staţii. Diferenţa dintre cele două este că la automate se poate plăti şi cash, și cu cardul”, a explicat edilul.
Biletul va fi activat în momentul validării, deci faptul că a trecut o jumătate de oră de când a fost cumpărat nu-i scurtează valabilitatea.
Pe lângă validatoare contactless, mijloacele de transport vor fi dotate cu sisteme de numărare a călătorilor, şi se va putea şti în orice moment câţi au plătit pentru călătorie şi unde se pot face controale şi aplica amenzi!
„Toate mijloace de transport vor fi dotate cu camere de luat vederi pentru protecţia cetăţenilor, dar şi pentru a şti cine distruge bunurile. De asemenea, vor fi dotate cu un sistem GPS, iar în cadrul Transurb va fi înfiinţată o structură de monitorizare a flotei, care va şti în timp real unde se află fiecare mijloc de transport în comun şi dacă e nevoie de ajustarea timpilor de sosire în staţie. Staţiile vor fi dotate cu sistem de afişaj pe trei rânduri, care va prezenta în timp real ce traseu vine şi în cât timp”, a precizat edilul.

Revoluţia în patru paşi

Potrivit primarului, primul pas în revoluţia în transportul în comun s-a făcut prin achiziţia celor 14 troleibuze noi, iar cel de-al doilea pas înseamnă intrarea în normalitate, prin implementarea sistemului e-ticketing. Urmează achiziţia, pe fonduri europene, a opt garnituri de tramvai, şi a 70 de autobuze noi, din creditul la CEC Bank. Iar ultima etapă a "revoluţiei" vizează regândirea traseelor de transport. „Sper ca până la finele mandatului flota de transport în comun să fie în proporţie de 70 la sută nou-nouţă şi la standarde. Sistemul de transport va fi regândit ca mijloacele de transport să nu se mai suprapună, ca acum, ci să se întâlnească în anumite puncte din Galaţi”, a spus primarul.

Citit 15960 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Decembrie 2017 02:34

14 comentarii

 • postat de Gigel
  Vineri, 08 Decembrie 2017 09:16
  82.137.11.***
  O alta gogoriță vrea să ne aburească sa cheltuie banii gălățenilor și a găsit o așa-zisă fumigenă cum a fost și cea cu amenajarea plajei , cum a fost și a fostului primar care a împânzit orașul cu semafoare inutile care mai rău încurcă dar cineva a papat banii pe ele
  . Avem deja plăcuțe cu orarul autobuzelor in fiecare statie ce ne mai trebuie panouri electronice automate de bilete bilete temporare , ocazie ca să le scumpească există deja bilete de o zi ,dar dacă spre exemplu vreau să merg o singură călătorie ce fac ? Cu această ocazie poate să-și angajeze persoane, firme pentru a deservi și a asigura mentenanta acestor" minunății" CU CE BANI din banii de la bugetul local și desigur va mări impozitul nu-i așa ? Mai urmează să luați drone să supravegheze traficul să caute hoți sau mai știu eu ce , nu mai inventat nu știu ce grozăvie fa-ne parcări drumurile trotuarele și să aduci investiții pentru diversificarea industrie locale creează locuri de munca așa cum merg lucrurile ne ducem de râpă brăilenii ne-au luat-o înainte bravo lor .
  2
  2
  Raportează
 • postat de dany
  Joi, 07 Decembrie 2017 22:24
  46.11.89.***
  daca face o strada...da dc nu face nu stiu ce...a-ti vrut piste de bicilete..sa facut...pacat ca pe ele parcati masinile...orice face nu e bine....ba inteligentilor nu mai bine ramanea NICOLAE SA VA FACA,,,NIK....SUNTETI IESITI DIN COMUN..
  1
  2
  Raportează
 • postat de poy
  Joi, 07 Decembrie 2017 21:01
  188.24.220.***
  Nu aveti cum sa ne prindeti , moca toti vom merge cum sa mers si pina acum Ha Ha Ha- HiHi Hi
  3
  0
  Raportează
 • postat de O INGINERA
  Joi, 07 Decembrie 2017 20:58
  89.137.226.***
  Doamna Anca Melinte,
  Acum vreo 50 ani, circula gluma: Cum că ar fi cu nu-știu-cât % mai mulți ingineri decât intelectuali. Asta pentru că noi inginerii eram cu matematica, cu fizica, nu cu limba română. Dar nimănui nu i-ar fi dat prin cap că un jurnalist poate face așa confuzie !!!! TEMPORAL nu e deloc același lucru cu TEMPORAR !!!!!

  TEMPORÁL, -Ă, temporali, -e, adj= Care indică timpul, privitor la timp; care depinde de timp.

  TEMPORÁR, -Ă, temporari, -e, adj. Care e de scurtă durată, care nu durează decât un anumit timp; vremelnic, trecător, provizoriu.

  Biletele nu sunt TEMPORARE, adică provizorii, vremelnice, trecătoare, ca şi cum ar trebui să fie schimbate peste ceva timp cu altfel de bilete (permanente). Ele sunt TEMPORALE, adică depind de timp, expiră la trecerea timpului.
  1
  1
  Raportează
 • postat de numai mintiti
  Joi, 07 Decembrie 2017 14:38
  89.136.187.***
  nu ne mai promiteti nimic. faceti-ne surprize si puneti-ne in fata faptului implinit. asa cu minciuni din astea din luna in luna sintem satui. nici nu mai stim cite promisiuni s-au facut de cind d-l primar e in functie, le-am si uitat numarul. mintiti bine doar inainte de alegeri ca asa va da voie legea, fazanul pune botul si gata, s-au rezolvat alegerile. da dupa aia doar faceti, numai mintiti in continuare.
  0
  19
  Raportează
 • postat de Mihaela
  Joi, 07 Decembrie 2017 13:09
  86.35.180.***
  Discutia se invarte numai in jurul acestor tickete dar noi cei care avem abonamente(nu ma refer la pensionari) ce vom face?Vor mai exista?
  4
  11
  Raportează
 • postat de ss
  Joi, 07 Decembrie 2017 12:36
  5.13.182.***
  Metropola care are nevoie de bilete temporare.....voi suferiti de prostie/hotie cronica, vreti sa sifonati bani prin tot felul de proiecte cu dedicatie! Intre timp "metropola" devine mult mai aproape de statutul de necropola! Orasul trist!
  4
  19
  Raportează
 • postat de cantalup
  Joi, 07 Decembrie 2017 12:26
  86.127.114.***
  Cu cat se vor scumpi biletele dupa aceasta afacere ?
  3
  15
  Raportează
 • postat de Florin
  Joi, 07 Decembrie 2017 11:02
  5.254.65.***
  "mijloacele de transport vor fi dotate cu sisteme de numărare a călătorilor, şi se va putea şti în orice moment câţi au plătit pentru călătorie şi unde se pot face controale şi aplica amenzi! "
  imi doresc sa vad treaba asta implementata !!!
  m-am saturat sa ma simt ca un fraier cand imi cumpar bilet, iar altii merg blat toata viata si mai sunt si revoltati cand sunt prinsi...
  3
  27
  Raportează
 • postat de Bine, bine...
  Joi, 07 Decembrie 2017 10:37
  5.254.97.***
  circuli o ora cu un singur bilet , dar daca astepti in statie jumatate de ora fiecare autobuz sau tramvai , ce branza ai facut ?
  4
  37
  Raportează
 • postat de Dax
  Joi, 07 Decembrie 2017 09:17
  5.2.205.***
  Baaaa, orasul nu are lumina, e plin de gropi si multe altele si voi cu prostii din astea va bateti capul? Hai cu emigrarea mai repede...
  30
  30
  Raportează
 • postat de Can -Can
  Joi, 07 Decembrie 2017 08:30
  188.24.220.***
  Nu comparati Galatiul cu Milano , Florenta, Astana si a.m.d. ,unii nu cumpara bilet nici in sistemul asta de acum ,mersul o ora cu bilet se va face doua , cind e aglomerat nu cumpara nimeni bilet nici atit , pentr- ca nu-i poate controla nimeni , ca nu au cum s-o faca , pierderile vor fi m-ai mari la incasari , panoul de afisaj o sa fie luat la tinta cu prastia ,,vezi acele geamuri din unele statii care au fost sparte fara motiv;;acum mult timp in urma , acuma sau mai linistit .
  11
  24
  Raportează
 • postat de nu va dublsam salaru,ci preturile
  Joi, 07 Decembrie 2017 05:17
  95.77.196.***
  NOI HOTII MARCA pesede. SE MASCHEAZA ASTFEL SCUMPIRILE
  23
  17
  Raportează
 • postat de Aderin
  Joi, 07 Decembrie 2017 01:03
  90.95.50.***
  Nu va dura mult și se vor găsi cine sa le strice, va un ecran spart, ba câteva butoane stricate. Ar fi bine sa fie si un service pentru aceste aparate, altfel în cel mai scurt timp revenim la varianta clasică. Până atuncea instalați adăposturi pentru călători în stațiile principale (macar) caci din țiglina 1,2 până la căminele studențești nu găsești așa ceva.
  2
  37
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.