Când începe construcţia arterei de la CNMK

Când începe construcţia arterei de la CNMK
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

„În luna mai vor începe lucrările pentru fluidizarea traficului în zona Colegiului Naţional «Mihail Kogălniceanu» (CNMK)”, anunţă, într-o postare pe Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Contractul pentru obiectivul „Sistematizare zona CNMK”, proiectare şi execuţie, a fost semnat ieri cu Asocierea SC Citadina ’98 SA – SC Lemacons SRL – SC SPC Elite Consulting SRL, care a câştigat, la finele anului trecut, licitaţia organizată de Primăria municipiului Galaţi cu o ofertă depusă de 4.337.950 de lei fără TVA.

Termenul de realizare a lucrărilor este de 12 luni, din care 40 de zile sunt prevăzute pentru proiectare. „A fost alocată întreaga sumă pentru aceste lucrări, aşa că sperăm ca asocierea firmelor Citadina 98 –  Lemacons - SPC Elite Consulting să ducă la bun sfârşit această investiţie, chiar până la sfârşitul acestui an”, scrie Ionuţ Pucheanu pe Facebook.

Demersuri începute din 2016

Reamintim că acesta este unul dintre primele proiecte de restructurare urbană iniţiate de primarul Ionuţ Pucheanu care, fiind absolvent al CNMK, este familiarizat cu plusurile şi minusurile zonei. Demersurile pentru acest proiect au început încă din decembrie 2016 când firma Atu Consulting SRL a primit misiunea de a realiza documentaţia de avizare a intervenţiei, contra sumei de 85.000 de lei fără TVA, bani de la bugetul local. În martie 2017, aleşii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestei investiţii.

Ce se va realiza

După cum v-am mai informat, prin contractul de lucrări se va realiza o cale de acces auto şi pietonal pentru decongestionarea traficului între străzile Prelungirea Coşbuc şi Regiment 11 Siret, şi vor fi amenajate 365 de locuri de parcare. Vor fi refăcute aleile de acces şi trotuarele se va crea un loc de joacăîn vecinătatea Şcolii Gimnaziale nr. 2 şi a CNMK. Spaţiile verzi vor fi reamenajate în întregime iar instalaţiile de iluminat public vor fi modernizate făcându-se trecerea la iluminat pe LED pentru un consum redus de energie electrică, iar cablurile vor fi coborâte în canalizaţii subterane.

Citit 7736 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Februarie 2018 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.