Termoficarea se închide: Nu mai există cale de întoarcere

Termoficarea se închide: Nu mai există cale de întoarcere
Evaluaţi acest articol
(72 voturi)

Gălăţenii care încă îşi mai doresc căldură în sistem centralizat şi speră că autorităţile vor renunţa la închiderea termoficării trebuie să îşi ia gândul. „Lucrurile au intrat pe un drum din care nu mai există cale de întoarcere. Din punctul meu de vedere, nu mai avem ce să facem. Mulţi se aşteptau la tot felul de soluţii inovatoare. Am întors această problemă pe toate părţile. Din păcate, am ales-o pe cea mai facilă. Pe de o parte, am creat un confort cetăţenilor care au apelat la ajutorul nostru (acordarea ajutorului financiar de 3.000 de lei n.r.), pe de altă parte noi ne-am degrevat de o cheltuială care ar fi mai trenat mulţi ani de acum înainte”, a declarat, într-o emisiune TV, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.
Edilul a afirmat că, potrivit estimărilor, în prezent mai sunt branşate la sistemul centralizat de termoficare doar aproximativ 17.000 de apartamente, din care între 1.500 şi 2.000 sunt nelocuite. „Vom avea o cifră ceva mai reală în luna martie. Cred că vom intra în sezonul primăvară-vară cu aproximativ 15.000 de apartamente. Iar numărul consumatorilor scade vertiginos”, a punctat Ionuţ Pucheanu.

Citit 16129 ori Ultima modificare Luni, 12 Februarie 2018 13:10

24 comentarii

 • postat de Criza umanitara la Galati
  Luni, 12 Februarie 2018 14:27
  193.230.156.***
  Din calea spre puscarie a celor care au sabotat termoficarea, sigur nu mai exista intoarcere.

  Sa nu indrazniti sa taiati iar apa calda din primavara, ca voi cere discutarea in CSAT a situatiei create in Galati.

  O criza umanitara pe care guvernul nu va putea sa o ignore. Pentru ca mai exista si CEDO si OMS si UNICEF.
  14
  19
  Raportează
 • postat de Vizantea
  Luni, 12 Februarie 2018 02:15
  86.122.130.***
  Dacă CONSILIERII LOCALI, și așa cei mai iresponsabili din toate timpurile, vor vota suspendarea termoficării în Galați va ieși cu scântei puternice!
  Nu că Primarul va scăpa..
  10
  22
  Raportează
 • postat de Cititor din Galați
  Duminică, 11 Februarie 2018 08:50
  89.136.231.***
  Spui, domnule ,,Galatean'', că ideile dumitale nu sunt ,,idei totalitariste, naziste” numai că nu ne explici cum trebuie eliminați ,,acesti membri ai comunitatii........, pentru bunul mers al comunitatii!” Nu ne explici cum se poate face ,,reglarea demografică participatională la bunul mers al comunitatii.” Ooo... ce cuvinte mari, ce expresii ,,elegante”!) Să le dăm foc cum au făcut acei criminali cu oamenii străzii? Să-i aruncăm de pe turnul de televiziune? Să-i ucidem cu pietre în piața publică? Să-i punem în fața plutonului de execuție (nazist)? Să-i sterilizăm? Să ucidem pruncii? Nu înțeleg nici ce înseamnă ,,analiza socionometrica, ca tratament al relatiilor interumane”. Iarăși cuvinte mari! Eu, în naivitatea mea, novice în ale sociologiei, credeam că analiza sociometriă se referă la măsurarea relațiilor interumane și înțelegerea unor cauze care au generaat anumite tipuri de relații și nu la tratament. Înțeleg că dumneata îi bagi în categoria ,,taietorilor de frunza la caini” și pe cei care, fără vina lor, au rămas fără mijloace de existență pentru că au fost rase de pe fața pământului întreprinderi care ofereau în Galați peste o sută de mii de locuri de muncă. Nu, domnule ,,Galatean”,aceștia nu au nici o vină. Dacă spuneai ce sa le facem celor care au distrus țara, poate eram de acord cu dumneata; cu condiția să nu fi sugerat excluderea/exterminarea pentru că (brrrrrrrrrrrrr.......)înseamnă nazism.
  4
  15
  Raportează
 • postat de Galatean
  Sâmbătă, 10 Februarie 2018 15:21
  95.76.2.***
  Exista o singura solutie pentru rezolvarea a cel putin doua probleme importante ale orasului, parcarile si incalzirea centralizata, mult discutate in ultima vreme!

  Desigur solutia este una radicala, dar istoria ne arata ca ordinea intro societate o faci cu masuri radicale, sigur dureroase, greu de suportat, dar decat sa ajungi la haos, cum este acum in societatea galateana, recurgi la aceste metode chirurgicale.

  Aici este de rezolvat problema demografica, printre altele, de stabilitate si participatiune a populatiei existente a Galatiului, profesional, ocupational, din care sa rezulte aportul fiecarui cetatean la bunul mers al comunitatii din punct de vedere economic, cultural, etc..

  Aceastea spuse, ne duce la ideea logica ca intro comunitate valorile se impart in mod egal pe fiecare membru in ceea ce priveste administrarea orasului, in aceeasi masura cu participatiunea reala a fiecarui cetatean, deci se aplica principiul ca nimeni nu poate beneficia de un drept sau confort intrun oras daca nu face dovada participatiunii sale in contrapartida.

  Plata taxelor si impozitelor nu intra in acea contrapartida, fiind datorii de facto, imobiliare, nu administrative!

  Asadar, luaind in calcul numarul cetatenilor ocupati, efectiv angajati in activitati economice, din ale caror venituri se deduc valori la bunul mers al societatii, si cetatenii fara ocupatie reala, exclus pensionarii, vom vedea un minus de participatiune a taietorilor de frunza la caini care beneficiaza de drepturi in mod egal cu ceilalalti care sustin societatea in mod efectiv!

  Facand o analiza socionometrica, ca tratament al relatiilor interumane, se pune problema reglarii demografice participationale la bunul mers al comunitatii, implementand solutii de angajare a tuturor membrilor la bunul mers al comunitatii,prin puterea si capacitatea conducerii administrative a comunitatii, or eliminarea membrilor care nu vor sau nu au capacitatea de axercitiu!

  Metoda a fost folosita de romani pe teritoriile cucerite, la natiuni unde nu exista conceptul de conducere administrativa si democratie!

  Concept existent si in dreptul roman, latura a normelor de drept aplicabile in toate tarile cu democratie dezvoltata, care se aplica constant, dovada fiind civilizatia si dezvoltarea comunitatilor!

  Revenind la societatea galateana care este un haos, vedem balbaiala, neprofesionalismul, populismul, coruptia, prostia si hotia de pe urma carora beneficiaza cu varf si indesat aceste grupari mafiote numite partide, lideri care s-au imbogatit peste noapte, cu duiumul la Galati, dar si o mica parte a comunitatii, cetateni, folositi ca masa de vot, smecheri si lingai, incalcatori de legi, cei care intra in calculul incalzirii centralizate, parcarilor si mancatorilor de tot felul de foloase necuvenite prin nemunca, acesti membri ai comunitatii care trebuie eliminati, pentru bunul mers al comunitatii!

  In concluzie, eliminarea din comunitate a taietorilor de frunze la caini, care uzeaza asfaltul aiurea, consumatori de drepturi necuvenite fara a participa la constituirea acestora, gen parcari, caldura subventiinata, transport de 1 leu pe Transurb, trebuie trecut imediat la o reorganizare a comunitatii!

  Ca si in familie, in comunitate, nu poti beneficia de drepturi daca nu participi la constituirea acestora!

  Si comunistii au recurs la una din metode privind suprapopularea oraselor, dupa ce aplicase principiul drepturi egale, la participatiune si munca in folosul comunitatii!

  Da, nu sunt idei totalitariste, naziste, cum vor comenta unii, ci de aducere in sfera normalului a unei comunitati ce se doreste prospera si civilizata!

  Altfel, vom merge orbeste in haos ca si acum!
  14
  5
  Raportează
 • postat de Curiozități
  Sâmbătă, 10 Februarie 2018 10:03
  89.136.231.***
  Cine a luat șpaga pentru alimentarea Occidentului cu un nou contingent de forță de muncă ieftină pentru construcții, agricultură și șters bătrânii la fund?
  Cine a luat șpaga pentru explozia de comenzi de centrale de apartament și fitinguri din Italia?
  La noi, în afară de distrugere, chiar nu se poate face nimic bun?
  7
  16
  Raportează
 • postat de Constituția
  Sâmbătă, 10 Februarie 2018 08:16
  109.103.134.***
  Și cu ăia 15000 de proprietari care NU exonerează autoritățile locale de obligativitatea asigurării agentului termic în sistemul centralizat de termoficare ce faci? Pam pam.
  7
  18
  Raportează
 • postat de Cumparator de tigai, dar numai la oferta!
  Vineri, 09 Februarie 2018 21:57
  100.117.38.***
  Bravo puchene....ai ales calea cea mai ușoară!
  7
  18
  Raportează
 • postat de Aşchiuţă
  Vineri, 09 Februarie 2018 20:39
  5.13.167.***
  Nu mai spune nimeni de banii cheltuiti pe studiile de fezabilitate acordate unor aceleasi firme de casa ?
  Studiile facute pe mandatul lui Pucheanu pentru sistemul centralizat in Micro 19 cu centrale pe gaze naturale si pentru Micro 18, Micro 17 si Micro 16 cu centrale cu peleti si deseuri vegetale asigurate in cea mai mare masura de Ecosal ???????
  1
  28
  Raportează
 • postat de constatare
  Vineri, 09 Februarie 2018 17:40
  109.166.135.***
  Un primar mai varza ca pucheanu, n-a mai avut Galatiul, de cand exista ...
  14
  39
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 09 Februarie 2018 15:26
  89.137.231.***
  Domnule primar, noi cei din blocurile fara retea de gaze va multumim din suflet.
  Ca ne goniti din oras, poate tot raul spre bine, poate gasim mai bine pe unde plecam.
  Nu avem nevoie de ajutor, eu unul imi puneam centrala si fara aia 3.000 de lei daca se putea.
  Inchideti si atat, va spalati pe maini, dar nu am auzit vreo solutie, gen sprijin pentru vreo centrala de bloc.
  Asociatia mea a cerut cativa metri patrati de pe domeniul public, teren aflat langa bloc pentru construirea unei centrale de bloc, si nu ne-ati aprobat...
  8
  52
  Raportează
 • postat de O mămică ingrijorata
  Vineri, 09 Februarie 2018 15:01
  5.13.141.***
  Suntem printre cei care am beneficiat de căldură în iarna aceasta. Costul unei centrale implica bani mulți cu tot ajutorul dat de 3000 lei. Cu un credit imobiliar de 900 e dificil.
  8
  36
  Raportează
 • postat de Costel
  Vineri, 09 Februarie 2018 14:34
  82.137.9.***
  Unde sunt stiile de cogenerare promise in campania electorală? Inchiderea aduce costuri mari pentru primarie...coservarea tuturor punctelor termice si a zecilor de km. sau 100 km.de teava aflate in canale...asigurarea pazei...etc... sau se trece direct la valorificare...
  6
  32
  Raportează
 • postat de Silviu
  Vineri, 09 Februarie 2018 14:12
  86.124.203.***
  Vaida, aia 15 000 daca vor caldura sa isi plateaca pretul real cu tot cu pierderile din sistem, adica undeva la aproape 500 de lei/giga calorie, ca subventiile din banii tuturor dispar. Facem pariu ca le trece repede ideea de a mai ramane racordati la pretul acesta REAL?! :))))
  23
  21
  Raportează
 • postat de Lucifer
  Vineri, 09 Februarie 2018 13:29
  79.116.111.***
  Stie cineva, dar din surse sigure, cat mai este primar LUCEAFARUL DIN GALATI ( PUCHEANU ZIS DISTRUGATORUL GALATIULUI ) ?????? Ms anticipat.
  In Micro 21 pe strada Victor Valcovici de la blocul K 12 pana la blocul D8A si nu numai, unde s-a turnat asfalt pe trotuare si alei, si daca esti marinar de apa sarata tot de apuca toate ametelile de cat de drept este turnat asfaltul
  8
  35
  Raportează
 • postat de Varlan Marioara
  Vineri, 09 Februarie 2018 13:06
  82.137.10.***
  Inchideti tot!
  Nu va ganditi si la cei cu copiii mici care au nevoie de caldura si n-au bani sa plateasca centrala si gazul luna de luna?
  Ca gazul daca nul platesti luna de luna til taie asa cu administratia o mai lungeam cu caldura paba in vara si nuti taia nimeni caldur
  Da banii primaria pentru toti saracii si pensionarii saraci si somerii cu copiii an intretinrre ca locurii de munca nu face primaria da banii stie sa ceara sa platim inpozite maritw
  22
  29
  Raportează
 • postat de Terente...din Galati
  Vineri, 09 Februarie 2018 13:02
  86.34.180.***
  RIP
  Sper sa ne lecuim de traiul "la comun", cu hotii pusi sa administreze ceva serios!
  Poate in vremuri viitoare cu alti cetateni ai Galatiului, se va reusi aducerea in fruntea urbei a unor lideri care sa faca lucrurile sa functioneze.
  Cat despre angajatii care raman fara obiectul muncii, ii rog sa se gandeasca la altceva de facut, daca nu au gandit cand trebuia la cum sa imbunatateasca confortul galatenilor!
  5
  17
  Raportează
 • postat de rocky
  Vineri, 09 Februarie 2018 12:50
  193.230.156.***
  Andy S., bine ati venit in democratie, pana acum ce sistem de guvernare credeti ca era la conducerea tarii ???
  Punctul dvs. de vedere e bun, social vorbind, dar intr-o societate democrata nicio societate comerciala nu e sustinuta artificial si trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca firmele se nasc si mor in democratie. Cine este bun isi va gasi de munca dar marea problema la chestiunea asta e faptul ca foarte multi angajati din intreprinderile de stat nu se pot adapta in mediu privat.
  Pai se poate ca la Calorgal sa existe o persoana care baga date in calculator si o alta persoana care le scrie pe hartie (registre) ca nu stie sa foloseasca calculatorul la un minim necesar in anul 2018 !!! Daca le spui de Excel si Word, deja ii bagi in ceata, pe unii dintre ei, nu toti. Si nu numai la Carlogal se intampla asta, vedeti diverse ministere in Romania unde sunt persoane iesite la pensii frumusele de 3000lei si viata a lor nu au cochetat cu PC-ul sau nici macar nu stiu exact cu ce s-au ocupat la locul de munca, asta facand o paralela cu anumite cerinte de posturi din mediu privat unde pe 1500lei vrei sa-i stii si o limba straina pe langa cate si mai cate. Pai e corect!!! Asta ii sperie pe angajati de la firme gen Carlogal:... realitatea.
  6
  19
  Raportează
 • postat de VT
  Vineri, 09 Februarie 2018 12:23
  86.124.202.***
  Bucurestiu, nu are atatea centrale de apartamente cat are Galatiu .Aici se vede ca sunt niste interese la mijloc, si nimeni nu este tras la raspundere. De la anul veti vede o gramada de someri in oras, iar hotii de fier vechi vor umbla prin canalizare ptr. a sustrage tevile.
  8
  29
  Raportează
 • postat de ezel cosmin
  Vineri, 09 Februarie 2018 11:08
  86.124.201.***
  stie cineva din surse sigure cat mai tine ajutorul de la primarie (3000mii lei) ptr montarea centralelor termice de apartament?ms anticipat
  15
  11
  Raportează
 • postat de Andy S.
  Vineri, 09 Februarie 2018 09:07
  46.87.58.***
  Domnule Pucheanu, avand in vedere competenta de a intoarce problema pe toate partile, ati gasit solutii pentru "toate", insa nu si unele viabile si aplicabile in ceea ce priveste viitorul angajatilor societatii. Ce se va intampla cu acestia din urma??? Unde vor activa pe piata muncii din Galati? Cu ce isi vor intretine traiul si familia? Avand in vedere ca personalul societatii este cuprins ca si esantion intre 40-60 de ani, unde se vor integra acestia oare? Intr-un oras cu o dezvoltare economica si regionala inexistenta!? Ce solutii propuneti strict legat de acesti salariati care au muncit o viata intreaga in acest sistem de termificare si care au familii acasa, au soti si sotii bolnavi, rate la bănci.
  Vorbiti de strategii financiare, manageriale, dar sa nu uitam si de resursa umana care a dus greul sociatatii.
  Intr-o alta ordine de idei costul achizitiei, debransarii si montării unei centrale termine depaseste de 2 chiar de 3 ori "ajutorul " pe care il oferiți, iar daca amintim si de cresterea costului de mc de gaz si costul primei facturi de la furnizorul de gaze, ce include numeroase servicii, se ajunge la un total pe care o familie decenta o puneti in dificultati financiare majore de a achita.
  Daca asa se intrevede viitorul municipiului Galati, raman fara idei si total debusolata in ceea ce priveste viata locuitorilor.
  17
  42
  Raportează
 • postat de Mario
  Vineri, 09 Februarie 2018 08:49
  78.97.254.***
  pana in martie o sa spui ca mai sunt doar 1000 de apartamente,16 000 sunt parasite,abandonate si-au facut oamenii vile,case somptuoase,mai ceva ca la ivesti,o sa spuna ceilalti din tara,bai dar bogati mai sunt astia din galati....vai de capul tau,ati distrus tot in orasul asta,e jale si luminita de la capatul tunelului,nu se vede,din pacate!!!!
  9
  43
  Raportează
 • postat de eu stiu
  Vineri, 09 Februarie 2018 08:40
  109.166.133.***
  Electrocentrale POATE . Calorgal are cu ce . Restul ramane la mana autoritatilor. La 100 S.C. -uri (puncte termice ) active in prezent si alte cateva zeci de institutii ale primariei active in prezent , nu are cum sa se inchida termificarea. Scoli - gradinite - sectii de politie - muzee - gradina botanica - blocuri cu INCA butelii de gaze.
  9
  44
  Raportează
 • postat de Vaida
  Vineri, 09 Februarie 2018 08:34
  91.208.234.***
  Si cu aia 15.000 ce faci?
  10
  38
  Raportează
 • postat de Tureltan
  Vineri, 09 Februarie 2018 07:58
  78.96.80.***
  Daca se trag obloanele, nu uitati ca trebuie astupate gaurile, adica imensele tuneluri pe unde se gasec conductele, sute de Km . Asa incepe demolarea orasului, caci cand vor pradui fierul vechi , nu va exista nicio posibilitate de a-i opri.
  7
  46
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.