Când va fi reconstruit PODUL PRĂBUȘIT de la Valea Mărului

Când va fi reconstruit PODUL PRĂBUȘIT de la Valea Mărului
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Podul peste Valea Găunoasă, prăbuşit, la jumătatea lunii martie, din cauza căruia traficul a fost închis pe DJ 251G între localităţile Valea Mărului şi Măcişeni, va fi reconstruit până la sfârşitul acestui an.

Lucrările vor începe, cel mai probabil, în luna iunie şi se vor încheia în luna decembrie. Biroul de Presă al Consiliului Judeţean (CJ) a informat că instituţia a semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor cu Asocierea SC Gendav SRL & SC Genymar SRL, cu o valoare de 1.214.114 lei, fără TVA. Preţul serviciilor de proiectare este de 22.000 lei, iar preţul lucrărilor ce vor fi executate este de 1.192.114 lei. „Se va construi pod nou la Valea Mărului peste Valea Găunoasă, pe amplasamentul podului distrus de o alunecare de teren în luna martie a acestui an. Am reuşit în cel mai scurt timp să analizăm situaţia şi să luăm deciziile care se impuneau. Investiţia va fi realizată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Galaţi. Vor fi realizate şi lucrări în albia cursului de apă pe o distanţă de 100 de metri. În acest moment traficul în zonă se realizează pe o variantă ocolitoare provizorie”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Potrivit Biroului de Presă al CJ, podul ce va fi construit pe DJ 251G va avea lungimea de 16,5 metri. Constructorul are la dispoziţie şapte luni, de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, pentru a realiza proiectul. O lună este dedicată proiectării noului pod, iar şase luni sunt prevăzute pentru execuţia lucrărilor, ceea ce înseamnă că obiectivul va fi finalizat la sfârşitul acestui an. Perioada de garanţie este de 60 de luni de la recepţia lucrării.

Reamintim că, de la jumătatea lunii martie, circulaţia este închisă pe DJ 251G, între localităţile Valea Mărului şi Măcişeni, din cauza prăbuşirii podului. Autorităţile au deviat traficul pe o rută ocolitoare, la o distanţă de aproximativ patru metri de pod, în aşa fel încât sătenii să nu rămână izolaţi.

Citit 3607 ori Ultima modificare Luni, 30 Aprilie 2018 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.