Centura Galaţiului, la evaluare pentru finanţare europeană

Centura Galaţiului, la evaluare pentru finanţare europeană
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Proiectul extinderii şi modernizării drumului de centură al Galaţiului, estimat la aproximativ 40 de milioane de euro, a fost depus, înainte de Crăciun, pentru evaluare, iar acum Consiliul Judeţean (CJ) aşteaptă ca cea mai importantă investiţie în infrastructura Galaţiului, din ultimii 15 ani, să obţină finanţarea europeană.

"Sâmbătă, 23 decembrie, proiectul a fost urcat în Sistemul My Smis. Pasul următor este evaluarea proiectului de către Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est. Sunt încrezător că proiectul este eligibil, nu avem motive de îngrijorare. Are un punctaj foarte mare, pentru că adresabilitatea este, de asemenea, foarte mare", ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea.

Reamintim că, pe 19 decembrie, consilierii judeţeni au votat proiectul de extindere şi modernizare a drumului de centură, după o serie de hotărâri ale Consiliului Local şi Consiliului Judeţean prin care drumul a fost trecut în proprietatea CJ şi transformat în drum judeţean, în aşa fel încât autorităţile judeţene să poată obţine finanţare europeană pentru modernizare.

În aceeaşi şedinţă, Costel Fotea le-a prezentat consilierilor primele imagini legate de proiect - câteva planuri ale noului drum de centură, extins la patru benzi pe întreaga sa porţiune, cu cele trei sensuri giratorii, dar şi trei imagini cu podul suspendat, care va fi construit, în special, pentru fluidizarea traficului, pe porţiunea cuprinsă între Talcioc şi ANL-uri, menit să scoată traficul greu din oraş.

Aşa cum aţi mai putut citi în ziarul nostru, modernizarea vizează următoarea rută: intrarea în Galaţi dinspre Tecuci, cu ieşire în bulevardul Coşbuc, de unde, după parcurgerea a 250 de metri, urmează străzile Al. Măcelaru, apoi Traian, sensul giratoriu, Macului, Tunelului şi reintrarea în DN 2B, ieşirea spre Giurguleşti.

Consiliul Judeţean încearcă să obţină banii pe axa SUERD (Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării), din care, potrivit şefului CJ, 30 de milioane de euro vor reprezenta finanţare europeană, iar diferenţa va fi suportată de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local.

Ieri, 28 decembrie, a fost ultima zi până la care se mai puteau depune proiecte pe axa SUERD, apelul de proiecte fiind destinat doar celor 12 judeţe riverane Dunării: Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanța.

Citit 5092 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2018 09:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.