Sechestru pe patru roţi la Primăria Galaţi

Sechestru pe patru roţi la Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Peste 20 de autoturisme ale Primăriei municipiului Galaţi se află sub sechestru, de săptămâna trecută, din cauză că administraţia locală nu şi-a achitat o datorie către proprietarul fostului său sediu.

Printre maşinile sechestrate se numără autoturismele de serviciu ale primarului Ionuţ Pucheanu, city managerului Marius Humelnicu şi ale celor doi viceprimari. Executorul judecătoresc a pus sechestru pe o Dacia Duster, mai multe Dacia Logan, Fiat, Ford, Nissan, Renault, Skoda şi Volkswagen. Multe dintre autovehicule se află în „ograda” unora dintre serviciile şi societăţile subordonate Consiliului Local, precum Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, Calorgal, dar nu numai. Informaţia potrivit căreia mai multe bunuri ale municipalităţii se află sub sechestru circula încă de săptămâna trecută, însă, ieri, consilierul local PNL Onuţ Atanasiu a pus la dispoziţia jurnaliştilor Procesul Verbal de Sechestru Definitiv, încheiat la data de 15 mai 2018, care arată că peste 20 de autoturisme au fost declarate „sechestrate definitiv”, din cauză că „termenul prevăzut în somaţia emisă debitorului a expirat, iar acesta nu şi-a îndeplinit obligaţia stabilită în titlul executoriu – refuzând efectuarea plăţii”.

Ce spune administraţia locală

Biroul de presă al administraţiei locale ne-a declarat că Primăria municipiului Galaţi trebuia să achite o sumă de bani către proprietarul clădirii de pe strada Domnească nr. 38, fostul său sediu, pe care l-a eliberat în toamna anului trecut. „Primăria municipiului Galaţi a achitat această sumă, dar către creditorul proprietarului, domnul Căcescu Mihail. Sechestrul asigurător a fost iniţiat de proprietar, pentru că banii n-au ajuns la el, ci la creditorul lui, şi a fost instituit asupra a 26 de autoturisme aparţinând Primăriei municipiului Galaţi. Fiind vorba despre un sechestru asigurător, maşinile se află în continuare în custodia municipalităţii şi sunt folosite. Primăria a făcut contestaţie la executare şi aşteaptă soluţionarea”, ne-au declarat reprezentanţii municipalităţii. Conform legii, sechestrul asigurător nu împiedică proprietarul să îşi folosească bunul, ci doar să-l vândă. Deci atât primarul, viceprimarii, cât şi city managerul se pot deplasa, liniştiţi, pe patru roţi.

Citit 8119 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Mai 2018 10:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.