La parcarea multietajată din Mazepa, întâi trebuie deviate reţelele

La parcarea multietajată din Mazepa, întâi trebuie deviate reţelele
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Construirea primei parcări multietajate din Mazepa I, zona blocului R5, contract în valoare de peste 9,4 milioane de lei, pentru care se bat trei asocieri de firme puternice, nu va putea începe până când terenul nu va fi eliberat de reţelele de utilităţi care îl străbat. Pentru devierea conductelor, Primăria tocmai a scos la licitaţie un contract în valoare de peste jumătate de milion de lei.

Proiectarea şi construirea parcării cu parter şi trei etaje din Mazepa I a devenit mai scumpă, prin votul aleşilor locali. În luna ianuarie 2018, consilierii au modificat hotărârea privind construcţia primei parcări multietajate din Galaţi, în Mazepa I, la blocul R5, pe care tot ei o aprobaseră în martie anul trecut. "În urma studiilor pe care le-am făcut în respectiva zonă, a reieşit că pe terenul pe care urmează să construim există, din câte înţeleg eu, o canalizare care trebuie deviată", a explicat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, la întrebarea adresată de consilierul local PNL Paul Găvănescu. "Aceste lucrări suplimentare au condus la modificarea valorii estimate şi a indicatorilor tehnici aferenţi obiectivului de investiţii", se precizează în noul proiect.

Se caută proiectant şi constructor

Primăria a scos ieri la licitaţie proiectarea şi execuţia lucrărilor de deviere a colectorului de canalizare care preia apele uzate pentru consumatorii din cartierul Mazepa I şi a colectorului de canalizare care preia apele uzate de la locuinţele din strada Garibaldi, dar şi devierea conductei de distribuţie gaze naturale aflată pe amplasamentul viitoarei construcţii. Valoarea estimată a contractului este de 544.392 de lei fără TVA, data limită de depunere a ofertelor este 19 martie, iar criteriul de atribuire - preţul cel mai scăzut.

Parcare, boxe de depozitare şi teren multisport

Cât de curând ar trebui să se finalizeze licitaţia demarată în vara anului trecut pentru proiectarea şi construirea parcării, contract cu o valoare totală estimată de 9.466.595 de lei, care va fi atribuit pe baza criteriului "cel mai bun raport calitate-preţ". Ofertanţii sunt asocierea Lemacons SRL - S&M Expert Project SRL, asocierea Servland SRL - Refconsteel SRL şi asocierea Tancrad SRL - Ecoarch SRL - Nasi SRL.

Obiectul contractului constă în realizarea unei construcţii parter plus trei etaje, cu un număr de 214 locuri de parcare şi 50 spatii de depozitare tip boxe individuale, cu sistem de control acces cartele cu autotaxare, monitorizare video, semaforizare cu senzor şi afişaj al numărului de locuri de parcare, dar şi cu 21 de staţii de încărcare autovehicule electrice. Pe terasa parcării va fi amenajat un teren de sport multifuncţional. Parcarea va fi dotată cu iluminat LED cu senzor de proximitate şi aprindere în cascadă, panouri solare pentru producerea de apă caldă în paralel cu instant electric, termoizolaţii pentru spaţiile încălzite, încălzire electrică locală cu senzor de prezenţă şi programare temporală.

"În scurt timp finalizăm procedura, vom avea un câştigător şi asta înseamnă că se va intra în perioada de proiectare efectivă. Urmează ca, în paralel, să înceapă lucrările de deviere a unor ţevi care trec exact pe sub această viitoare construcţie. Suntem pe repede înainte, cu siguranţă până-n vară, începutul toamnei, veţi vedea, efectiv, prima cupă de excavator băgată în pământ, pentru a începe construcţia primei parcări supraetajatw din Galaţi", a declarat primarul.

Citit 5082 ori Ultima modificare Vineri, 02 Martie 2018 00:25

7 comentarii

 • postat de Gabriela
  Joi, 08 Martie 2018 16:46
  62.210.129.***
  Vor curata tot cartierul respectiv de acele buncare mizerabile de "garaje"???
  Adica le vor demola si pe cele din capatul stradutei respective? Ma refer la cocinele de porci numite de cocalari "garaje" din capatul stradutei Viitorului? Sau acele cocini de porci mizerabile vor ramane?

  De ce se evita a se da un raspuns acestei intrebari?

  Adica langa blocul respectiv, bloc R5, este strada Viitorului, iar in capatul acelei strazi, mergand spre faleza, nemernicii si-au construit cazemate, buncare imputite, nespalate precum niste ziduri de zici ca cei ce locuiesc la casele de langa traiesc precum intr-o suprafata inchisa de ziduri precum o temnita din cauza acelor golani cu acele buncare mizerabile. Acele buncare imputite vor fi si ele demolate? Cele din capatul strazii Viitorului la cativa pasi de blocul R5 inspre faleza? Toate buncarele din acea zona vor fi demolate? Sau vor face precum au facut in Micro 19 unde si-au dat cu stangu-n dreptu' si au modernizat o suprafata, dar nu au modernizat si ulita fix de langa acea modernizare...?

  Aveti imagini si din acea locatie? Acolo au fost demolate buncarele mizerabile? Si daca nu au fost demolate poate ar trebui sa-l intrebati pe primar ca sa modernizeze zona respectiva intr-o singura etapa.
  0
  0
  Raportează
 • postat de miu
  Vineri, 02 Martie 2018 09:49
  80.97.203.***
  Eu cred ca cetatenii au dreptul sa stie ce inseamna "50 spatii de depozitare tip boxe individuale"? Cum vor fi alesi cei 50 de fericiti ? Cum se aleg regii muraturilor ? E legal sa plateasca un oras pentru 50 de "norocosi"?
  5
  9
  Raportează
 • postat de Madalina
  Joi, 01 Martie 2018 17:27
  193.90.12.***
  Mai oameni buni nu le mai puneti la dispozitie descreieratilor astora spatii de adunat gunoaie. FARA BOXE. Oricate denumiri diferite, care mai de care le-ati da acelor spatii pe care acum le-ati redenumiti "boxe", ele tot niste spatii mizerabile, golanesti sunt. Nu e nicio diferenta intre asa-zisa "boxa" si cosmelia paduchioasa "garaj".

  Si cica:

  " Pe terasa parcării va fi amenajat un teren de sport multifuncţional."

  https://www.viata-libera.ro/media/k2/items/cache/551ae5fc88d2098b3b8c01b686c7bcd2_XL.jpg

  Unde naiba pui teren de sport multifunctional? Pe bloc? Poate tocmai in varful cladirii? Voi nu aveti minte deloc? Unde naiba pui teren multifunctional de sport? Sub acea terasa/acoperis albastru? Ce Doamne iarta-ma aveti bai nene de visati numai prostii? Lasati naibii terasa de sus libera, pentru agrement, spatiu liber de socializare sus pe terasa, dar nu teren de sport, nu discoteca, nu bar, nu spatiu de facut harmalaie la geamul apartamentelor de la blocurile de vizavi. DEASUPRA LASATI TERASA LIBERA, SUB ACEA STREASINA/ACOPERIS ALBASTRUI. PUNETI BANCUTE, PUNETI O FANTANA ARTEZIANA PENTRU CA TERASA SA FIE CA O PLATFORMA DE SOCIALIZARE DE LA NIVELUL ACERIA OAMENII SA POATA ADMIRA PRIVELISTEA DIN IMPREJURIMI (DUNAREA, MUNTII DOBROGEI, CAMPIILE DOBROGEI), SAU FACETI TOT LOCURI DE PARCARE SI LA ULTIMUL NIVEL, DAR FARA TEREN MULTIFUNCTIONAL DE SPORT CA DOAR NU OR JUCA FOTBAL CA SA SUTEZE MINGILE DIN VARFUL CLADIRII IN GOL, CA APOI SA FUGA PE SCARI SA-SI ADUNE MINGEA DE JOS SAU DIN GEAMURILE APARTAMENTELOR DE LA BLOCURILE DIN IMPREJURIMI.
  Sus, la ultimul nivel lasati tot locuri de parcare sau amenajati pur si simplu o terasa cu bancute unde oamenii sa poata folosi spatiul ca loc de socializare...si ca exemplu real, evident pot da modernizarea din Micro 19 unde oamenii din acel cartier folosesc ditamai modernizarea, ditamai parcarea ca spatiu de socializare unde se plimba si copiii chiar se joaca prin acea parcare. Dar nu faceti teren de sport multifunctional in varful parcarii ca golanii sa bubuie mingile in geamurile apartamentelor de la blocurile de vizavi. Lasati ultimul etaj asa cum este in poza, asa cum este in proiect:

  https://www.viata-libera.ro/media/k2/items/cache/551ae5fc88d2098b3b8c01b686c7bcd2_XL.jpg

  Si anume ca terasa/spatiu de socializare sub acea copertina de sticla albastra sau plexiglas ce o fi...Vrem spatiu de socializare, de relax la ultimul etaj, asta daca nu il veti face tot cu locuri de parcare.


  Ce "teren de sport multifuncţional" ar putea fi amenajat sub acea copertina/streasina/acoperis albastru? Faceti-l doar ca spatiu unde oamenii de toate varstele sa-si poata petrece timpul relaxandu-se pe acolo si de la nivelul careia sa poata admira privelistea din imprejurimi, campiile vaste ale Dobrogei.

  Daca nu vreti asa, atunci pe toate nivelurile parcarii supraetajate amenajati numai locuri de parcare unde sa-si parcheze autoturismele toti cei de acolo, din imprejurimi, IAR TOATE "GARAJELE" DIN ACEL CARTIER DEMOLATI-LE...INCLUSIV PE CELE DE LANGA, ADICA CELE GOLANESTI CONSTRUITE CU PRIVELISTE LA DUNARE, MA REFER LA CELE DIN CAPATUL STRAZII VIITORULUI SI DE PE STRADA MARASESTI, tot in proximitatea acelui bloc R5, fiindca in tot cartierul acela cei ce au masini si au si cosmelii ei tot pe trotuare isi parcheaza masinile (cei ce le au) blocand aiurea trotuarele.
  6
  12
  Raportează
 • postat de ELLA
  Joi, 01 Martie 2018 17:26
  89.137.231.***
  Asa e la noi.Dupa ce darimi iti dai seama ca trebuie sa mai faci ceva care te costa de 2 ori mai mult decit lucrarea initiala.Si daca ai demolat acele garaje,macar fa o parcare supraetajata cu mai multe locuri.Dar la scoala 28 au darimat garajele ca sa faca panarama aia de parcare//nu am avut garaj nici intr/o zona ca sa nu se inteleaga gresit ca vorbesc asa dinciuda//,plus ca au trebuit sa plateasca niste despaguiri si centrala termica sa o mute.Dar ce sa faci asa e la noi ca la nimenea...
  3
  9
  Raportează
 • postat de Ion
  Joi, 01 Martie 2018 13:47
  82.137.14.***
  Bai gheorghe, suprateran, supratersn, da nu-i trebe fundatie? Ca nu-i casa de chirpici ca la tine la tara!
  2
  9
  Raportează
 • postat de Georgel
  Joi, 01 Martie 2018 11:51
  95.76.33.***
  Mintea românului cea de pe urmă...

  La fel a fost și în spatele complexului Ancora, unde abia după demolare s-a descoperit că 20 de garaje erau construite odată cu cartierul și, ca urmare, erau cu proprietate și pe teren. Și tot la fel, au apărut cheltuieli suplimentare pentru expropriere și despăgubiri consistente, studii de fezabilitate și plan de urbanism local pentru motivarea acțiunii prin inventarea unei străduțe inutile, demolare punct termic și construirea altuia nou, etc.

  Și ca urmare toată acțiunea s-a finalizat tot ”pe repede înainte”, drept pentru care acea lucrare, mult mai simplă decât asta, a durat peste 3 ani...
  5
  20
  Raportează
 • postat de gheorghe
  Joi, 01 Martie 2018 08:17
  172.103.153.***
  Construcia e supra-teren asa ca povestea cu canalizarea poate aduce niste banuti cui o "promoveaza"...
  Daca era subterana (intentia), sigur ca o modificare de retele era inevitabila.
  Faceti mai sus baieti totul ca e mai ieftin si faceti accesul la nivelul solului unde pot fi amplasate birouri tip container si wc-uri portabile care se pot muta in cazul unei interventii.
  In timp, se poate construi in lateral o alta conducta, nu e nevoie deocamdata si bineinteles, nici un fel de urgenta.
  ======
  Construiti cu macar 6 niveluri si macar 500 de locuri. ca sa fie "ceva".
  10
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.