Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
7 comentarii

Noul Muzeu de Artă Vizuală al Galaţiului, unul dintre cele mai spectaculoase proiecte ale Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, în actuala legislatură, a fost scos la licitaţie.

Investiţia, estimată la 17.996.171 de lei (fără TVA), adică aproape patru milioane de euro, pe care instituţia se pregăteşte să o deruleze începând din acest an, a atras deja interesul mai multor constructori, ne-a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean. Potrivit estimărilor şefului CJ, construcţia noului sediu al Muzeului de Artă Vizuală va demara în vara acestui an, cel mai probabil în luna iunie. "Sper să vină firme serioase şi să nu avem contestaţii care să ţină proiectul blocat", ne-a declarat şeful CJ. Dacă, iniţial, data-limită pentru depunerea ofertelor fusese stabilită pentru 12 aprilie, termenul a fost decalat pentru 23 aprilie, întrucât societăţile interesate de contractul de lucrări au solicitat o serie de lămuriri şi clarificări. Constructorul care va câştiga licitaţia va avea la dispoziţie 24 de luni, de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, pentru a realiza construcţia.

Un sediu impunător cu patru etaje

Muzeul de Artă Vizuală va avea propriul sediu, începând din anul 2020. "Este un obiectiv pe care îl aşteptăm de mai mulţi ani. Va fi unul dintre cele mai frumoase muzee de artă vizuală din ţară. Va avea o suprafaţă construită de 4.000 de metri pătraţi. Dacă lucrurile merg aşa cum le-am programat noi, în 2020 - sper că până la jumătatea anului - vom da în folosinţă Muzeul de Artă Vizuală Galaţi", declara, la începutul acestui an, preşedintele Consiliului Judeţean.
"Clădirea se va desfăşura pe patru niveluri şi este concepută ca o jumătate de cilindru înclinat spre est, cu planul acoperişului perpendicular pe generatoarea cilindrului. Pereţii faţadei sunt de tip ventilat, placaţi cu material ceramic, opac, înalţi de peste 20 de metri. Clădirea va avea o copertină perimetrală, lată de 15 metri, din sticlă stratificată, pe care se poate circula şi sub care pot fi găzduite vara expoziţii sau ateliere de creaţie plastică în aer liber", se arată în proiectul votat de către consilierii judeţeni, în luna ianuarie.
După cum aţi mai putut citi în "Viaţa liberă", preşedintele Costel Fotea a decis să relanseze proiectul futurist realizat, în 2008, de arhitectul Dan Ujeucă, care a fost uitat în sertarele Consiliului mai bine de şase ani. Proiectul a fost premiat la nivel naţional de către Ordinul Arhitecţilor, dar lucrurile s-au împotmolit când a fost vorba de a se trece efectiv la realizarea acestuia, iar Muzeul de Artă s-a ales doar cu un sediu provizoriu, lângă Piaţa Centrală, provizorat care s-a… permanentizat.

Citit 3845 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Aprilie 2018 12:39

7 comentarii

 • postat de Emy Joi, 26 Aprilie 2018 16:33 5.79.68.*** Link la comentariu
  0
  0

  "Dacă, iniţial, data-limită pentru depunerea ofertelor fusese stabilită pentru 12 aprilie, termenul a fost decalat pentru 23 aprilie..."


  Suntem in data de 26 aprilie, iar dumneavoastra doamna autoare spuneati ca termenul de depunere al ofertelor A FOST 23 aprilie. Deci, aflam si noi cine a castigat licitatia? Sau le mai trebuie ragaz vreo luna sau doua pana se dumiresc si ei cine a castigat licitatia?

  Raportează
 • postat de Rudibravo,1951 Miercuri, 11 Aprilie 2018 15:25 82.137.15.*** Link la comentariu
  4
  5

  Băieți ați uitat că Partidul Comunist a fost interzis în România tot de voi. mai acum un an? Vă era frică pierdeți viitoarele alegeri parlamentare SI locale SI nu terminarăm de demolat toate in Romania Păi pentru tablouri făcute de Comuniști din 1967-2012 vreți să cheltuiască Consiliul județean Galați 4000000 meleoane de coroclei adunați în grabă din banii publici de la Populimea locală euroii sunt bănișori Capitaliști vin de la Bruxelles nu de la Ruși Eu v-am avertizai că sunt Patriot român vero SI vin aia cu M CV-UL cu DNA-ul. că avem mulți colindători la. 4 din 3 turnam la Asa am fost educați în Comunism ați uitat c ce a pățit Șeful cel mare vă umfla Băieți cu ochii albaștri SI este mare păcat că vine 1 Mai Pastele Cailor SI. Crăciunul SI trebuie să mergeți în Dubai să duceți viață ca-n Rai

  Raportează
 • postat de Maxim Marți, 10 Aprilie 2018 19:31 5.13.199.*** Link la comentariu
  4
  6

  eu prefer Tancrad sau Lemacons ca au angajati galateni, vreti sa vina o firma din Bucuresti sau Focsani (de exemplu)? De ce?

  Raportează
 • postat de Dandanel Marți, 10 Aprilie 2018 11:16 81.12.149.*** Link la comentariu
  3
  11

  nuuuu... LEMACONS si TANCRAD!
  Să pape toţi şi să rămână şi o feliuţă la Ciuma Roşie!

  Raportează
 • postat de crystal Marți, 10 Aprilie 2018 10:36 89.136.2.*** Link la comentariu
  2
  13

  propaganda de partid.
  S-a mai scris de noul muzeu si se va mai scrie de 100 de ori. Se vor mai mulge si sifona bani grei publici pe proiecte de pre- si fezabilitate la firme favorizate prin insasi avatajul legal creat de pesedisti ,ca un proiect de fezabilitate expira in scurt timp si trebuie altul facut . La fel a fost si va fi cu podul sau tunelul. Trebuie sa mulga bani bine cateva generatii de pesedisti din asta si abia pe urma sa vada, sa se scarpine .
  Nici daca se ofera gratis o armata de japonezi sa il faca in 5 luni si rezistent la cutremur cu tot cu materialele lor tot se refuza ca trebuie vandut ciment si fier la suprapret ca materie prima prin firme favorizate sau capusa.
  Muzeul e o necesitate dar nu o prioritate .
  "2020" spuneti voi ? Mai pune 50 de ani.

  Raportează
 • postat de Ady Marți, 10 Aprilie 2018 09:58 5.13.198.*** Link la comentariu
  5
  7

  TANCRAD ????

  Raportează
 • postat de Ion Marți, 10 Aprilie 2018 07:44 93.122.248.*** Link la comentariu
  7
  7

  Felicitari si succes pentru ca in 2020 Muzeul sa fie gata ! Domnule Costel Fotea presedinte al Consiliului Judetean Galati sa nu uitati sa continuie anul acesta lucrarile la drumul judetean 242 A Beresti spre DN 24 D ca sau format iarasi gropi pe portiunea plombata iar lucrarile de reasfaltare sau oprit in Noiembrie anul trecut si de la drumul DN 24 D spre satul Adam din comuna Draguseni sau format gropi in asfaltul plombat (vrem si noi cetateni din zona Beresti sa mergem la Manastirea Adam cea mai aproape iar drumul este rau) .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.