Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
8 comentarii

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, ieri au început lucrările de amenajare a parcării din zona Colegiului Naţional „Costache Negri”, cuprinse în proiectul amplu de restructurare urbană din Ţiglina II, aferent blocului E6. „Zona va cuprinde o parcare cu o capacitate de 122 de locuri, un parc cu alei pietonale aferente, spaţiu verde şi un modern loc de joacă pentru copii. Termenul de execuţie a lucrării este de şase luni”, precizează primarul Galaţiului, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook.

Lucrările, în valoare de 1.921.835 de lei, sunt executate de Asocierea SC Obercons Comp SRL - SC Constructa Mecanique SRL.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia acestei investiţii a fost atribuit în august anul trecut, şi a fost aşteptat cu nerăbdare de localnicii zonei, pentru că proiectul de restructurare urbană a fost aprobat în mandatul fostului primar Marius Stan. Conform caietului de sarcini, în locul garajelor demolate va fi amenajată şi o alee carosabilă de acces care să facă legătura între strada Brăilei, zona Grădiniţei nr. 9, Biserica "Sf. Nicolae" şi partea de vest a amplasamentului de locuit, spre strada Constructorilor.

Sursa foto: Facebook, Ionuț Pucheanu

Citit 3433 ori Ultima modificare Luni, 16 Aprilie 2018 19:47

8 comentarii

 • postat de Razvan Sâmbătă, 21 Aprilie 2018 14:58 163.172.132.*** Link la comentariu
  0
  5

  Poate nu uitati sa faceti si o fasie, o linie de trotuar pe langa gardul Liceului Pedagogic. Adica, sa nu faceti locurile de parcare fix lipite de gardul liceului, ci pe latura aceea a gardului liceului sa faceti si un trotuar.

  Raportează
 • postat de Luiza Vineri, 20 Aprilie 2018 21:06 77.247.181.*** Link la comentariu
  0
  24

  @ ss

  Pentru ca asta sunteti mai garajistule ss. Probabil ca ati merita voi garajistii sa fiti catalogati si mai si decat atat. Cred ca voi garajistii ati merita sa fiti catalogati si drept gunoaie...fiindca printre gunoaie traiti, gunoaie aparati, probabil ca asta ar insemna ca si voi sunteti de acelasi tip. Numai din cauza voastra, a garajistilor adunatori de gunoaie, care venerati gunoaie si ocrotiti cu dintii acele gunoaie, mizerii de cosmelii si care nu lasati orasul sa evolueze, sa se modernizeze, sa avanseze de la stadiul de gunoi, de la stadiul de cosmelie imputita, orasul asta a stat pe loc atatia ani de zile. Numai din cauza unor gunoaie care apara alte gunoaie cum sunt cosmeliile pe care voi gunoierii le aparati cu dintii, orasul asta nu a evoluat si nu va evolua niciodata atata timp cat e popvlat cu dintr-astia ca tine din specia gunoaielor de garajisti. Ne-am saturat de voi garajistii, emigrati naibii in alte tari, poate prin Africa, dar sunt convins ca nici acolo nu va vor primi fiindca si aia incearca sa avanseze ca si societate, sa evolueze ca nivel de civilizatie. Voi garajistii sunteti ca o molima pentru acest oras, voi garajistii sunteti ca un paduche, precum o capusa infecta pentru acest oras.

  Cu ce naiba sa ramana generatiile viitoare de pe urma voastra a garajistiilor adunatori de gunoaie, adunatori de mizerii si divinizatori de gunoi.

  Din cauza voastra, a garajistilor, orasul acesta a ramas cu mult in urma altor orase mult mai civilizate chiar si din tara noastra, ca tot ne miram de decalajele dintre estul si vestul Romaniei. Pai chiar si cei de dincolo de Carpati, din vestul Romaniei sunt mai civilizati si mai dornici de bun simt si de a evolua, pe cand voi divinizatorii de gunoi si de mizerii de buncare aici in estul Romaniei daca asa va place sa traiti si aveti acest gunoi in sange, de a diviniza mizeria...ce sa mai vorbim.

  P.S.: Mai ss nu te mai nota asa fiindca te confunda lumea cu SS (partidul nazist fondat de Adolf Hitler prin Aprilie 1925, acum 93 de ani). O crede lumea ca esti vreun fan al ss-ului.


  @ zola

  Lasa nene ca am vazut si asa-zisi "tineri frumosi si liberi", odrasle needucate, golani de puslamale care voteaza in sictir doar ca sa-si apere relatiile si avantajele (mostenite de la parinti) si pe care nu ii doare nici in cvr de acest oras, sa se modernizeze, sa se dezvolte, sa evolueze. Deci si odraslele (unele, unii tineri "frumosi si liberi", progenituri ale celor pe care tu ii numesti "bosorogi") au vina lor. Sa fim totusi seriosi fiindca nu numai bosorogii i-au dat la temelie lui Stan ci si multe progenituri ale asa-zisilor bosorogi, progenituri care au fost inoculate cu golania, indolenta si nesimtirea de a diviniza gunoiul, mizeria si avutia proprie, indiferent de lumea din jur. Lui Stan i-au dat la temelie mai degraba proprii lui colegi din PNL, care dupa ce Stan le-a castigat alegerile si le-a zgandarit niste afaceri, proprii lui colegi l-au tradat.

  Nu numai bosorogii pe care-i acuzi tu au fost de vina, ci si multe odrasle, puslamale increzute, cu nasul pe sus pe care parintii nu i-au educat ci i-au inoculat cu marlania, golania si chiar cu nesimtirea de a venera gunoi si mizerie, in detrimentul civilizatiei. Multe dintre aceste puslamale, odrasle care urmau sa "mosteneasca" niste gunoaie de baraci mizerabile pe care numai ei golanii le numeau garaje, cand acelea numai garaje nu erau(adapoast pt. autoturism), deci chiar si multe aceste odrasle, puslamale au votat impotriva civilizarii si curatarii acestui oras. Nu bosorogii au fost de vina, sa fim seriosi. Si sa nu uitam ca sanatosi daca vor fi si parintii tai vor ajunge sa fie "bosorogi"(si atunci sper ca nu-i vei asupri pentru optiunile lor de vot). Nu "bosorogii"(cum ii numesti tu tendentios) au fost de vina. Ci cei deopotriva tineri si batrani care divinizeaza gunoiul, mizeria si care sunt certati cu civilizatia, cu bunul simt, cu educatia, cu evolutia spre normalitate, spre progres. Pe Stan l-au infrant proprii lui colegi de partid din PNL. Stan a zgandarit foarte multe afaceri de partid din acest oras, inclusiv afaceri de partid ale fostilor colegi. De aici, i-au retras sustinerea.

  Ce draq sa votez? Un PNL doar de dragul de a vota o sigla de partid? Nici gand. Si tinand cont ca acest PNL nu mai reprezinta nimic din vechiul PNL, fiindca actualul PNL nu reprezinta decat niste PDL-isti cu sigla fostului PNL. In actualul PNL nu au ramas decat PDL-istii basisti taietori de salarii si pensii.


  Da, Stan a facut o multime de lucruri bune in acest oras, cat nu au facut PSD-istii in zeci de ani, dar nici cu PNL-istii afaceristi nu mi-e rusine. Problema insa este (dupa parerea mea) la popvlatia acestui oras care refuza sa se civilizeze si sa evolueze, fiindca o mare parte din popvlatia acestui oras (inclusiv progeniturile lor "tinere si libere") divinizeaza gunoiul, mizeria si se complac cu asta. Unii din acest oras nu vor sa se civilizeze, sa evolueze si cred ca vina o au si multe din progeniturile ce mostenesc de la parinti gunoaiele si mizeria din comunism. Multora le e greu sa renunte la gunoi, mizerie (garaje), golanie, inselaciune, hotie.

  Cand pana si noi tineretul nu vom mai venera gunoiul si mizeria mostenita de la parinti (garaje, buncare, cosmelii, gunoi, "educatia", golania) si vom vrea noi insine, tinerii sa modernizam si sa civilizam, mai corect sa evoluam acest oras poate ca atunci orasul acesta va avea vreo sansa. PNL-ul actual nu are nicio treaba cu vechiul PNL istoric. Sunt doua partide diferite. Actualul PNL nu este decat PDL basist cu machiaj de PNL. Din pacate. Adevaratii liberali au plecat in ALDE din cauza fuziunii ordinare cu PDL-ul lui basescu.

  Am votat si PNL-ul, am votat si PSD-ul si probabil ca oi fi votat si PDL-ul (desi nu sunt sigur la faza cu PDL, dar nu vreau sa spun nu) si am votat chiar si UNPR, am vrut sa votez si ALDE. Deci nu am avut si nu voi avea niciodata culoare politica, fiindca votez in functie de ce cred eu, in functie de cum imi formez eu opinia (nu dupa cum imi canta unii sau altii prin societate, prin public).

  Un lucru e sigur din punctul meu de vedere, lui Stan nu i-au dat la temelie bosorogii ci dimpotriva, mai degraba tinerii mostenitori de buncare si cosmelii mizerabile(gunoi) si chiar proprii lui colegi de partid din PNL l-au sabotat, fiindca Stan a zgandarit afacerile multor profitori si evazionisti.

  Raportează
 • postat de ss Joi, 19 Aprilie 2018 08:38 5.13.252.*** Link la comentariu
  18
  2

  Mihai asta e dus rau cu capul, cum iti permiti sa etichetezi posesorii de garaje ca "babuini, marlani, golani, needucati, necivilizati"?!!!

  Raportează
 • postat de zola Marți, 17 Aprilie 2018 22:10 5.13.213.*** Link la comentariu
  5
  11

  Nu criticati cand observati ca totusi se misca ceva! Galatiul a stat in intuneric mai bine de 10-20 de ani. In prezent este foarte greu sa le faci pe toate! Unde ati fost in perioadele fara realizari pentru oras!? Asa a fost si cu Marius Stan, cum a facut ceva pentru oras, cum PSD-ul prin bosorogii si babele din Galati l-au inlaturat! Ciocu mic!

  Raportează
 • postat de Mihai Marți, 17 Aprilie 2018 18:46 188.24.201.*** Link la comentariu
  7
  23

  Bateriile de garaje ( aproximativ 110 garaje ) dintre blocurile B3, F1 C13, C14 si C15 cind o sa fie demolate ????
  Sau sunt trecute la primarie pe numele unor (destui) BABUINI care numai masini nu depoziteaza in garaje ci toate resturile adunate prin casa dea lungul anilor si nu se incumeta sa se desparta sufleteste de ele. Ne-am saturat de marlania si golania garajistilor needucati, necivilizati care divinizeaza mizeria si gunoiul.

  Raportează
 • postat de Geanina Marți, 17 Aprilie 2018 13:31 51.15.63.*** Link la comentariu
  5
  21

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/lucrari-parcare-tiglina-galati-aprilie-2018/02.jpg


  Garajele acelea mizerabile de ce nu au fost demolate inca? Ar fi rezultat acolo o parcare moderna la sol, civilizata precum parcarea noua construita in micro 19.

  Ce mai asteapta Pucheanu? Sa coboare Sfantul Petru ca sa faca curatenie in tot orasul de aceste cosmelii hidoase si urat mirositoare? I se termina mandatul si el nu a facut niciun rahat pentru curatarea cartierelor noastre de aceste cosmelii hidoase de garaje. Daca mai pupa el vot de la mine...o sa zboare porcul. Galatean fiind astepti ca prostu ani de zile ca sa se trezeasca administratia locala si sa-ti curete cartierul de cosmelii de garaje. Si nici ca se simte Pucheanu ca sa se deranjeze de pe scaun si sa elibereze cartierele Galatiului de sub jugul vesnic al acestor cosmelii hidoase de asa-zise garaje.

  Raportează
 • postat de diego Marți, 17 Aprilie 2018 09:43 89.137.230.*** Link la comentariu
  0
  13

  Gradinita se numeste,,Sf.Nicolae".Biserica poarta numele de ,,Inaltatea Domnului".

  Raportează
 • postat de Aderin Marți, 17 Aprilie 2018 01:16 90.95.50.*** Link la comentariu
  4
  13

  RESTUL ZONELOR CAND??? ASTEPTAM CAMPANIA ECECTORALA CU VOM FACE... DORIM... AVEM IN PROIECT... PANA ACUM ... EXISTA UN .......?
  VOM FACE SI ACOLO DAR DEOCAMDATA SA LE LUAM PE RAND BLA.BLA.BLA...
  DORIM SA FACEM DAR ANUL ACESTA ESTE PREVAZUT IN BUGET ALTE LUCRURI MAI IMPORTANTE ETC.ETC.
  AVEM IN PROIEC CATEVA ZONE DE REORGANIZARE DAR ...... STITI CUM E?
  PANA ACUM AM INCERCAT DAR NU SA PUTUT #&!*#@))
  EXISTA UN GRAFIC FOARTE BINE STABILIT PE CARE TREBUIE SA-L RESPECTAM S.A.M.D.
  MAI CONTINUI?!! :)

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.