Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
5 comentarii

Un concert oferit de o orchestră care va interpreta fragmente muzicale celebre, urmat de un spectacol de sunet şi lumini, "Summer Parade" pe strada Domnească, încheiat cu un flash-mob, minicroaziere pe Dunăre, cu reconstituirea imaginii vremurilor de altădată în zona pontoanelor şi street sport. Acestea sunt, pe scurt, manifestările dorite de Primăria municipiului Galaţi în perioada 28 iunie - 1 iulie, de "Zilele Dunării 2018", şi pentru care caută organizator.

Hotărâtă să transforme sărbătoarea fluviului într-un "megaeveniment de bună calitate şi bun gust", administraţia locală tocmai a lansat o achiziţie publică pentru servicii de organizare a "Zilelor Dunării 2018", contract cu o valoare estimată de 250.000 de lei fără TVA, şi aşteaptă ofertele până pe 18 iunie. Criteriul de atribuire a contractului va fi preţul cel mai scăzut.

Noi remarcăm doar că, în mare, programul dorit de autorităţi este similar celui de care au avut parte gălăţenii anul trecut, de Ziua Dunării.

Programul dorit, pe zile

Astfel, potrivit caietului de sarcini, pe 28 iunie 2018, ar urma să aibă loc, pe platforma din faţa Universităţii „Dunărea de Jos”, festivitatea de deschidere, la finalul căreia se vor lansa lampioane şi vor fi aprinse torţe.

Pe 29 iunie, de la ora 19,00, pe strada Domnească va fi „Summer Parade”, unde vor fi angrenaţi un număr cât mai important de participanţi care vor parcurge artera, în sunetul muzicii, până la Grădina Publică. Organizatorul va trebui să asigure cel puţin 600 de tricouri personalizate, steguleţe şi o platformă mobilă de pe care un MC va interacţiona cu publicul şi va întreţine atmosfera.

Minicroazierele pe Dunăre sunt programate pe 30 iunie, în intervalul orar 10,00 – 21,00. „Se vor realiza plimbări pe Dunăre şi o manifestare interactivă în care să fie angrenaţi un număr cât mai mare de cetăţeni. În zona pontoanelor se vor amenaja zone care să constituie imaginea vremurilor de altădată. Tinerii şi vârstnicii, artişti amatori şi profesionişti, vor purta ţinute specifice şi vor încerca să reproducă în mod cât mai fidel atitudinea şi comportamentul personajelor vremurilor de altădată”, se arată în caietul de sarcini. Misiunea organizatorului va fi să asigure amenajarea vaporului, servicii de catering, sonorizare şi muzică.  

Street sportul va fi vedeta ultimei zi a manifestărilor, 1 iulie. Concret, este vorba despre organizarea unor competiţii, concursuri sau demonstraţii sportive în mai multe locuri din oraş: pe Faleză, în Grădina Publică, pe platforma Sălii Sporturilor, la bazinul de înot de la Baia comunală sau pe orice alt teren de sport amenajat pe lângă şcoli, licee sau cartiere. Scopul este ca un număr cât mai mare de gălăţeni, de bunăvoie, să practice sport în aer liber, iar cei mai buni, campionii vor primi cupe, medalii, diplome şi tricouri.

Citit 8572 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Iunie 2018 00:46

5 comentarii

 • postat de Marius Miercuri, 13 Iunie 2018 14:22 5.2.205.*** Link la comentariu
  2
  5

  Actiuni prin care se sifoneaza banii din fonduri europene! Calitatea acestor proiecte/actiuni lasa mereu de dorit! Intotdeauna este o lipsa de profesionalism in ce priveste organizarea fiecarui eveniment. Ma ales ca la actiunile moaca, galatenii sunt primii si se calca in picioare! Multa prostie!

  Raportează
 • postat de Remus Marți, 12 Iunie 2018 11:11 82.137.8.*** Link la comentariu
  1
  15

  PANZARUL lui Stefan cel mare l-ați pus la putrezit? Acum de Ziua Dunării mergeți pe apă că Isus Hristos? Cu ce vapor vă mai dați în bărci alegătorii din Galați

  Raportează
 • postat de Soros Marți, 12 Iunie 2018 11:07 81.181.94.*** Link la comentariu
  3
  13

  S-a rezolvat problema medicamentelor ptr bolnavii de cancer? Dar a vaccinurilor? Spitalele din subordinea Primariei in ce stadiu mai sunt - ceva modernizari, apraratura noua, dezinfectari? Ce scoli/licee s-au mai reabilitat sa nu cada peste copii sau sa nu ia foc? Astea nu sunt tot in grija primariei? Ceva dotari la scoli s-au mai facut: laboratoare, PC-uri, multimedia si tech? Distrativa pe banii vostri ca de sanatate se ocupa D-zeu? Ce atata educatie - sa se darame scolile noi avem croaziere. Si apoi ne minunam ca de prosti ce suntem suntem dusi ca vitele la cate o manifestare pe care nu o intelegem. Sorosistii, ONG, capitalistii - dusmanii poporului nu vor prostii sa se distreze!!!!

  Raportează
 • postat de Silla Marți, 12 Iunie 2018 11:05 82.79.236.*** Link la comentariu
  2
  15

  Asa e la romani, dezorganizare si multa, foarte multa prostie.

  Raportează
 • postat de Nu particip Marți, 12 Iunie 2018 00:12 89.137.137.*** Link la comentariu
  2
  19

  Cei care vor sa mearga cu vaporasul sa stie ca vor sta intr-o caldura infernala peste 2 ore ca sa apuce tikete pt imbarcare. Se fac niste liste si apoi iti da un tiket si doar asa vei putea urca pe vas. E o bataie de joc. Multi au renuntat si altii au fost luati cu salvarea pt ca au lesinat la rand la tikete.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.