Primarul nu vrea război între vecini pentru PARCĂRI

Primarul nu vrea război între vecini pentru PARCĂRI

În Micro 19, se şterge deja vopseaua cu care au fost numerotate locurile de parcare Anca Melinte
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
31 comentarii

A trecut mai bine de un an de când aleşii locali au aprobat Regulamentul de atribuire şi folosire a locurilor de parcare rezidenţiale, şi alte cinci luni de când regulamentul cu pricina a fost modificat. Deşi primarul Ionuţ Pucheanu estima, pe 26 ianuarie 2017, că în şase luni s-ar putea acoperi oraşul cu locuri de parcare închiriate, iată că acest fapt nu s-a întâmplat până acum şi, potrivit noilor declaraţii ale edilului, nici nu se va petrece prea curând.

Vopseaua cu care au fost trasate şi numerotate locurile de parcare în cartierele Micro 20, 21 şi 19 începe să se cam şteargă, iar şoferii se tot întreabă dacă licitaţiile pentru închirierea locurilor de parcare vor mai fi organizate. „După ultimele studii pe care le-am făcut cred că am putea ajunge undeva la aproximativ 17.000 de locuri de parcare, şi cred că sunt de minimum de trei ori mai multe maşini, ceea ce cred că ar pune bazele unui mic război între vecini, între blocuri, ceea ce nu e corect, până la urmă, vizavi de cetăţean. Nu poţi să asiguri un loc de parcare doar celui care are mai mulţi bani, nu e moral”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu într-o emisiune tv.

Edilul a admis că încasarea unor sume ar însemna mai mulţi bani la bugetul local şi de aceea ia în calcul instituirea unei noi taxe: „Cred că suntem una dintre ultimele municipalităţi care, pe parcare sau pe o formă de utilizare a domeniului public, nu are niciun fel de taxă. Analizăm în momentul de faţă forma prin care poate fi instituită o taxă cu destinaţie specială, strict pentru înfiinţarea de noi locuri de parcare sau pentru întreţinerea străzilor. Anul acesta mi-e greu să cred că mai reuşim sau n-ar fi legal, ceea ce înseamnă că e posibil să intre la nivelul anului viitor. Încă analizăm dacă e oportun ca aceste locuri de parcare să fie închiriate, scoase la licitaţie aşa cum unii o cer, sau găsim o altă formulă în care să mulţumim pe mult mai mulţi”, a explicat Ionuţ Pucheanu.

Cum au rezolvat alţii problema

Primarul susţine că a discutat subiectul parcărilor cu alţi primari din ţară şi a aflat că deciziile şi părerile sunt împărţite. „Dl Bolojan la Oradea îmi povestea că are o formă de atribuire a acestor locuri de parcare prin intermediul asociaţiilor de proprietari, cei care le gestionează ştiind cel mai bine nevoile respectivei zone. Doar că, după ce i-am atras atenţia cu mai multe întrebări, m-a sunat zilele trecute şi mi-a spus că, din păcate, din această activitate, nu prea câştigă nimic Primăria. Dincolo de trasajul pe care trebuie să-l reîmprospătezi aproape anual, după cota parte pe care trebuie să o dea asociaţiei de proprietari ca terţă parte în acest contract dintre Primărie şi cetăţean rămâne, în cel mai bun caz, pe zero! La dumnealor stau puţin mai diferit lucrurile, e considerabil mai apropiat numărul de locuri de parcare şi numărul de maşini. La noi e o discrepanţă majoră şi atunci tare mi-e să nu deschidem cutia Pandorei, să mulţumesc un cetăţean şi să nemulţumesc zece. Nu ne pripim, vrem să luăm cele mai bune decizii, prin urmare lucrurile sunt încă în analiză”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 11213 ori Ultima modificare Luni, 12 Februarie 2018 13:17

31 comentarii

 • postat de Ramona Sâmbătă, 10 Februarie 2018 15:42 171.25.193.*** Link la comentariu
  1
  16

  Stimabile Pucheanu, DEMOLATI GUNOAIELE DE ASA-ZISE "GARAJE" (BUNCARE MIZERABILE DE ADUNAT GUNOAIELE COCALARILOR) ca sunt destule ce au napadit, capusat suprafetele din oras SI VETI AVEA ASTFEL SPATII IN CARE CU CEA MAI MICA INVESTITIE SA AMENAJATI SI LOCURI DE PARCARE si locuri de joaca si locuri de relaxare.

  Ati vazut in Micro 19 ce suprafata enorma, moderna, curata a ramas dupa DEMOLAREA "GARAJELOR" SI AMENAJAREA LOCURILOR DE PARCARE?

  DEMOLATI ASA-ZISELE "GARAJE"(BOTEZATE ASA NUMAI DE COCALARII ADUNATORI DE GUNOAIE), BUNCARELE MIZERABILE si apoi veti vedea ca vor rezulta spatii pentru AMENAJAREA DE NOI LOCURI DE PARCARE, PE CARE SA LE INCHIRIATI ADEVARATILOR DETINATORI/PROPRIETARI DE AUTOTURISME.

  Matale domn' primar ne tot spui ca-i imposibil de amenajat locuri de parcare pentru toti, DAR NICI NU VREI SA TE PUI PE TREABA SI SA INCERCI MACAR SA DEMOLEZI ASA-ZISELE "GARAJE" SI ASTFEL SA AMENAJEZI LOCURI DE PARCARE PENTRU CEI CARE INTR-ADEVAR DETIN AUTOTURISME SI CARE VOR DORI UN PETEC, UN LOC DE PARCARE PENTRU AUTOTURISM.

  Cu dumneata domn' primar o sa stam tot timpul dupa c u r u l "garajistilor" si o sa ne plangem ca nu avem loc de parcare pentru toti. Pai daca ati umplut Galatiul cu tot felul de buncare si cocini de porci care adapostesc numai gunoaie (nu autoturisme) si cocini de porci si buncare imputite de asa-zise "garaje" care tin ocupate degeaba suprafetele orasului, suprafete mari din intravilan. A cui o fi vina oare? A lui mama? Sau e vina dumneata domnule primar fiindca nu iei nicio masura in a elibera suprafetele orasului din intravilan de toate aceste cosmelii imputite de "garaje" DEMOLANDU-LE? Pune naibii mana si DEMOLEAZA TOATE "GARAJELE" si vei avea astfel destul spatiu, suprafete mari in care vei putea amenaja locuri de parcare pe care sa le inchiriezi contra-cost celor care intr-adevar detin autoturisme.

  Dumneata o sa stai sa te lamentezi tot timpul ca nu ai locuri de parcare pentru toti, dar nici nu vrei sa demolezi cocinile de porci numite de cocalari "garaje" ca sa faci locuri de parcare pentru cei care chiar detin autoturism si care vor sa inchirieze locuri decente de parcare, NU BUNCARE MIZERABILE.

  Raportează
 • postat de Moraru Larentiu Sâmbătă, 10 Februarie 2018 06:15 188.24.222.*** Link la comentariu
  2
  11

  Cred ca un mod civilizat de a rezolva problema, ar fi demolarea bateriilor de garaje, iar pe loxul acestora s-ar construi parcari in genul celei din Micro 19. Insa accesul ar trebui asigurat prin plata unei taxe . Cu bariera, cei din zona sa aiba posilitatea, daca doresc, sa intre in posesia unui abonament anual, diferit ca pret de cei care folosesc parcarea ocazional.
  Cei ce nu vor folosi locul de parcare astfel creat, sa fie sactionati pe Politia locala in cazul in care continua sa parcheze pe spatiul verde sau in zone in care oprirea este interzisa.

  Raportează
 • postat de tali cu ban Vineri, 09 Februarie 2018 16:33 82.78.255.*** Link la comentariu
  4
  13

  solutiile rapide pentru locurile de parcare sunt crearea de sensuri unice si permise de zona. daca politia locala aplica amenzi pentru parcarea pe spatiul verde si trotuare, cred ca s-ar rezolva mai rapid problema finantarii demolarii garajelor si crearea altor locuri de parcare. cu banii incasati din parcarile cu plata ce se intampla ?!

  Raportează
 • postat de Vlad Tepes Joi, 08 Februarie 2018 22:15 89.137.137.*** Link la comentariu
  6
  25

  In Galati nu se poate si nu trebuie sa se implementeze asa ceva deoarece:

  - Sunt putine locuri de parcare si nu ajung la toti posesorii de auto
  - Sunt unii care au mai multe masini ( sotia o masina, el una, copilul una etc )
  - Daca unul cu bani isi permite sa inchirieze loc si cumpara pentru 2-3 masini ale lui ce fac ceilalti care nu isi permit acesti bani si unde vor parca?
  - Sunt altii care conduc masina parintilor dar parintii locuiesc in Bacau, Oradea sau Cluj..ei cum vor face? Ca poate omul nu vrea sa se treaca in proprietate si nici nu are casa lui aici ci sta in chirie
  - Sunt multi care au autoturisme de la firma si parcheaza in zona unde locuieste ca doar nu o sa parcheze in centru si el sta in tiglina
  - Sunt cei care vin in vizita la rude din alte orase sau din strainatate..ei unde o sa parcheze daca toti o sa aiba locul inchiriat? Os a lase masina in camp pe centura si pun bagajele intr-un taxi ? Cand pleaca la fel? Pai de ce mai are masina ca sa dea bani pe taxi?
  - Daca un vecin pleaca in concediu normal ca nu trebuie sa anunte pentru ca hotii stiu ca e plecat si daca vad locul liber ii sparg casa si fura deci politia o sa aiba de lucru si daca e plecat locul inchiriat ramane liber si nimeni nu mai poate parca deci si mai putine locuri de parcare
  - Daca primarul se duce la o ruda in mazepa sau tiglina cu masina unde parcheaza daca toate sunt inchiriate? Parcheaza in centru si pleaca pe jos sau cu autobuzul pana in tiglina?
  - Daca eu locuiesc in mazepa doar parchez masina acolo la bloc sau in zona ca doar nu ma duc sa o parchez in alt cartier nemaigasind loc de parcare acolo. nu o sa lase nimeni aiurea masina intr-o zona daca nu locuieste acolo decat daca e in vizita la cineva cateva zile dar se va gasi loc pt toata lumea daca nu sunt locurile inchiariate

  Concluzia: Locurile sa fie lasate asa gratuit si sa nu se inchirieze si cetatenii sa nu se duca sa isi cumpere loc ca fac cea mai mare greseala. Dupa cum vedeti acum cand nu sunt inchiriate are loc toata lumea chiar daca vecinul o paqrcheaza unde o parchez frecvent nu ma supar si o parchez doi metri mai departe si toata lumea e multulita. Primul venit primul servit. Chiar si cand vin seara acasa tot mai gasesc pe undeva un loc acum si nu ma super ca e la 20 m distanta dar daca se vor inchiria nu vom mai avea loc si nu stim unde sa o lasam. Nu sunt locuri de parcare.
  Cand se vor face locuri de parcare pentru toti atunci mai vorbim dar chiar si asa va fi o problema.
  Daca cineva are 3 masini pt ca a muncit si nu a furat ca altii si a facut banii de masina cinstit si cu chin el ce face? Va trebui sa dea un salariu pentru a inchiria aceste locuri si sa rupa de la gura copiilor sau pt scoala? Ca nu toti sunt bogati care au masini.

  Domule primar si care o sa mai veniti la primarie...Nu implementati asa ceva sub nicio forma ca va fi razboi civil si dezastru! Se va lasa si cu crime pt ca se vor certa vecinii intre ei de la parcari ! Experienta a aratat ca nici nu se colecteaza asa bani multi ca sa faci din banii de parcari mari proiecte sau parcari etajate.
  Un om ce detine masina si asa plateste o multime de taxe: rovigneta. asigurare, accize la carburant, reparatia anuala a masinii, ITP , cauciucuri de iarna/vara , la spalatorie ( ca nu mai ai voie sa o speli in fata blocului) si statul din banii astia ce face? Face cumva stazi bune sau autostrazi? Nu..ii papa..ii fura..ii deturneaza....

  Domnule primar vedeti ca straduta pietruita din tiglina din fata cofetariei trandafirul si disco vip 200 i-ar s-a lasat si s-au format gropi adanci...nu ar fi mai bine sa o asfaltati si sa scoateti piatra aia cubica? Dar cu fundatia aia de cladire inceputa ce se mai aude? Ca e loc de o super parcare acolo daca nu se face nimic! Dar cu mall-ul de la gara?!

  Toti cetatenii trebuie sa spuna NU inchirierii locurilor de parcare. Sa fie la liber sa avem toti loc!
  -

  Raportează
 • postat de Human stupidity Joi, 08 Februarie 2018 20:47 5.13.170.*** Link la comentariu
  8
  0

  Locul de parcare platit este o alta forma de garaj, ori doua locuri ocupate...rezervatul si cel de la serviciu sau unde te duci cu masina, de nevoie.
  fata de garaj ori 3....un loc in garaj, unul in fata garajului, si locul real de parcare serviciu,banca etc

  Raportează
 • postat de Romica Tanvuia Joi, 08 Februarie 2018 19:38 82.137.12.*** Link la comentariu
  13
  2

  Domnule Gicu, pune o camera care sa bata spre masina si apoi parcheaza pe locul "altuia".
  In caz de belele te duci cu filmarea la politie.
  Ce I asa de greu?

  Raportează
 • postat de Luigi Joi, 08 Februarie 2018 19:18 5.13.150.*** Link la comentariu
  0
  16

  Rezolvarea locurilor de parcare se poate face prin construirea unor parcări pe mai multe niveluri. Actuala tendinta a Primariei de-a demola garajele existente si a de-a construi platforme betonate cu marcaje pentru locuri de parcare este o rezolvare insuficienta. Pe aceeasi suprafata numarul locurilor de parcare va creste cu un procent foarte mic, sa zicem 20%. Pe de alta parte sunt multe blocuri care nu au parcari in imediata lor vecinatate si, din aceasta cauza, masinile sunt parcate pe carosabil dar si pe trotuar. Aceasta situatie se intalneste, in special, in cartierele in care blocurile au fost inghesuite unele in altele. Povestea aceasta cu inchirierea locurilor de parcare (intra in discutie aici si locurile din strada si cele de pe trotuar???), care se tot reia din cand in cand, ridica niste intrebari: cei care nu reusesc sa inchirieze un loc de parcare ce vor face cu masinile? dar daca cineva care a obtinut un loc de parcare este plecat din localitate pentru o perioada scurta (10-12 zile) pe locul lui se poate parca sau ramane liber locul? dar daca va duceti la cineva in vizita cu masina, unde o veti parca? sau renuntati la deplsare; dar cei aflati in tranzit unde-si vor parca masina? Indraznesc sa va propun cititorilor, dar si autoritatilor, sa consultati un material publicat tot de Viata-libera.ro pe data de 7.04.2014 pe tema parcarilor etajate la Cluj. Aveti link-ul in continuare:
  https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/52914-galati-viata-libera-cotidian-o-lectie-ardeleneasca-de-urbanism-pentru-galati-ce-minunatii-se-pot-construi-in-locul-garajelor-demolate

  Raportează
 • postat de MIMI Joi, 08 Februarie 2018 18:13 86.124.200.*** Link la comentariu
  15
  10

  PRIMARUL NU VREA SA CREIEZE RAZBOI INTRE VECINI DIN CAUZA PARCARILOR DAR A CREAT RAZBOI INTRE CEI CARE AU GARAJE SI CEI CARE NU AU!!! URA ASTA INTRE A AVEA SI A NU AVEA LA NOI ESTE PE PRIMUL LOC!!!BRAVO PRIMARULE!!!!

  Raportează
 • postat de Luca Joi, 08 Februarie 2018 17:12 5.13.168.*** Link la comentariu
  4
  28

  Contra Costy,
  Pentru ce putin respect ????
  - Pentru ca nu a fost in stare sa-si aleaga echipa manageriala si a calcat in toate strachinile posibile si imposibile ?
  - A distrus sistemul centralizat de incalzire si cei care au o pensie ( venit ) la limita subzistentei ( si nu sunt deloc putini si multi cei care renunta la cumpararea medicamentelor cu care sa-si mai lungeasca putina viata amara pe care o mai au de dus) NU SE GANDESTE DELOC ? Nu vrea sa ia idei de la colega, d-na Firea din Bucuresti. Tot trage cu scuza ca cei dinaintea sa au distrus ( vechea mostenire ) si nu are cum sa repare. Nu se gandeste ca MULTI ar putea sa-i fie PARINTI, daca ii mai are in viata sigur (ar trebui) sa aiba grija lor;
  - A cheltuit bani pe inventariere si marcare a posibilelor locuri de parcare si apoi a abandonat ideea pe motiv ca sa nu se certe vecinii intre ei, ca si asa vezi doamne nu se ceartua mai ales de cand au desfiintat taxa de prima inmatriculare si tara a fost invadata de cadavrele auto din UE (ce este rau la ei la noi este bun, ne bucuram la toate gunoaiele UE-lui, ne-am pierdut putina mandrie pe care am mostenit-o de la strabuni);
  - Mai toate parcarile sunt posesoare de macar un harb abandonat (GL-02-WGE), masini aduse prin cartiere pe unde locuiesc parintii, de proprietari plecati din tara si sa nu le fie vezi doamne vandalizate masinile (GL-15-JIJ) si multe masini acordate de firme salariatilor ( oare de ce nu sunt parcate la firma) -- exemplu in parcarea din spatele statiei peco Micro 20;
  - Daramati garajele, ca sunt destule si cu cea mai mica investitie amenajati locuri de joaca pentru viitorii votanti, locuri relaxare pentru actualii votanti si sigur mai raman destule locuri de parcare.

  Raportează
 • postat de Mache Joi, 08 Februarie 2018 17:08 95.77.196.*** Link la comentariu
  8
  5

  O taxa de utilizare a domeniului public relativ decenta (30-40 lei/an) pentru TOTI posesorii de masini ar fi mai eficienta decat inchirierea locurilor de parcare. Chiar cei care au locuinte individuale parcheaza uneori pe domeniul public. Dar banii colectati din aceasta taxa sa fie utilizati exclusiv pentru amenajarea si intretinerea parcarilor.

  Raportează
 • postat de Nostradamus Joi, 08 Februarie 2018 16:09 81.12.149.*** Link la comentariu
  6
  9

  PUCHEANU va claca în scurt timp pentru că este şi va fi depăşit de situaţie din ce în ce mai mult!
  Nu este doar vina lui că nu-l duce capul, dar şi Partidul său l-a "ajutat" cu unele facilităţi, precum scoaterea taxei de poluare care a adus rable pentru toată lumea în parcări!
  Aşa cum a distrus şi Sistemul de Încălzire Centralizat, aşa va distruge şi Sistemul de transport, Sistemul de parcare, Sistemul de gestionare a deşeurilor, Amenajarea spaţiilor verzi şi multe altele!
  PSD-ul este cauza tuturor nenorocirilor la noi acum! A scăpat de sub control toate lucrurile, numai pentru populismul pe care crede că îl controlează!
  În curând vor avea loc MIŞCĂRI SOCIALE puternice şi doar cu mari sacrificii vom reveni la normal, după ce o gândire de dreapta va pune lucrurile aici în funcţiune, pe baza principiilor moderne, echitabile şi transparente pentru toată lumea, încurajând munca şi cinstea, nu nepotismul şi incompetenţa!

  Raportează
 • postat de ERA O VORBA: LA O PARTE SARAMPOI, CA VIN SOFERII NOI! Joi, 08 Februarie 2018 15:56 95.76.2.*** Link la comentariu
  4
  17

  Cei mai fericiti galateni sunt cei care nu au rable,numite masini cosciuge!

  Statul i-a tras in piept lasandu-i sa adune ruginiturile Europei ca sa aiba de unde aduna bani din taxe pe rable, si pe carburantul cel mai scump, imbogatind mafiotii!

  Am treaba, ma urc in taxi, Transurb, merg pe jos; in alte orase, cu trenul sau cascarabeta, unde pot citi o carte sau trage un pui de somn...

  Da, ce vrei, marlanul cand este la volan se crede mafalda, sa-i vezi pe unii cum isi plimba hoitul prin marketuri, rotind cheile masinii dupa degete, cu aere de golani din fundul rapii de la Cuca, ce mai, daca n-o parcheaza pe mita sub balcon s-o vada si noaptea de 3 -4 ori, gata sa injure pe cineva fara motiv, nu poate fi in elementul sau!

  Si treaba asta cu parcarea, una din probleme, dar carburantul, intretinerea masinii - rabla, ehei!, multe chioraituri de mate la fumati galbejiti de foame, dar, ce vrei ma?!, e smecher, are limuzina...

  Multi nu se pot duce la closet de foame, dar au rabla- cosciug!

  Sa mori de ras, la pretentiile prostilor!

  Eu i-as da afara din oras pe toti marlanii astia cu rable, unii ard gazul de pomana prin oras, tocind asfaltul aiurea, consuma oxigenul altora, eliminand dioxid de carbon suplimentar ca o sa ajunga orasul asta poluat ca si Iasul, Bucurestiul si Timisoara, cu grad mare de poluare!

  Primarul sa se gandeasca mai intai si la asemenea masuri, chiar necesare, si problema locurilor de parcare se rezolva de la sine!

  Raportează
 • postat de Gicu Joi, 08 Februarie 2018 14:47 89.121.153.*** Link la comentariu
  16
  13

  La mine la bloc parchez de 10 ani pe trotuar, ca sa nu-mi taie cauciucurile vecinii care pretind, fara sa plateasca nimic, ca le apartin locurile de parcare. Din pacate observ ca primarul e de partea smardoilor si un om civilizat, oricat de mult ar fi dispus sa plateasca (chiar si 500 de lei pe an in cazul meu) nu va putea parca in veci in parcare.

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Joi, 08 Februarie 2018 14:06 86.34.180.*** Link la comentariu
  2
  23

  Dom' primar, a venit timpul sa va apucati serios de urmarit cum isi face Politia Locala serviciul; Inteleg ca este platita de Primarie, drept urmare Politia Locala ar trb sa fie principala sursa de bani pt. constructia de parcari subterane, etajate si dispuse in fiecare cartier al orasului. Incepeti cu cea din Mazepa 1, ce se lasa asteptata, ganditi felul in care va fi administrata si apoi repejor pe acelasi drum si cu restul!

  Raportează
 • postat de Costy Joi, 08 Februarie 2018 12:36 109.166.136.*** Link la comentariu
  6
  28

  Daca vrei sa strici relatia dintre doi oameni, pune -i sa imparta ceva! Aveti rabdare si cititi toata ura din comentarii...nu e pacat sa ne certam pt niste fiare,pentru niste catei, cand suntem bolnavi si murim de la bacterii prin spitale?! Sa stiti ca unii musafiri ai Galatiului apreciaza faptul ca parcarea la noi este libera, ca este cat de cat liniste intre cetateni. Nu vreau sa apar primarul, dar putin respect suntem datori sa - i purtam!

  Raportează
 • postat de Laurentiu Joi, 08 Februarie 2018 10:18 216.218.222.*** Link la comentariu
  8
  36

  Eu cand am zis si am atras atentia acestui lucru lumea si administratia locala nici nu a luat in seama. Si anume ca: NU AI CUM SA TE PUI SA INCHIRIEZI LOCURILE DE PARCARE UNORA S-AU ALTORA CAND TU NU AI SPATII DESTULE PENTRU FIECARE APARTAMENT A FIECARUI BLOC DIN GALATI, FIINDCA SI APARTAMENTELE CARE NU DETIN AUTOTURISME TREBUIE SA AIBA UN LOC DE ARCARE FIINDCA ACELE APARTAMENTE MAI SUNT VIZITATE DE CETATENI, RUDE DIN ALTE ORASE, IAR CEI CE TRANZITEAZA CARTIERELE/ORASUL SUNT MULT MAI MULT DECAT SPATIILE CE POT FI ALOCATE.

  IN GALATI NU ESTE POSIBIL, NU ESTE FIABIL SA APLICI METODA INCHIRIERII LOCURILOR DE PARCARE FIINDCA NU AI LOCURI GARANTATE PENTRU FIECARE APARTAMENT, PENTRU FIECARE CETATEAN. Eo mizerie ce s-a incercat cu inchirierea unor infime locuri de parcare, iar cei care au scornit "ideea", defapt prostia cu inchirierea putinelor spatii de parcare din Galati nu a gandit-o corect fiindca gandul/gandurile lor nu au fost decat la a face bani din nimic, din piatra seaca.

  Raportează
 • postat de Tureltan Joi, 08 Februarie 2018 10:07 95.76.2.*** Link la comentariu
  2
  33

  Cum poti sa te gandesti la taxarea locurilor de parcare cand n-ai facut parcari, doar le-ai vopsit. Cat a costat? Poate un particular sa faca o afacere , daca nu investeste si el se imprumuta serios, isi pune familia lA ANANGHIE,. pRIMARIA IA BANI SI-I CHELTUIESTE PE FESTIVITATI SI VREA NOI TAXE SAU MARESTE IMOZITELE.

  Raportează
 • postat de HAHAHA Joi, 08 Februarie 2018 09:46 194.105.20.*** Link la comentariu
  10
  22

  Cosul de gunoi al Europei - plecati cat mai puteti !

  Raportează
 • postat de Gicu Joi, 08 Februarie 2018 09:39 92.87.95.*** Link la comentariu
  6
  29

  E un lucru bun ca nu se mai face atribuirea locurilor de parcare. E greu de tinut sub control asa ceva. Ce fac daca vin la ora 17:00 de la munca si locul e ocupat de alta masina? Sun la politie. Dar ce fac daca si a doua zi e la fel? Ce fac daca locul nu e ocupat, dar e blocat de o alta masina parcata aiurea? Pe cine mai sun? Are dreptate primarul.

  Raportează
 • postat de maurice Joi, 08 Februarie 2018 09:24 86.127.209.*** Link la comentariu
  8
  35

  Darmati garajele (sufrageriile magaziile, bucatariile de vara) si se vor dubla locurile de parcare.
  Scoaterea taxei de prima inmatriculare a dus la o crestere considerabila a masinilor in ultima perioada. Si vor mai creste. In curand nu vor mai fi locuri de parcare nici pe trotuare.
  Asa ca primaria ar trebui sa isi ia gandul de la taxarea parcarilor.
  Daca vreti sa inventariati locurile de parcare, dati o tura prin cartiere noaptea, nu ziua in amiaza mare cand majoritatea sunt plecati.

  Raportează
 • postat de Vaida Joi, 08 Februarie 2018 09:05 91.208.234.*** Link la comentariu
  7
  40

  Sunt de acord cu locurile de parcare cu plata, DAR DUPA ce vo fi daramate toate garajele si pe locul lor vor fi amenajate parcari.
  In Galati inca sunt hectare intregi acoperite cu garaje.
  In paralel cu amenajarea locurilor de parcare ridicati si rablele (adica cele fara numar sau care nu au impozitul platit ca nu orice masina prafuita e automat si rabla.
  Apoi, organizati un sistem de plata pentru masinile inmatriculate in Bulgaria, sau in alte tari si care nu platesc nimic pentru folosirea infrastructurii municipallitatii.
  Masinile inmatriculate in .Ro platesc impozit aici. Cele inmatriculate in BG nu.
  Vrei sa parchezi masina in Galati, plateste.
  Automat de taxare in functie de cat stai in Galati cu masina. Biletul in geam. N-ai bilet, atunci masina se ridica.
  S-a umplut Galatiul cu rable inmatriculate pe Bulgaria, sicrie pe roti.

  Raportează
 • postat de Tureltan Joi, 08 Februarie 2018 09:04 95.76.2.*** Link la comentariu
  2
  20

  Atentie , d-l Primar pesedist de la cap pana la picioare, nu va prea inscrieti pe linia partidului, ca de cetateni nu va pasa. Dragnea, Codrin, Prim ministru (a) declara sus si tare ca nu se introduc noi taxe si impozite , dar la Galati eminentul tinerel, fala si mandria Organizatiei PSD, condusa cu onor de d-l Florin Popa, Nica, Fl. Paslaru si geniul finantelor pesediste Viorel Stefan si alte celebritati se grabeste sa mai introduca o taxa. Unde se duc banii? In niciun caz in favoarea contribuabililor , construirea de noi parcari, indeplinirea planurilor zonale de dezvoltatare, resitematizarea cartierelor din NV.

  Raportează
 • postat de George Joi, 08 Februarie 2018 08:46 5.13.139.*** Link la comentariu
  3
  25

  In parcarea de la mine de la scara, daca s-ar aplica regulamentul respectiv, mai bine de jumatate de parcare nu ar fi atribuita, deoarece:
  - majoritatea vecinilor au 2-3 masini, inclusiv eu am 2 masini iar conform regulamentului nu poti inchiria decat un loc de parcare
  - 3 masini sunt abandonate
  - cam 20% din masini sunt masini de firma
  - 6 masini sunt inmatriculate in strainatate (bulgaria, spania, belgia etc.)
  - 4 masini sunt inmatriculate in alte judete.
  In concluzie, in eventualitatea ca se organizeaza atribuirea locurilor de parcare nu cred ca se va certa nimeni cu nimeni. Problema care apare este ce facem cu restul de masini pentru care nu poti inchiria loc de parcare.

  Raportează
 • postat de X Joi, 08 Februarie 2018 08:36 213.233.103.*** Link la comentariu
  12
  14

  @Vlad T - vorbesti de parcarea de la Palatul Culturii - o parcare relativ centrala -"Acum e gol si acolo si lumea parcheaza pe unde apuca ca sa nu dea bani. " - serios ? 1,5 lei /h ? in ce oras ai vazut vre-o parcare relativ centrala fara plata ? Am dat pe parcare 20 eur/4 h in alte orase europene, aia mi se pare multi bani !
  Si mai spui ceva interesant " Faceti economie si nu taxe peste taxe!" - puti sa ne spui si noua cat platesti taxe la primarie pe an ?? iti spun eu intre 40 si 100 eur /an ti se par foarte multi bani ?
  -
  Mor de astia care cred ca totul li se cuvine gratuit nene,platesc impozitul pe casa si deja sunt cei mai mari contribuabili la bugetul local si vor totul gratis; se vorbeste de Braila mai jos ca au locuri de parcare individuale, au locuri de parcare de 10 ani, va dati seama cati bani s-au adunat la buget in 10 ani cate 120 lei / loc/an ?
  SI ei au inceput incet si incetisor,marcau locuri de parcare pe ciment(bordura), luau banii si abia in 2-3 ani au inceput sa asflateze si sa arate a loc de parcare si acum arata cum arata intre blocuri.
  Treziti-va!! ca sa progresam trebuiesc bani nu doar vorbe ca nu se face!!!

  Raportează
 • postat de Mario Joi, 08 Februarie 2018 08:35 78.97.254.*** Link la comentariu
  6
  31

  mult vb si nimic nu faci,daca ai demola 80% din garaje si ai face de 5,6 ori mai multe locuri de parcare,precum toate rablele duse la casat,s-ar putea sa te priveasca oamenii cu alti ochi,dar daca iti place numai sa dai din gura si s-o dai din gard in gard,e clar,totul e doar.....

  Raportează
 • postat de Albu Liviu Joi, 08 Februarie 2018 07:40 5.13.238.*** Link la comentariu
  4
  23

  Dacă mai analizați vreo doi ani este numai bine, reuşim să ajungem la alte alegeri.
  Credeți că fără taxă pe locul de parcare vecinii nu se injură pentru că nu au unde să parcheze? Aşa s-a rezolvat problema? Pe locul garajelor darâmate sau existente construiți parcări supraetajate , folosiți mai eficient astfel spațiul disponobil şi mulțumiți un număr cât mai mare de posesori de autoturisme , bineânțeles că atunci se justifică şi mai bine o taxă pe locul de parcare .

  Raportează
 • postat de Cel mai slab Joi, 08 Februarie 2018 07:02 5.13.161.*** Link la comentariu
  8
  20

  Cel mai slab primar pe care l-a avut Galatiul....Lipsa de experienta isi spune cuvantul

  Raportează
 • postat de gălățean adevărat Joi, 08 Februarie 2018 06:03 82.137.12.*** Link la comentariu
  9
  34

  Dărâmă toate garajele, sa vezi câte locuri de parcare apar atunci!!!!

  Raportează
 • postat de Cocu D Joi, 08 Februarie 2018 00:39 79.116.104.*** Link la comentariu
  26
  63

  Huooooooooooooooooooooooo. Dupa ce ai cheltuit bani pe inventariere si marcare acum te-a ajuns {MORALUL) mila de ce v-or spune vecinii " Nu poţi să asiguri un loc de parcare doar celui care are mai mulţi bani, nu e moral "
  Auzi tot el LUCEAFARUL GALATIULUI DECLARA citez:
  "Edilul a admis că încasarea unor sume ar însemna mai mulţi bani la bugetul local şi de aceea ia în calcul instituirea unei noi taxe: „Cred că suntem una dintre ultimele municipalităţi care, pe parcare sau pe o formă de utilizare a domeniului public, nu are niciun fel de taxă."
  Nu ii este rusine ??????
  Sa se duca cel mai aproape la Braila si sa se informeze cum fac vecinii nostri, sau ii este rusine depa ce a fost dat in judecata de Mihai Tudose ??????. Sau mai departe sa se duca la colega de partid d-na Firea ( la Bucuresti ) unde daca nici la Bucuresti nu este o problema locurile de parcare nu mai este nicaieri in Romania.
  Sau macar sa rezolve odata pentru totdeauna cu mizeriile de asa zise garaje, sa le rada de pa fata pamantului si sa amenajeze parcari. Ca doar colegii de partid al LUCEAFARUL GALATIULUI au dat liber la infuzia de cosciuge (asa zise autoturisme) din cimitirele Europei. In Romania este criza de locuri de veci in cimitirele umane, pe cand in Europa este criza de locuri in cimitirele auto.

  Raportează
 • postat de Vlad T. Joi, 08 Februarie 2018 00:26 89.137.137.*** Link la comentariu
  23
  57

  E cea mai mare prostie care se poate face de catre un primar! Trebuie sa nu se faca asa ceva pentru ca va deveni un haos! Nu sunt locuri de parcare si daca le fac si cu plata vor fi si mai putine! Daca primarul va face asta va pierde urmatoarele alegeri si nu va mai fi primar! Locurile trebuie lasate asa cum sunt fara plata ca si asa platim peste tot in oras unde ne ducem si nu mai avem unde parca! Ati avut neobrazarea sa faceti parcare cu plata si pe platoul de la Sala sporturilor si stadionul Dunarea. E indadmisibil asa ceva! Acolo e loc pentru altceva si toata lumea are dreptul sa parcheze acolo. Acum e gol si acolo si lumea parcheaza pe unde apuca ca sa nu dea bani. Si mai propunem ca programul parcarii cu plata sa fie gratuit incepand cu ora 19 si nu 20. In oras sunt cetateni care au 3-4 masini, altii care au masina de la firma si pe cea personala. Unde sa parcheze? Faceti locuri de parcare apoi sa vorbiti de taxe. Ati darmat peste tot garaje dar va apucati de lucrari abia peste 1 an si lasati in paragina tot. Asa nu se face! Vedeti ca strada Basarabiei de la traian pana in domneasca e plina de gropi si e distrusa! Bani la Primarie vin daca nu mai alungati investitorii care sa faca locuri de munca. Faceti economie si nu taxe peste taxe!

  Raportează
 • postat de Macovei Viorel Joi, 08 Februarie 2018 00:21 100.117.43.*** Link la comentariu
  8
  59

  Primarule, văd că ușor revii cu picioarele pe pământ. Nu te mai lăsa influențat de terțe persoane. Ia in considerare situația reală din orașul pe care il păstorești tu. Ai cheltuit ceva bani și timp cu vopsirea străzilor, dar asta este, din greșeli se învață. Ia-ți pe lângă tine niște consultanți cu experiență care să te ajute nu să te pună intr-o situație proastă. Îmi pare rău dar ai o bilă neagră.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.