Mai puţini angajaţi la Prefectură

Mai puţini angajaţi la Prefectură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prefectul Cosmin Păun a transmis Guvernului că Galaţiul nu mai are nevoie de un al doilea subprefect *

După şedinţa de ieri, Guvernul a decis, reducerea cu 20 la sută a personalului de la cabinetele demnitarilor – de la cabinetul primului-ministru, în jos: cabinetele miniştrilor, secretarilor de stat, şefilor de agenţii, prefecţilor şi administraţiilor locale.

Decizia a fost luată pentru reducerea cheltuielilor cu salariile din sistemul public.

La nivelul judeţului Galaţi, cabinetul prefectului Cosmin Păun (foto) are în acest moment cinci oameni.

„Nu am adus pe nimeni cu mine, de la numire, pentru că am alte probleme de rezolvat… Cei cinci sunt moşteniţi”.

„Desigur că voi aplica reducerea de personal, dacă este decizia Guvernului, nu o discut. Eu pot reduce şi cu 80 la sută, cu o singură condiţie: cei care rămân să fie competenţi şi să îşi facă treaba aşa cum trebuie”, a declarat, ieri prefectul Cosmin Păun.

Acesta a adăugat că „…am  transmis Guvernului că activitatea din teritoriu o putem desfăşura în actuala formulă, adică un prefect şi un subprefect, fără să mai fie nevoie de numirea unui al doilea subprefect”.

Cosmin Păun spune că a transmis acest lucru, luând în calcul şi eforturile Guvernului de a reduce cheltuielile cu salariile.

Reamintim că, potrivit legislaţiei în vigoare, judeţul Galaţi poate avea doi subprefecţi; unul din aceste posturi este ocupat de Paul Florea, iar celălalt a rămas vacant după ce fostul subprefect, Cosmin Păun, a fost numit prefect.

Citit 1461 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.