În Mazepa I, regenerare urbană de peste trei milioane de euro
Foto: Anca Melinte

În Mazepa I, regenerare urbană de peste trei milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Aleşii locali au aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul "Refacere sistem rutier şi regenerare urbană interior cartier Mazepa I", zonă delimitată de arterele Brăilei, Roşiori, Navelor şi bulevardul Marii Uniri.

Proiectul iniţiat de primarul Ionuţ Pucheanu prevede în primul rând amenajarea a 6.500 metri pătraţi de parcări noi, refacerea structurii rutiere pe zonele degradate sau cu cedări de fundaţie, aşternerea unui covor asfaltic, înlocuirea gurilor de scurgere degradate şi a grătarelor sparte, aducerea la cotă a capacelor de canalizare, refacerea trotuarelor existente cu îmbrăcăminte din beton de ciment, înlocuirea bordurilor degradate şi montarea de indicatoare rutiere. Sunt incluse şi resistematizarea pe verticală a zonei, refacerea dispozitivelor degradate de scurgere şi evacuare a apelor de suprafaţa din zona spaţiilor verzi şi plantarea a 250 de arbori.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 14.251.348,21 de lei (3.098.119 euro), bani de la bugetul local şi din împrumut, iar durata de realizare este de 42 de luni.

Cartiere care aşteaptă lucrările

În afară de Mazepa I, alte cinci cartiere aşteaptă refacerea sistemului rutier şi regenerarea urbană interioară, hotărâte de aleşii locali. Este vorba despre Mazepa II (zona delimitată de străzile Brăilei, Roşiori, Regiment 11 Siret şi bulevardul Marii Uniri), Ţiglina I, Aurel Vlaicu, Siderurgiştilor Vest (zona delimitată de bulevardul Siderurgiştilor şi străzile Gheorghe Doja, Fagului şi Energiei) şi Micro 20 - bulevardul Dunărea (tronsonul cuprins între strada Brăilei şi bulevardul Galaţi).

Citit 5342 ori Ultima modificare Marți, 17 Aprilie 2018 14:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.