Contract de 4,3 milioane de lei pentru modernizarea PARCULUI EMINESCU

Contract de 4,3 milioane de lei pentru modernizarea PARCULUI EMINESCU
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

În sfârşit, modernizarea Parcului "Eminescu" a depăşit stadiul proiectelor pe hârtie, iar execuţia lucrărilor, cu o valoare estimată de 4.320.159 de lei, a fost scoasă la licitaţie, ofertele putând fi depuse până pe 27 martie. Autorităţile promit că parcul îşi va recăpăta farmecul de odinioară. Din păcate, construcţia kitschioasă, ridicată peste fosta toaletă publică, nu va putea fi demolată deocamdată, ci va fi mascată cu un mash cu imagini din Galaţiul vechi.

"În sfârşit, acest parc, monument istoric, îşi va recăpăta frumuseţea de altădată. Câştigătorul licitaţiei va avea la dispoziţie 12 luni pentru realizarea tuturor lucrărilor prevăzute în proiect. Este prima dată când Parcul "Eminescu" beneficiază de un proiect amplu de reabilitare şi modernizare", a anunţat, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Parcul "Eminescu" este monument istoric, la fel ca şi prima statuie din România a poetului, întreaga zonă fiind inclusă în patrimoniul arhitectural al oraşului, iar constructorul care va câştiga licitaţia va trebui să ţină seama de toate aceste aspecte importante.

Conform datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, parcul modernizat va avea alei pietonale cu dale din granit, trotuare şi alei pietonale din piatră cubică, o fântână arteziană reabilitată şi o alta nouă, construită la intrarea din strada Domnească, o cabină pentru portar şi un grup sanitar cu aspect vintage, un gard nou şi iluminat ambiental. De asemenea, va fi refăcut patrimoniul arboricol al parcului, reabilitat podul rustic şi readus chioşcul din Parcul CFR (Parcul Carol), va fi refăcută reţeaua de apă şi canalizare, se va realiza o reţea de irigaţii automatizată şi va fi înlocuit mobilierul urban.

Perdeaua din parc

Din păcate, o bucată de parc va rămâne în continuare sub construcţia cu etaj, ridicată peste fosta toaletă publică, botezată preţios "Casa Albă", deşi pe faţada clădirii scrie mare "Harem Night Club". Din cauza problemelor juridice, clădirea nu poate fi demolată, dar primarul Ionuț Pucheanu spune că se fac demersuri în justiție. În schimb, aşa cum aţi mai putut citi în ziarul "Viaţa liberă", clădirea va fi obturată cu (perdea perimetrală) o împrejmuire de şase metri înălţime, cu print pe mesh, cu imagini istorice din zona străzii Domnească. Perdeaua perimetrală va fi prinsă pe o structură metalică din ţeavă rectangulară zincată, fixată în fundaţii izolate de beton armat.

Reamintim că modernizarea parcului va fi finanţată din creditul de 100 milioane de lei, contractat de Primăria Galaţi de la CEC Bank.

Foto Anca Melinte:

Citit 4312 ori Ultima modificare Luni, 12 Martie 2018 00:33

6 comentarii

 • postat de Tot Gradina Publica :
  Joi, 08 Martie 2018 10:48
  89.137.225.***
  Pana sa va apucati de Parcul Eminescu , cei responsabili sa mai treaca si prin Gradina sa vada stalpii de iluminare rupti , unele alei cu gropi sau denivelari iar in locul de fitness sa se completeze cu noi aparate.
  Bila alba pentru bancile suplimentare si cosurile de gunoi (cu toate ca sunt cam mici)
  0
  17
  Raportează
 • postat de Vaida
  Joi, 08 Martie 2018 10:37
  91.208.234.***
  Sa fii autoritate locala si sa nu gasesti o solutie legala pentru demolarea unei sandramale construite mai mult sau mai putin legal intr-o zona istorica a orasului arata clar cat de incompetenta esti.
  Ori exista interese ca acel bordel sa existe in continuare, ori autoritatile sunt incompetente sa rezolve problema legal si civilizat astfel incat modernizarea parcului sa se realizeze in totalitate si nu prin "acoperirea cu panouri" a unui bordel!
  1
  23
  Raportează
 • postat de Liviu
  Joi, 08 Martie 2018 08:37
  5.13.195.***
  Adica sau putut darma atatea case pe Traian ,unde s-au facut patru benzi ,se vor putea demola alte case pe centura ,unde se vor face patru benzi si nu se poate darma o cladire ,aflata in plin centru ,situata pe un spatiu verde ????????Nu va miroase urat ,treaba asta ??????Hai ca chiar pute !!!!!!Rusine !!!!!!!!
  2
  27
  Raportează
 • postat de Ciresica
  Joi, 08 Martie 2018 08:26
  5.13.218.***
  Faceti un concurs pentru artisti, ca iar iese o tziga_nie!!!
  1
  15
  Raportează
 • postat de Tureltan Dirigu
  Joi, 08 Martie 2018 08:06
  78.96.80.***
  Primarul isi bate joc de banii galatenilor cu buna stiinta impins , de interesele meschine ale celor din spatele lui. Când va fi sa plateasca va plati el si nu dinosaurii care-l manipuleaza. Iata cateva argumente in favoarea celor afirmate: Banii alocati ptr parcul Eminescu sunt mai multi deca tmodernizarea Talciocului, daca se va face vreodata.Obiectivul din urma aduce castiguri Primariei si galatenilor pe când parcul!?...Ce se mai poate face acolo când a tot fost modernizat si rasmodernizat dea ajuns de rahat. Si asa va fi de-a pururi, caci oamenii il ocolesc, nu va mai putea fi ce-a fost vreodata ca nu are spatiu . In al doilea obiectiv ,, rascolira Falezei ,,, este de-o aratura doar fiind destule planuri care se reiau ca noi si se dau bani de-a nemiluita. In schimb cartierele care dau partea cea mai consitenta la buget avand cea mai mare densitate sunt ignorate. Veniti, dragi galateni, si va cumparati produse si din Piata 40 Este cea mai aprovizionata piata, fiind langa comunele productive : Smârdan, Tulucesti, Vanatori etc, ptreturile sunt cu 20% mai ieftine, dar aici nu s-a investit 1 leu macar ptr. refacerea cailor de acces, ptr extinderea spatiilor samd., Dimpotriva parca intentionat calea de acces est obstructionata. caralii stau cu ochii pe comerciantii pe care nu-i agreaza, controlul pietii nu exista si totusi aici multime de cumparatori la ori ce ora.
  1
  10
  Raportează
 • postat de Gradina Publica :
  Joi, 08 Martie 2018 00:25
  89.137.225.***
  Daca tot veni vorba , poate demolati si mizeria aia de fost restaurant , din coltul Gradinii , de la intersectia str. Domneasca cu str. Elena Doamna langa Complexul Studentesc !
  Si reamenajati locul asa cum a fost initial.
  3
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.