Paul Florea, dator, dar în recuperări

Paul Florea, dator, dar în recuperări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Reprezentantul Guvernului în teritoriu are de restituit la CEC 1,2 milioane de lei * Florea spune că de creditul respectiv nu a beneficiat niciun moment, banii fiind daţi unui prieten, fiul consilierului judeţean Mircea Cadar *

Conform declaraţiei de avere postate pe site-ul Prefecturii Galaţi, noul prefect Paul Florea deţine un Cielo, are datorii la bancă (dar şi bani serioşi de recuperat de la prieteni!) şi îşi rotunjeşte veniturile din agricultură.

Declaraţia de avere indică faptul că Paul Florea are două terenuri agricole (la care este proprietar pe jumătate), în suprafaţă de câte două hectare, ambele moştenite în 2002 şi o casă de locuit, dobândită în 1994.

La capitolul „maşini” apare un autovehicul Cielo, cumpărat în 1998, iar la rubrica „plasamente, investiţii directe şi împrumuturi”, apare informaţia potrivit căreia Paul Florea i-a dat cu împrumut lui Gabriel Cadar (fiul consilierului judeţean PDL Mircea Cadar) suma de 1.200.000 de lei (12 miliarde de lei vechi).

O sumă similară o găsim şi la capitolul „datorii”: 1.200.000 de lei, credit făcut în 2009,  la CEC (cu scadenţă în 2034) şi o altă sumă, 10.000 lei, credit făcut la Raiffeisen în 2008, cu scadenţă în 2013.

„Într-adevăr, este vorba despre un împrumut făcut la CEC, pentru care a garantat Gabriel Cadar, fiul consilierului judeţean Cadar. Deci, dacă s-ar întâmpla ceva cu împrumutul bancar, nu eu aş avea de suferit. Dar, până acum nu a fost cazul”.

„De drept, eu nu am beneficiat niciun moment de acest împrumut făcut în 2009, căci, în virtutea prieteniei, i-am dat banii lui Gabriel. Deşi iniţial mi-a spus că va fi un împrumut pe termen scurt, de câteva săptămâni, nu a reuşit să-mi restituie încă împrumutul, dar am promisiuni ferme că se va întâmpla acest lucru în curând, că va vinde nişte active”.

„Da, ce să spun, m-am cam legat la cap fără să mă doară cu acest împrumut, dar era firesc să îl precizez în declaraţia de avere”, ne-a explicat prefectul Paul Florea.

CITEŞTE ŞI   Prefectul Paul Florea: „Vreau să aduc Galaţiul între primele 8 oraşe din ţară”

Tot potrivit declaraţiei de avere, în cursul anului trecut, Paul Florea a realizat venituri în valoare de 41.534 de lei, din salariul de subprefect (funcţie pe care a deţinut-o anul trecut, până la jumătatea lunii iulie) şi, ulterior, ca expert în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, unde a lucrat până luna trecută, când a fost numit prefect al judeţului Galaţi. La aceste venituri s-au adăugat 10.000 de lei, din exploatarea terenurilor agricole din Tulcea.

Citit 1916 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.