Parteneriat Galaţi-Hînceşti pentru proiecte europene

Parteneriat Galaţi-Hînceşti pentru proiecte europene
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi şi Raionul Hînceşti din Republica Moldova au semnat, ieri, la Galaţi, o înţelegere de cooperare, cele două autorităţi dându-şi mâna pentru derularea mai multor proiecte cu finanţare europeană transfrontalieră. Cele două instituţii intenţionează să acceseze în parteneriat aproape trei milioane de euro pentru investiţii în sănătate, cultură şi turism.

Consiliul Judeţean Galaţi vrea să construiască o Secţie de Pediatrie la Spitalul din Târgu Bujor, cu 25 de paturi (dintre care 13 pentru copii şi 12 pentru adulţi) şi vrea să finalizeze sala de spectacole, cu 200 de locuri, a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Autorităţile din Hînceşti vor investi în „reabilitarea policlinicii raionale, care este într-o stare destul de gravă, cu dezvoltarea în oglindă a unei secţii de pediatrie modernă”, şi în reabilitarea unei mori cu abur, din 1912, pe care să o introducă în circuitul turistic.

Pentru proiectele care vizează sănătatea, CJ şi Raionul Hînceşti vor putea accesa 1,3 milioane de euro, iar pentru cele dedicate culturii şi turismului – 1,5 milioane de euro. Costel Fotea, preşedintele CJ, a afirmat că dacă lucrările prevăzute în proiecte vor depăşi sumele care le revin celor două autorităţi, instituţiile vor asigura din bugetul propriu finanţare în completare. Proiectele trebuie depuse până pe data de 21 mai.

Citit 1231 ori Ultima modificare Joi, 26 Aprilie 2018 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.