Patru parlamentari gălățeni vor ancheta SPP. Comisie înființată la cererea lui Liviu Dragnea

Patru parlamentari gălățeni vor ancheta SPP. Comisie înființată la cererea lui Liviu Dragnea
În foto, Daniel Butunoi, Victor Paul Dobre, Bogdan Rodeanu și Marius Mărgărit
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Patru dintre parlamentarii care vor "ancheta" acuzaţiile fără precedent lansate de Liviu Dragnea la adresa Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) sunt gălăţeni.

Controversata Comisie de anchetă a activităţii SPP, înființată la cererea lui Liviu Dragnea, cu suportul parlamentarilor PSD şi ALDE, este condusă de senatorul PSD de Galaţi Daniel Butunoi. Vicepreşedinte este tot un parlamentar gălăţean - deputatul PNL Victor Paul Dobre, iar printre membrii Comisiei se numără alţi doi aleşi de la malul Dunării - deputatul USR Bogdan Rodeanu şi deputatul PSD Marius Mărgărit.

Atmosfera din Comisia parlamentară de control a activităţii SPP, pe care liberalii au atacat-o la Curtea Constituţională a României (CCR) şi despre care USR susţine că este doar un instrument al lui Dragnea pentru continuarea propagandei statului paralel, se anunţă extrem de tensionată.

"O nouă încercare de a discredita o instituţie importantă"

Deputatul gălăţean Bogdan Rodeanu (USR), care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaţilor, afirmă că înfiinţarea Comisiei de anchetă a SPP reprezintă "o nouă încercare de a discredita o instituţie importantă a statului şi pe conducătorul ei, aşa cum s-a întâmplat cu DNA şi Laura Codruța Kovesi". "Verificarea activităţii directorului SPP nu este de competenţa unei comisii speciale, înfiinţată cu dedicaţie, pentru că domnul Dragnea doreşte să continue propaganda statului paralel. SPP îşi desfăşoară activitatea sub organizarea şi coordonarea CSAT, iar directorul SPP, care este propus de CSAT, prezintă rapoarte cu privire la îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, în faţa Comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Parlament. Aşa este legea, iar aceste comisii există şi funcţionează. De ce să nu îl audiem pe domnul preşedinte Dragnea, dar şi pe domnul director Pahonţu în comisiile reunite de apărare din Senat şi Camera Deputaţilor? Şi apoi să decidem dacă este nevoie de o comisie specială (...) Am ajuns să înfiinţăm comisii speciale pe bandă rulantă, pentru ca domnul Dragnea să îşi rezolve problemele cu şefii diverselor instituţii din statul român", a declarat Rodeanu.

"Noi am contestat Comisia"

Deputatul PNL Victor Paul Dobre (de asemenea, membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaţilor) ne-a spus că PNL a contestat la CCR înfiinţarea Comisiei de anchetă. "Sperăm că CCR ne va da dreptate şi astfel se va încheia activitatea acestei comisii. Dacă nu ne va da dreptate, colegii mei şi eu ne vom prezenta în comisie doar dacă se va respecta procedura şi obiectul hotărârii (...) Primul care trebuie să se prezinte în faţa Comisiei este domnul Dragnea, aşa cum este normal. Dânsul reclamă. Cred că şi domnul vicepremier Stănescu trebuie să îl urmeze, doamna prim-ministru, care trebuie să explice de ce a renunţat la SPP şi nu numai. Apoi vom vedea ce e de făcut", ne-a spus Victor Paul Dobre.

Senatorul Daniel Butunoi, preşedintele Comisiei de anchetă a SPP, nu a putut să ne explice concret în ce va consta activitatea Comisiei pe care o conduce, spunând în schimb că urmează să fie stabilită o listă cu persoanele care vor fi chemate la "audieri".

Citit 4201 ori Ultima modificare Luni, 05 Martie 2018 15:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.