Scăpăm de terenul viran de lângă Policlinica cu Plată. Cât va COSTA noua piaţetă de pe strada Domnească

Scăpăm de terenul viran de lângă Policlinica cu Plată. Cât va COSTA noua piaţetă de pe strada Domnească
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Nu mai puţin de 377.658 de lei fără TVA va plăti Primăria municipiului Galaţi pentru proiectarea şi amenajarea, în 120 de zile, a unei piaţete pe strada Domnească, pe terenul viran de lângă Policlinica cu Plată, monument de arhitectură inclus în patrimoniul istoric al oraşului.

Primăria municipiului Galaţi a anunţat, pe portalul propriu, că a finalizat achiziţia publică lansată pentru atribuirea contractului „Amenajare Piaţetă aferentă Policlinicii cu Plată a municipiului Galaţi – proiectare si execuţie”. Câştigătoare este Asocierea SC Rovis Lider SRL - SC Atu Consulting SRL, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Durata contractului este de 120 de zile, din care 30 pentru proiectare şi 90 pentru execuţie. Totodată, a fost atribuit, firmei Nasi SRL, cu suma de 8.499 de lei fără TVA, contractul pentru studiul de soluţii necesar devierii unor reţele electrice situate pe amplasament.

Spaţii verzi, bănci şi locuri de parcare

Aşa cum aţi putut citi în "Viaţa liberă", aleşii locali au aprobat în luna ianuarie studiul de fezabilitate realizat de societatea bucureşteană Urban Scope SRL, privind amenajarea spaţiului generos rămas pe locul scheletului demolat al Arenei de Box. Opţiunile au fost: amenajarea unei piaţete publice, a unei parcări publice şi a unei parcări subterane cu o piaţetă publică deasupra. Pentru că, potrivit Urban Scope, "varianta amenajării unei parcări subterane nu este fezabilă, neexistând spaţiu suficient realizării rampelor de acces şi de evacuare a autoturismelor, iar valoarea investiţiei ar fi fost nejustificat de mare pentru protejarea clădirilor din proximitate", Primăria a optat pentru amenajarea unei piaţete cu spaţii verzi şi locuri de parcare.

Lucrările au ca scop crearea unei zone de relaxare pentru gălăţeni: un rond cu flori, 352 de metri pătraţi de spaţii verzi cu arbuşti şi gazon şi o zonă dalată de 397 de metri pătraţi care va fi delimitată de insula de verdeaţă cu bănci din lemn pe schelet din beton şi metal, dar şi a unei zone de parcare asfaltată de 685 de metri pătraţi. Piaţeta va avea sistem de iluminat cu stâlpi, coşuri de gunoi rabatabile, iar zonele verzi vor fi întreţinute printr-un sistem de irigaţii prin aspersiune.

Citit 6796 ori Ultima modificare Luni, 14 Mai 2018 09:12

9 comentarii

 • postat de Terente...de Galati
  Duminică, 13 Mai 2018 17:23
  89.137.231.***
  Super comentariul lui@Grosu. Perfect de acord cu ce spuneti!
  5
  4
  Raportează
 • postat de Vader
  Duminică, 13 Mai 2018 05:17
  213.233.84.***
  "DANS LA PIATETTE DE L'UNION...." BUUUUAAAHAHAHAHAAAHAHHAAAAAA
  3
  2
  Raportează
 • postat de Greta
  Sâmbătă, 12 Mai 2018 16:37
  185.220.101.***
  https://lh3.googleusercontent.com/o4wJ5uj-UPOjo9Y2hwj1bu0uMJwJ5HUdPUd3_7LMi0m3wq_AkkbnY8ZKvzX3IPGghDa3YiGnC_bJiak=w2592-h4608-no

  Sper ca vor demola si zidurile acelea de piatra, de ciment ramase in urma, cel dinspre policlinica si cel de pe fundal. Sa nu cumva sa uite sa demoleze acei pereti hidosi ramasi in picioare(cei din imagine) pe post de gard fiindca ar fi penibili sa uite sa-i demoleze. Cu acei pereti ramasi arata ca o ingradire precum zidurile unei puscarii. Iar cladirea policlinicii cu plata este prea frumoasa, deosebita, o minune arhitectonica de o frumusete rara care merita admirata si nu ingradita/ascunsa dupa acele ziduri. E prea frumoasa acea cladire ca ea sa stea ascunsa dupa acele ziduri. Sa aiba grija alesii pe cine pun ca "supervizor" de santier la aceasta lucrare. Sa nu uite ca au facut-o de oaie la modernizarea strazii Traian cand s-a decopertat imediat dupa ce au turnat asfaltul. Cladirea Policlinicii e prea frumoasa ca sa fie ascunsa dupa acele ziduri. Nu poti sa lasi la o asemenea frumusete de cladire niste garduri de piatra ce obtureaza vizibilitatea oamenilor. Cladirea aceea merita admirata mai ales ca se va face acolo aceasta piateta, acest parculet, de pe bancile carora oamenii vor putea avea posibilitatea de a admira minunatele cladiri din imprejurimi (iar cladirea policlinicii cu plata este o minunatie arhitecturala).

  De cand este asteptata aceasta modernizare acolo, langa Policlinica cu plata... si sper sa se si realizeze. Nu sa se lalaie treburile.

  https://www.viata-libera.ro/media/k2/items/cache/bd293d362128bce7057187aa9e70e705_XL.jpg

  Sa vedem asa ceva realizat acolo..

  Spor la treaba.


  P.S.: Viata Libera, din cate am inteles e vremea frumoasa prin Galati. Numai buna pentru lucru din partea primariei. Ce se mai lucreaza prin Galati? Ce proiecte de modernizare se mai fac, ce santiere s-au mai deschis pentru modernizarea Galatiului? Sau primaria asteapta sa vina vremea rea, ploile, furtunile, ninsorile ca apoi sa se planga ca nu s-a putut face nimic din cauza vremii? Trebuiau deja sa fie deschise cat mai multe santiere prin Galati pentru modernizarea cartierelor, orasului.
  1
  5
  Raportează
 • postat de Grosu
  Sâmbătă, 12 Mai 2018 14:50
  79.116.100.***
  De acord cu domnul Eugen!
  Policlinica cu plata sa fie relocata, iar in cladire sa se faca Muzeul PSD-ului - Casa memoriala a Romaniei.
  Sa fie puse exponate despre cum s-a distrus un oras in 29 de ani.
  Cum a fost distrusa industria, cum s-a vandut pe degeaba Sidex-ul, cum s-a desfiintat fosta campioana la fotbal, ce-a ajuns portul, transportul pe Dunare, transportul in oras, cum s-a umplut un oras de garaje, de dughene, cum s-a distrus ansamblul urbanistic Tiglina 1, plaja, cum s-au casapit teii, cum o ia faleza la vale, cum se trece Dunarea cu bacul, cum se schimba borduri de granit cu durtata de viata de ordinul zecilor de ani cu borduri din nisip si ciment expirat, cum se scoate piuatra cubica si se toarna asfalt, iar piatra ajunge afara pe bani frumosi.
  Vinovatii? Nimeni!
  Durbaca e parlamentar si prosper om de afaceri, Nicolae isi mananca linistit pensia, Stan (PNL, dar votat sub embelma USL, cu sustinerea PSD ului) - s-a intors in fotbal si ultima data era pe la Chiajna, iar Pucheanu e inca in functie.
  In spatele lor, sforarii PSD-ului Adrian Nastase, Dan Nica, Florin Popa, Viorel Stefan s.a.m.d.
  Pentru Galateni intrarea libera, costurile fiind deja platite prin vietuirea in acest oras.
  7
  23
  Raportează
 • postat de galati orasul meu
  Sâmbătă, 12 Mai 2018 13:46
  89.137.137.***
  In oras trebuie cat mai multi pomi plantati iar in parcuri si pe faleza vrem mai multe banci pentru ca vara toate sunt ocupate si nu mai avem loc.
  0
  18
  Raportează
 • postat de Eugen
  Sâmbătă, 12 Mai 2018 09:25
  5.13.208.***
  Policlinica cu plata ar trebui mutata intr-un sediu nou, modern - iar in vechea cladire ar trebui facut un muzeu, ceva care sa atraga turistii si la noi in oras.
  6
  24
  Raportează
 • postat de Suzi quatro
  Sâmbătă, 12 Mai 2018 07:24
  82.137.13.***
  E foarte frumos ce se propune de 82 000 de euro Dar banutii depe scheletul metalic pe cine a fericit? Deci prin octombrie când vine toamna-iarna noi plantâm ultimile panselute si asetptam prima dezâpezire Dar nu se poate putin urgentatâ aceastâ lucrare? Sau inagurarea se va face in cinstea Alegerilor Europarlamentare?
  5
  12
  Raportează
 • postat de Aderin
  Sâmbătă, 12 Mai 2018 01:20
  90.95.50.***
  Rușine domnule primar pentru că la 10 m distanță se afla stația " Direcția Agricola" și în locul unde au fost acei copaci care in toamna au fost scoși din rădăcină de vant, acuma au puse pietroaie și sa turnat asfalt, nu plantat copaci. Nu suntem la periferie, nu suntem într-o oarecare zona ci suntem pe o stradă intens circulata și cândva ne mândream cu cel mai de preț bulevard cu tei. Iar despre acei ani, nu cred că i-ați prins. Pe deasupra mai dați HCL despre modul de administrarea domeniului public care este incalcat in stil grosolan. Oare chiar nu sunteți informat despre lucrul acesta? Vi se pare normal? Cine răspunde!?? Nu aștept nici un fel de răspuns, ci să vă angajați oameni cu viziune, sinceri și care să va informeze corect.
  0
  23
  Raportează
 • postat de Si o mica fantana arteziana..
  Sâmbătă, 12 Mai 2018 00:04
  89.137.225.***
  in mijloc , ar fi si mai potrivita !!
  4
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.