Decizie politică | Consilierul local Eugen Găvan a fost EXCLUS din ALDE
Foto: Arhiva VL

Decizie politică | Consilierul local Eugen Găvan a fost EXCLUS din ALDE
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Aflat la al cincilea mandat de consilier local, Eugen Găvan va trebui să părăsească forul deliberativ local pentru că, în această seară, a fost exclus din ALDE, partidul pe lista căruia şi-a câştigat mandatul de ales local.

După cum am aflat de la preşedintele Organizaţiei Judeţene ALDE Galaţi, Cristian Dima, decizia a fost votată, cu o majoritate covârşitoare, în cadrul Delegaţiei Permanente. Mai mult, inclusiv cei care i-au fost colegi în fostul PC au votat în favoarea propunerii de excludere. Potrivit lui Dima, ceea ce i se reproşează lui Eugen Găvan este lipsa implicării în activitatea din Consiliu Local, dar şi în cea de partid. Trebuie spus că Eugen Găvan deţinea funcţia de lider al grupului ALDE din Consiliul Local.

Cristian Dima nu ne-a putut spune cine va depune jurământul de consilier local în locul lui Eugen Găvan şi va continua activitatea în Comisia de servicii publice, gospodărie comunală, comerţ şi privatizare. „Vom analiza în Biroul Teritorial cine are cea mai bună competenţă, pregătire şi dorinţă de implicare, în momentul acesta, dintre cei care urmează pe lista de supleanţi. Deci nu s-a luat decizia pentru o persoană sau alta, ci pentru că dumnealui nu s-a comportat într-un mod statutar şi corect faţă de ALDE. Eu chiar aveam bază în experienţa dumnealui şi nu am făcut-o cu plăcere!”, ne-a declarat Cristian Dima, liderul ALDE.

Ce spune Eugen Găvan

„Eu nu am ce să îmi reproşez vizavi de activitatea politică din Consiliul Local. Din contră, consider că nu am fost lăsat să o fac la modul profesionist la care ştiu să o fac. Este o decizie a partidului la care trebuie să mă supun, nu e nicio problemă, dar este o decizie a partidului care a plecat strict de la Dima Cristian”, ne-a declarat Eugen Găvan.

Întrebat dacă se va înscrie într-un alt partid, Eugen Găvan ne-a răspuns că, în acest moment, este implicat în proiecte în cadrul Facultăţii de Arhitectură Navală, unde predă. Dar, având în vedere că din 1997 s-a înscris într-un partid politic, că a ajuns la cel de-al cincilea mandat de consilier local, parcurgând toate comisiile CL, nu ştie cât timp va rezista să rămână departe de politică atâta vreme cât „microbul politic” este inoculat. „Pentru deschiderea Dunării şi a Galaţiului la Dunăre încă mai sunt multe de făcut şi, din păcate, prea puţine făcute. În aceea ce priveşte implicarea, dacă pot să ofer un sprijin, nu mă dau de-o parte!”, ne-a spus Eugen Găvan.

Rămâne de văzut cine îi va lua locul în Consiliul Local. Următorii supleanţi pe lista ALDE sunt Costel Văsoi (fost consilier local), Lucian Bălţătescu, Gina Paladi (fostă consilieră locală) şi Maximilian Onose.

Citit 6384 ori Ultima modificare Duminică, 04 Martie 2018 12:45

3 comentarii

 • postat de alde noi cititorii
  Luni, 05 Martie 2018 15:15
  5.2.209.***
  Vasoi si palade sunt deja membri PSD....deci ..
  0
  5
  Raportează
 • postat de sunt curios!
  Sâmbătă, 03 Martie 2018 11:30
  78.96.82.***
  Gavan nu a facut nimic, dar ma intreb ceilati consilieri care sunt din ALDE, dar vin de pe ramura partidului LIBERAL a d-nului Dima, au facut ceva? Astept raspunsul D-nului Dima ce au facut consilerii lui judeteni si locali care detin functii de directori in institutiile subordonate CL-ului ?
  0
  29
  Raportează
 • postat de Burta Nelu
  Sâmbătă, 03 Martie 2018 09:26
  85.203.7.***
  Cum este posibil sa aiba 5 mandate si sa nu fi facut nimic pentru acest oras? Asa intelegem de ce orasul Galati bate pasul pe loc de 20 de ani. Si asta este omul lui Durbaca.
  Cei care vin din urma nu sunt cu nimic mai buni decat Gavan asta.
  2
  44
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.