Elena Udrea a debarcat, a văzut, a plecat

Elena Udrea a debarcat, a văzut, a plecat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Democrat-liberala a venit să verifice cum decurg lucrările la viitorul port de ambarcaţiuni *

Duminică, 25 octombrie. A treia zi a campaniei electorale prezidenţiale. În aerul puţin umed din cauza ceţei de pe Dunăre, strigătul pescăruşilor (atraşi de nivelul scăzut al apei şi mirosul de canalizare desfundată) se amestecă, pe Faleza inferioară, cu imnul de campanie al PD-L, ce se aude în surdină.

Faleza este împânzită de elevi îmbrăcaţi în jachete portocalii; unii din ei îşi demonstrează ataşamentul faţă de partid nu doar prin jachete – fetele poartă dresuri portocalii, rochiţe portocali, iar băieţii agită buchete de flori portocalii…

Pe malul Dunării, în dreptul pontonului care se construieşte, vreo doi muncitori sudează, alene, două ţevi; din râvna cu care lucrează deduci că oamenii nu fac asta, de obicei, duminică dimineaţă…

O lucrare inedită şi glume portocalii

Cu vreo 15 minute după ora anunţată, Elena Udrea îşi face apariţia. Toate privirile sunt aţintite asupra sa.

Priveşte către planşa – montată peste noapte pe Faleză – în care se prezintă schema portului de ambarcaţiuni, după care se întoarce către Dunăre şi priveşte la construcţia de pe apă. Cu ea se rotesc toţi ceilalţi: şi zecile de jachete portocalii şi liderii PD-L Mircea Toader, Marius Necula, Mihail Boldea, Constantin Dumitriu, Liviu Grădinaru, Doru Resmeriţă şi lista poate continua.

După  ce onorata asistenţă află de la reprezentantul firmei de proiectare că „este un lucru inedit la acest proiect – el a început pe 12 octombrie şi se va finaliza pe 20 noiembrie” (?!), toată adunarea se îndreaptă către restaurantul "Pescăruşul", unde Elena Udrea din nou este pusă la curent cu detaliile tehnice ale proiectului finanţat de Ministerul Turismului.

După mulţumiri de o parte şi de alta, vorbeşte şi city-managerul Florin Popa care, la rândul său, îi mulţumeşte ministrei pentru alocarea finanţării.

Pleacă, nu înainte ca cineva dintre democrat-liberali să facă o glumă politică, invitându-l pe Popa (social-democrat convins) să ia cu el şi o jachetă portocalie…

I-a bătut obrazul lui Nica

Elena Udrea vorbeşte, în calitate de ministru al Turismului, despre faptul că nu a ţinut cont de culoarea politică a oraşelor atunci când a alocat fonduri pentru proiecte privind dezvoltarea infrastructurii de turism şi dă exemplu Galaţiului.

Subliniază însă, cu priviri jucăuşe şi zâmbet abia reţinut în colţul gurii, că s-a întâlnit cu Dan Nica după ce acesta a declarat, pentru „Viaţa liberă”, că Elena Udrea se află în spatele lui Traian Băsescu şi că, de fapt, conduce România.

„M-am întâlnit cu domnul Dan Nica, la lift, în Parlament şi i-am spus că am citit interviul şi că nu cred că a fost corect să spună lucrurile pe care le-a spus, că înţeleg lupta electorală, dar cred că trebuie dusă în oarecare limite”.

„În guvern am avut relaţii corecte cu Nica, i-am amintit acest lucru şi chiar i-am spus că abia făcusem plata pentru Galaţi, chiar dacă dânsul a spus aceste lucruri despre mine”, a povestit Elena Udrea.

Cum în presă au apărut informaţii că Elena Udrea nu alocă fonduri de la minister administraţiilor „roşu Ferrari”, ministra a spus că subalternii săi chiar au întrebat-o dacă se va face plata către Galaţi (pentru lucrările la portul de ambarcaţiuni), dânsa răspunzând că „normal că se face”.

După atâtea dovezi de grijă faţă de infrastructura în turism, Elena Udrea a schimbat registrul şi a făcut câteva declaraţii politice, afirmând că PSD şi PNL ar putea da dovadă de „responsabilitate”, marţi, şi să voteze guvernul Croitorul şi că, dacă acest guvern nu va trece, există posibilitatea ca guvernul Boc să rămână la conducere până la validarea celui de-al doilea mandat al lui Traian Băsescu, în funcţia de preşedinte al României.

Citit 1665 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.