În Mazepa I, regenerare urbană de peste trei milioane de euro
Foto: Anca Melinte

În Mazepa I, regenerare urbană de peste trei milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Aleşii locali au aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul "Refacere sistem rutier şi regenerare urbană interior cartier Mazepa I", zonă delimitată de arterele Brăilei, Roşiori, Navelor şi bulevardul Marii Uniri.

Proiectul iniţiat de primarul Ionuţ Pucheanu prevede în primul rând amenajarea a 6.500 metri pătraţi de parcări noi, refacerea structurii rutiere pe zonele degradate sau cu cedări de fundaţie, aşternerea unui covor asfaltic, înlocuirea gurilor de scurgere degradate şi a grătarelor sparte, aducerea la cotă a capacelor de canalizare, refacerea trotuarelor existente cu îmbrăcăminte din beton de ciment, înlocuirea bordurilor degradate şi montarea de indicatoare rutiere. Sunt incluse şi resistematizarea pe verticală a zonei, refacerea dispozitivelor degradate de scurgere şi evacuare a apelor de suprafaţa din zona spaţiilor verzi şi plantarea a 250 de arbori.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 14.251.348,21 de lei (3.098.119 euro), bani de la bugetul local şi din împrumut, iar durata de realizare este de 42 de luni.

Cartiere care aşteaptă lucrările

În afară de Mazepa I, alte cinci cartiere aşteaptă refacerea sistemului rutier şi regenerarea urbană interioară, hotărâte de aleşii locali. Este vorba despre Mazepa II (zona delimitată de străzile Brăilei, Roşiori, Regiment 11 Siret şi bulevardul Marii Uniri), Ţiglina I, Aurel Vlaicu, Siderurgiştilor Vest (zona delimitată de bulevardul Siderurgiştilor şi străzile Gheorghe Doja, Fagului şi Energiei) şi Micro 20 - bulevardul Dunărea (tronsonul cuprins între strada Brăilei şi bulevardul Galaţi).

Citit 5160 ori Ultima modificare Marți, 17 Aprilie 2018 14:20

5 comentarii

 • postat de Cristian
  Joi, 19 Aprilie 2018 13:49
  89.137.137.***
  In Tiglina 1 , sistemul de canalizare ori e fisurat ori e infundat , aleile sunt tasate si denivelate , locuri de parcare desfundate si insuficiente , intr-un cuvant cartierul arata ca dupa bombardament. Daca era undeva la marginea Galatiului mai intelegeam ca nu ar fi o prioritate refacerea structurilor rutiere si pietonale , dar el este intr-o zona relativ centrala . Cred ca primaria asteapta sa sa cada toate blocurile dupa care sa niveleze terenul cu buldozerele .
  0
  7
  Raportează
 • postat de Liviu
  Marți, 17 Aprilie 2018 14:53
  193.15.16.***
  @ Tudorel P.

  Bai Tudorele P. tu esti idi0t sau doar te prefaci? Si daca urmeaza sa fie pus pe chituci Combinatul asta inseamna ca nu trebuie sa se mai faca nimic bun pentru modernizarea cartierelor noastre?

  Tie iti place sa traiesti precum intr-o ghena de gunoi? Si de aceea ti se pare insignifiant acest lucru cu modernizarea cartierelor? Sau esti doar un tical0s 0rdinar care trebuie sa striga tot timpul contra la orice doar ca sa se simta el bine? Tu te auzi cand vorbesti? Du-te bai baiatule unde vezi cu ochii numai pleaca naibii din orasul asta si lasa-ne in pace, scuteste-ne de ifosele tale de zevzec fara nici 2 neuroni. Din cauza unora ca tine nu s-a modernizat niciodata nimic in orasul asta, doar fiindca nu ati vrut voi.

  Voua nu v-ar placea sa traiti civilizat in cartiere curate, in cartiere moderne? Bine ca nu ne-ai zis ca exista cancer in lume si ca ar trebui sa ne axam, sa ne focusam atentia si fondurile pe acel aspect si sa lasam modernizarea cartierelor. Tu cred ca ai ceva dereglat la "mansarda" nene.

  Si daca FEREASCA DUMNEZEU s-ar inchide Combinatul, viata tot trebuie sa continue, trebuie sa gasim solutii, nu sa strigam ca tontii vai Doamne nu-mi mai merge trotineta si sa incep sa ma vait ca asta stim noi romanii sa facem cel mai bine fiindca este cel mai usor lucru, cel mai la indemana lucru.
  Romanii sunt oameni destepti, la fel si galatenii (oricat de mult ne-ar spune, ar incerca sa ne prosteasca ticalosii din afara granitelor, strainii, dar si unii ticalosi tradatori din tara ca romanii ar fi cei mai prosti, cei mai urati, cei mai hoti si cei mai rai).

  Dar toate cartierele trebuie modernizate, ceea ce Pucheanu nu pare sa faca fiindca el modernizeaza tot cartierele considerate mai bune, precum Mazepa, Ancora, Tiglina I, Tiglina II...pe cand restul cartierelor sunt lasate in mizerie si in ruina.
  1
  11
  Raportează
 • postat de Rudibravo,1951
  Marți, 17 Aprilie 2018 08:31
  82.137.10.***
  De3000 000 faceți ceva ce nu a văzut Parisul Dar mai întâi dărâmați 12 luni apoi dărâmați 12 luni apoi dărâmați ce ați efectuat alte 12 luni apoi în ultimele luni tot 12 nu mai sunt bănișori sau sa greșit proiectul Ura SI la gară că sa terminat mandatul si vin proaspeții aleși dornici de muncă Vă mulțumim din suflet pentru grija pe care ne-o purtați
  1
  25
  Raportează
 • postat de Alex
  Marți, 17 Aprilie 2018 08:07
  5.2.205.***
  Bla-bla-bla se vede ca vin alegerile cu pasi repezi voi abia mai aveti bani de salarii pana prin septembrie si furati curent? Acum este momentul sa puna fosilele botul si sa va mai voteze.
  2
  23
  Raportează
 • postat de Tudorel P.
  Marți, 17 Aprilie 2018 06:58
  188.24.204.***
  Abureala...combinatul e in mormant di urmeaza sa fie ingropat si astia se ocupa de tampenii.

  Allooo???

  INVESTITII PT LOCURI DE MUNCAAA??
  15
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.