Crin Antonescu: „Boc, marele asumator”

Crin Antonescu: „Boc, marele asumator”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele PNL Crin Antonescu a fost întâmpinat, ieri după amiază, la sediul filialei gălăţene de pe strada Universităţii, cu steaguri şi urale.

Atmosfera a amintit – dacă mai era nevoie – că politicienii care râvnesc la un mandat de preşedinte de ţară au intrat demult în campanie, deşi, oficial, aceasta încă nici nu s-a deschis…

Cum contextul era deja creat, Crin Antonescu nu a mai făcut nicio declaraţie politică, ci a răspuns întrebărilor presei, atingând, pe rând, subiecte de interes, precum asumarea guvernamentală, sau moţiunea de cenzură, abia depusă de liberali.

Moţiunea „11 împotriva României”

Asumarea răspunderii guvernamentale pe care a anunţat-o, ieri, primul ministru Emil Boc este doar „un semn de iresponsabilitate, o nouă dovadă a distanţei uriaşe care îl separă pe domnul prim ministru de realitatea politică, economică şi socială a României”, a spus Crin Antonescu.

Liberalul l-a caracterizat pe Emil Boc drept „un mare asumator”, în condiţiile în care „…fără un dialog social, o dezbatere parlamentară, fără un acord cu alţi parteneri sociali, domnul Boc a asumat pe nemestecate şi, sunt convins, fără să ştie conţinutul, următoarele:  Codul Civil, Codul penal, legile de reformare a educaţie, legea unică de salarizare, legile reformării statului şi birocraţiei. Ce lipsea? Legea Pensiilor. Sper din tot sufletul că nu apucă…”.

Şi speranţa exprimată de Antonescu se referea la votarea moţiunii de cenzură „11 împotriva României”, depusă marţi după-amiază de PNL şi semnată, în total, de 127 de parlamentari, printre care şi de la PC şi PSD.

„Sper ca moţiunea să treacă, pentru că moţiunea poate trece, e necesar să treacă, şi poate să deschidă şansa ca, relativ repede, undeva la sfârşitul săptămânii viitoare, România să aibă un guvern care să se ocupe de România şi nu de alegerile parlamentare, chiar şi în condiţia unui guvern cu durată de viaţă limitată”, a spus Crin Antonescu.

Întrebat de ce PNL nu a sesizat Curtea Constituţională (în contextul în care în moţiune, liberalii împărtăşesc punctul de vedere al PSD, exprimat de Dan Nica, potrivit căruia numirea lui Vasile Blaga ar fi trebuit să fie votată în Parlament), Crin Antonescu a răspuns:

„Ar fi durat foarte mult, timp în care activitatea dăunătoare a lui Boc şi echipei sale ar fi putut continua… Şi în al doilea rând …  nu aş vrea să ne expunem unor noi interpretări controversate şi contorsionate ale Curţii Constituţionale”.

„E simplu aşa – moţiune şi vedem foarte clar dacă acest Guvern are sau nu susţinere. Guvernul nu poate rezista decât dacă cei din PSD îl susţin”.

Cât priveşte viitorul guvern (în cazul în care moţiunea este adoptată), Antonescu a spus că susţine un guvern de tehnicieni care „să se ocupe de gestiunea treburilor curente”.

Nu tot un guvern de tehnicieni ar susţine Crin Antonescu în cazul în care ar deveni preşedinte, a mai spus liberalul. Şi dacă tot a ajuns la acest capitol, Antonescu a făcut câteva referiri şi la Sorin Oprescu, pe care nu îl consideră iepuraş electoral.

pnl3
Citit 1709 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.