Între demisie şi demitere

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi nimeni nu spune nimic oficial, deja zvonurile spun că este chestiune de zile perioada în care toţi directorii instituţiilor publice descentralizate, numiţi politic de PSD, vor fi schimbaţi cu noua gardă PDL.

Alţii, din contră, se aude că vor promova, precum fosta directoare CJP Galaţi, Georgeta Modiga, care ar avea şanse să ajungă chiar preşedinte al Casei Naţionale de Pensii!

Unii directori recunosc deschis că au venit cu social-democraţii şi pleacă odată cu ei. Alţii însă dau din umeri şi spun că, până la noi ordine, rămân pe poziţii.

Din punctul său personal de vedere, fostul prefect Claudiu Brânzan este de părere că „ar fi corect, aşa cum l-am văzut pe Mazăre, la Constanţa, care a spus că îşi retrage oamenii, corect ar fi şi la noi să nu aştepte [directorii] să fie demişi”. Totuşi, a spus ieri Brânzan, nu s-a luat o decizie în acest sens la nivelul filialei locale.  

Pe de altă parte, acesta a precizat că acei directori sau şefi, competenţi nu ar trebui să fie demişi. În acest context, fostul prefect i-a nominalizat pe şefii Poliţiei de Frontieră şi Jandarmeriei: „Domnul Bădărău este un excelent profesionist şi eu m-am luptat să rămână, iar pe Olaru, cine îl schimbă din funcţie, ar da dovadă de lipsă totală de profesionalism.

A fost comandantul trupelor de jandarmi din Kosovo, a fost şef la Jandarmi în Harghita, o regiune dificilă şi faptul e acum la Galaţi este doar că a venit acasă, în locul domnului Harabagiu, care a ieşit la pensie”.

Nici la Prefectură nu ar trebui să fie oameni schimbaţi, crede Brânzan, în afară de cei din cancelaria sa.    

Totuşi, ce se va întâmpla în continuare cu directorii numiţi politic rămâne un mister. Declaraţiile politice se bat cap în cap. Joi, de pildă, social-democratul Florin Popa spunea că directorii nu pot fi schimbaţi politic, pentru că au contracte de management.

Vineri deja se punea diametral opus problema. Sigur este că nu se va mai repeta situaţia de când directorii numiţi de PNL au fost schimbaţi cu cei PSD şi PD-L, la începutul acestui mandat.

Şi asta, pentru că, între timp, demişii au acţionat în instanţă şi chiar au câştigat, motiv pentru care noile contracte de management ale directorilor numiţi politic au prevedere clară că pot fi daţi afară oricând.

Citit 867 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.