Gălăţeni nemulţumiţi de o TERASĂ amplasată pe TROTUAR

Gălăţeni nemulţumiţi de o TERASĂ amplasată pe TROTUAR
Evaluaţi acest articol
(42 voturi)

O terasă amplasată pe trotuarul străzii Brăilei, în zona staţiei de autobuz de la CEC din Ţiglina II, a stârnit nemulţumirea unor cetăţeni ai Galaţiului, care ne-au sesizat situaţia la redacţie, cerându-ne să verificăm legalitatea.

"Doresc să semnalez apariţia, pe trotuar, a unei terase aparţinând unui local din Ţiglina II, zona CEC, unde pentru pietoni a mai rămas doar un spaţiu de un metru de trotuar, iar zona este foarte aglomerată. Eu sunt părinte, având un bebeluş de 11 luni, şi din cauza acestei terase amplasate total aiurea, ţinând cont şi de faptul că pietonii nu au loc de trecere, eu şi alţi părinţi care ieşim cu cărucioarele cu bebeluşi suntem forţaţi să mergem cu copiii pe şosea, printre maşinile care circulă cu viteză. Oricând suntem în situaţia de a fi acroşaţi de maşini", ne-a scris un gălăţean, cerând să verificăm dacă terasa este legală.

Acelaşi lucru ne-a fost cerut şi de Vincenţiu Galu, motivând că: "Extinderea s-a făcut pe trotuar, obstrucţionând traficul pietonal, fiind astfel obligaţi să trecem prin staţia de autobuz. Extinderea s-a făcut pe spaţiul verde, dar şi pe pista de biciclete, care nu se mai cunoaşte, motiv pentru care pe am rugat Primăria să o revopsească sau reabiliteze".

Ce spun autorităţile

"Cu privire la sesizarea privind amplasarea terasei situate pe strada Brăilei nr. 136, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au efectuat verificări şi au constatat următoarele: Persoana juridică este autorizată în condiţiile legii, respectiv deţine "Acord privind exercitarea activităţii de comercializare în zone publice" şi "Autorizaţie privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică". Ambele documente includ restaurantul şi terasa", ne-a comunicat Poliţia Locală.

Potrivit Biroul de presă al administraţiei locale, Primăria Galaţi a trimis o echipă special ca să verifice situaţia de la faţa locului. Conform administraţiei locale, până în zona gărduţului care împrejmuieşte copacul, agentul economic are autorizaţie de construire din anul 2005, iar pentru restul extinderii are contract pentru terasă sezonieră. "Totul este în legalitate, fiind respectate normele în vigoare. Până la bordură este spaţiu suficient pentru trecători şi nu este ocupat nici spaţiul verde", ne-au transmis reprezentanţii Primăriei.

Citit 20616 ori Ultima modificare Joi, 14 Iunie 2018 02:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.