Cine este noul prefect?

Cine este noul prefect?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cosmin Păun, are 37 de ani, este căsătorit şi are un copil. A absolvit Academia Navală “Mircea cel Bătrân” – Facultatea de Navigaţie, este licenţiat în conducerea şi exploatarea navelor de transport maritim.

A urmat mai multe specializări în transporturi maritime, management organizaţional,  transportul şi manipularea mărfurilor periculoase, o perfecţionare pe Fonduri Structurale şi are brevet de ofiţer maritim I. În perioada 1995 –2002 a fost ofiţer maritim pe diverse tipuri de nave. Din 2002 s-a implicat în afaceri, ca  administrator al R.S. Industrie şi RS Trading.

Cosmin Păun a devenit vizibil politic în 2004, când a obţinut primul mandat de consilier local, din partea PD. În 2008 a mai câştigat un mandat de ales local.

A fost membru PD-L timp de opt ani, iar în cadrul partidului a ocupat mai multe funcţii de conducere. În vara lui 2008, după alegerile locale, Cosmin Păun demisionează din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale, însă fără a-şi asuma eşecul candidatului la primărie, Andrei Lişinschi.

În luna februarie, Păun a fost numit subprefect interimar al judeţului Galaţi şi a renunţat la mandatul de consilier.

Conform declaraţiei sale de avere, Cosmin Păun deţine un teren agricol la Tulnici (Vrancea), o casă de locuit – aflată pe numele soţiei - în comuna Rucăr (Argeş) şi nu are bunuri de valoare – bijuterii, opere de artă -, ori datorii.

În 2008, a încasat 100.000 de lei (dividende de la RS Industrie), 12.000 de lei - salariu de la RS Trading şi 7.500 de lei – indemnizaţie de consilier local. Soţia sa a avut un venit anual de 14.500 de lei, salariu de la Şcoala nr. 13 Galaţi.

La capitolul interese, noul prefect a bifat că este asociat unic la SC RS Industrie SRL unde deţine sută la sută din acţiunile în valoare de 200 de lei şi asociat la SC RS Trading SRL unde deţine 50 la sută din acţiuni, în valoare de 5000 de lei. Păun mai adaugă faptul că este membru fondator al Asociaţiei CCC „Dunărea de Jos”.

Citit 1130 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.