Scăpăm de terenul viran de lângă Policlinica cu Plată. Cât va COSTA noua piaţetă de pe strada Domnească

Scăpăm de terenul viran de lângă Policlinica cu Plată. Cât va COSTA noua piaţetă de pe strada Domnească
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Nu mai puţin de 377.658 de lei fără TVA va plăti Primăria municipiului Galaţi pentru proiectarea şi amenajarea, în 120 de zile, a unei piaţete pe strada Domnească, pe terenul viran de lângă Policlinica cu Plată, monument de arhitectură inclus în patrimoniul istoric al oraşului.

Primăria municipiului Galaţi a anunţat, pe portalul propriu, că a finalizat achiziţia publică lansată pentru atribuirea contractului „Amenajare Piaţetă aferentă Policlinicii cu Plată a municipiului Galaţi – proiectare si execuţie”. Câştigătoare este Asocierea SC Rovis Lider SRL - SC Atu Consulting SRL, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Durata contractului este de 120 de zile, din care 30 pentru proiectare şi 90 pentru execuţie. Totodată, a fost atribuit, firmei Nasi SRL, cu suma de 8.499 de lei fără TVA, contractul pentru studiul de soluţii necesar devierii unor reţele electrice situate pe amplasament.

Spaţii verzi, bănci şi locuri de parcare

Aşa cum aţi putut citi în "Viaţa liberă", aleşii locali au aprobat în luna ianuarie studiul de fezabilitate realizat de societatea bucureşteană Urban Scope SRL, privind amenajarea spaţiului generos rămas pe locul scheletului demolat al Arenei de Box. Opţiunile au fost: amenajarea unei piaţete publice, a unei parcări publice şi a unei parcări subterane cu o piaţetă publică deasupra. Pentru că, potrivit Urban Scope, "varianta amenajării unei parcări subterane nu este fezabilă, neexistând spaţiu suficient realizării rampelor de acces şi de evacuare a autoturismelor, iar valoarea investiţiei ar fi fost nejustificat de mare pentru protejarea clădirilor din proximitate", Primăria a optat pentru amenajarea unei piaţete cu spaţii verzi şi locuri de parcare.

Lucrările au ca scop crearea unei zone de relaxare pentru gălăţeni: un rond cu flori, 352 de metri pătraţi de spaţii verzi cu arbuşti şi gazon şi o zonă dalată de 397 de metri pătraţi care va fi delimitată de insula de verdeaţă cu bănci din lemn pe schelet din beton şi metal, dar şi a unei zone de parcare asfaltată de 685 de metri pătraţi. Piaţeta va avea sistem de iluminat cu stâlpi, coşuri de gunoi rabatabile, iar zonele verzi vor fi întreţinute printr-un sistem de irigaţii prin aspersiune.

Citit 7145 ori Ultima modificare Luni, 14 Mai 2018 09:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.