La parcarea multietajată din Mazepa, întâi trebuie deviate reţelele

La parcarea multietajată din Mazepa, întâi trebuie deviate reţelele
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Construirea primei parcări multietajate din Mazepa I, zona blocului R5, contract în valoare de peste 9,4 milioane de lei, pentru care se bat trei asocieri de firme puternice, nu va putea începe până când terenul nu va fi eliberat de reţelele de utilităţi care îl străbat. Pentru devierea conductelor, Primăria tocmai a scos la licitaţie un contract în valoare de peste jumătate de milion de lei.

Proiectarea şi construirea parcării cu parter şi trei etaje din Mazepa I a devenit mai scumpă, prin votul aleşilor locali. În luna ianuarie 2018, consilierii au modificat hotărârea privind construcţia primei parcări multietajate din Galaţi, în Mazepa I, la blocul R5, pe care tot ei o aprobaseră în martie anul trecut. "În urma studiilor pe care le-am făcut în respectiva zonă, a reieşit că pe terenul pe care urmează să construim există, din câte înţeleg eu, o canalizare care trebuie deviată", a explicat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, la întrebarea adresată de consilierul local PNL Paul Găvănescu. "Aceste lucrări suplimentare au condus la modificarea valorii estimate şi a indicatorilor tehnici aferenţi obiectivului de investiţii", se precizează în noul proiect.

Se caută proiectant şi constructor

Primăria a scos ieri la licitaţie proiectarea şi execuţia lucrărilor de deviere a colectorului de canalizare care preia apele uzate pentru consumatorii din cartierul Mazepa I şi a colectorului de canalizare care preia apele uzate de la locuinţele din strada Garibaldi, dar şi devierea conductei de distribuţie gaze naturale aflată pe amplasamentul viitoarei construcţii. Valoarea estimată a contractului este de 544.392 de lei fără TVA, data limită de depunere a ofertelor este 19 martie, iar criteriul de atribuire - preţul cel mai scăzut.

Parcare, boxe de depozitare şi teren multisport

Cât de curând ar trebui să se finalizeze licitaţia demarată în vara anului trecut pentru proiectarea şi construirea parcării, contract cu o valoare totală estimată de 9.466.595 de lei, care va fi atribuit pe baza criteriului "cel mai bun raport calitate-preţ". Ofertanţii sunt asocierea Lemacons SRL - S&M Expert Project SRL, asocierea Servland SRL - Refconsteel SRL şi asocierea Tancrad SRL - Ecoarch SRL - Nasi SRL.

Obiectul contractului constă în realizarea unei construcţii parter plus trei etaje, cu un număr de 214 locuri de parcare şi 50 spatii de depozitare tip boxe individuale, cu sistem de control acces cartele cu autotaxare, monitorizare video, semaforizare cu senzor şi afişaj al numărului de locuri de parcare, dar şi cu 21 de staţii de încărcare autovehicule electrice. Pe terasa parcării va fi amenajat un teren de sport multifuncţional. Parcarea va fi dotată cu iluminat LED cu senzor de proximitate şi aprindere în cascadă, panouri solare pentru producerea de apă caldă în paralel cu instant electric, termoizolaţii pentru spaţiile încălzite, încălzire electrică locală cu senzor de prezenţă şi programare temporală.

"În scurt timp finalizăm procedura, vom avea un câştigător şi asta înseamnă că se va intra în perioada de proiectare efectivă. Urmează ca, în paralel, să înceapă lucrările de deviere a unor ţevi care trec exact pe sub această viitoare construcţie. Suntem pe repede înainte, cu siguranţă până-n vară, începutul toamnei, veţi vedea, efectiv, prima cupă de excavator băgată în pământ, pentru a începe construcţia primei parcări supraetajatw din Galaţi", a declarat primarul.

Citit 5241 ori Ultima modificare Vineri, 02 Martie 2018 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.