Gălăţeni nemulţumiţi de o TERASĂ amplasată pe TROTUAR

Gălăţeni nemulţumiţi de o TERASĂ amplasată pe TROTUAR
Evaluaţi acest articol
(42 voturi)

O terasă amplasată pe trotuarul străzii Brăilei, în zona staţiei de autobuz de la CEC din Ţiglina II, a stârnit nemulţumirea unor cetăţeni ai Galaţiului, care ne-au sesizat situaţia la redacţie, cerându-ne să verificăm legalitatea.

"Doresc să semnalez apariţia, pe trotuar, a unei terase aparţinând unui local din Ţiglina II, zona CEC, unde pentru pietoni a mai rămas doar un spaţiu de un metru de trotuar, iar zona este foarte aglomerată. Eu sunt părinte, având un bebeluş de 11 luni, şi din cauza acestei terase amplasate total aiurea, ţinând cont şi de faptul că pietonii nu au loc de trecere, eu şi alţi părinţi care ieşim cu cărucioarele cu bebeluşi suntem forţaţi să mergem cu copiii pe şosea, printre maşinile care circulă cu viteză. Oricând suntem în situaţia de a fi acroşaţi de maşini", ne-a scris un gălăţean, cerând să verificăm dacă terasa este legală.

Acelaşi lucru ne-a fost cerut şi de Vincenţiu Galu, motivând că: "Extinderea s-a făcut pe trotuar, obstrucţionând traficul pietonal, fiind astfel obligaţi să trecem prin staţia de autobuz. Extinderea s-a făcut pe spaţiul verde, dar şi pe pista de biciclete, care nu se mai cunoaşte, motiv pentru care pe am rugat Primăria să o revopsească sau reabiliteze".

Ce spun autorităţile

"Cu privire la sesizarea privind amplasarea terasei situate pe strada Brăilei nr. 136, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au efectuat verificări şi au constatat următoarele: Persoana juridică este autorizată în condiţiile legii, respectiv deţine "Acord privind exercitarea activităţii de comercializare în zone publice" şi "Autorizaţie privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică". Ambele documente includ restaurantul şi terasa", ne-a comunicat Poliţia Locală.

Potrivit Biroul de presă al administraţiei locale, Primăria Galaţi a trimis o echipă special ca să verifice situaţia de la faţa locului. Conform administraţiei locale, până în zona gărduţului care împrejmuieşte copacul, agentul economic are autorizaţie de construire din anul 2005, iar pentru restul extinderii are contract pentru terasă sezonieră. "Totul este în legalitate, fiind respectate normele în vigoare. Până la bordură este spaţiu suficient pentru trecători şi nu este ocupat nici spaţiul verde", ne-au transmis reprezentanţii Primăriei.

Citit 20170 ori Ultima modificare Joi, 14 Iunie 2018 02:04

28 comentarii

 • postat de Monica Ileana Pintilie
  Luni, 18 Iunie 2018 06:55
  89.136.184.***
  Adevarul este ca e foarte deranjanta aceasta "terasa" in mijlocul drumului si al strazii. Si e urat. Dar ce inseamna "terasa sezoniera"??? Care "sezoniera"? S-a eternizat acolo si, dupa cum se vede, nu poate sa dispara!!!!!...
  0
  1
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Sâmbătă, 16 Iunie 2018 19:31
  95.76.2.***
  Iti vine sa vomiti numai cand vezi unde s-a ajuns si ce subiecte de discutii publice vedem. Suntem dushi fratilor...ne-au incalecat "buruienile",mizeria,jegul,nesimtitrea si mai ales,prostia. Ce este mai rau abia urmeaza sa vina!......Pacat de orasul asta!
  2
  4
  Raportează
 • postat de Oras de combinisti
  Vineri, 15 Iunie 2018 14:13
  5.13.182.***
  @ Marius - "Nespalat" - esti tu. Lucrarea respectiva se numeste "Fata pe valuri". Dar la cata incultura si nesimtire este in orasul asta, ce pretentii sa mai avem?
  1
  9
  Raportează
 • postat de sitizan
  Vineri, 15 Iunie 2018 09:03
  185.76.9.***
  ceea ce se traduce prin - Comerciantul este in legalitate. Serviciile de arhitectura/urbanism/disciplina in constructii (din cadrul Primariei) actioneaza ILEGAL
  2
  8
  Raportează
 • postat de Cititor
  Joi, 14 Iunie 2018 15:35
  5.2.205.***
  Tiglina I, terasa restaurantului, in spate la cinematograful Tiglina, langa Mediu.
  Se trece efectiv printre mese!
  0
  22
  Raportează
 • postat de Costi
  Joi, 14 Iunie 2018 15:31
  95.77.96.***
  Cu alte cuvinte, parintii cu carucioare si persoanele cu dizabilitati vor circula pe strada, ca asa "vrea muschii lu' Pucheanu". Sa va fie invatatura de minte si sa iesiti la vot tura urmatoare, ca sa nu va mai conduca unu' cu doar 23.000 de voturi,
  1
  27
  Raportează
 • postat de Lucian
  Joi, 14 Iunie 2018 10:14
  86.127.209.***
  Ceea ce pare ciudat este ca Politia Locala se ocupa de disciplina in constructii. Politia locala ar trebui sa se ocupe de :
  - mentinerea linistei si ordinii publice.
  - parcarea autoturismelor in zone nepermise.
  - patrulat pe strazi in special noaptea cand sunt tot felul de baieti care vorbesc indecent.

  Partea aceasta cu desene, avize , urbanism trebuie sa apartina de un serviciu din cadrul primariei, unde sunt angajati ingineri care cunosc legislatie si desen tehnic.
  Daca angajatii de la acest serviciu solicita si ajutorul Politiei Locale pentru un control, acestia il pot oferi.
  In acest caz este bine de cunoscut ce serviciu din cadrul primariei a emis autorizatia de construire pentru terasa sezoniera.
  De fapt haosul urbanistic din zona Tiglina a inceput de mult. Prima data s-a acceptat construirea de cladiri pe domeniul public( teren in concesiune pe 50 de ani). Apoi concesiunea s-a transformat in vanzare si acum se ocupa si trotuarul .
  1
  29
  Raportează
 • postat de Sergiu Moldovan
  Miercuri, 13 Iunie 2018 22:59
  51.15.86.***
  Cârcotași! E loc să treacă, în plus, pe acolo nu prea e trafic pietonal, iar patronii de acolo sunt oameni ok.
  Terasa e așa de ani buni, acum a sărit în ochi?
  55
  8
  Raportează
 • postat de Intelept
  Miercuri, 13 Iunie 2018 22:56
  89.137.137.***
  Acuma nu zic ca omul poate nu are dreptate intr-un fel dar dao in colo de treaba cati metri de trotuar sa trebuiasca ca sa treaca cu carutul pe acolo. E loc pentru toata lumea. Sunt unele unde au 50 cm si nu se mai plange nimeni. Clar ca ii sta in gata terasa dar cand nu sunt terase se plang ca de ce nu au unde sa bea o bere rece la aer.
  Se exagereaza! Concluzia: are loc si ala sa treaca cu carutul ca doar nu e tractor si are loc si terasa acolo.
  43
  9
  Raportează
 • postat de Radu Stoica
  Miercuri, 13 Iunie 2018 19:44
  95.76.36.***
  Daca parcăm mașina pe trotuar din cauza lipsei de parcări, venea locala sa ne amendeze. In acest caz, unde este metrul de trotuar care trebuia sa fie pentru circulația pietonilor? Pentru alții lege, pt alții....ce?? Pile, relații la primărie?
  3
  41
  Raportează
 • postat de cracanel
  Miercuri, 13 Iunie 2018 15:24
  217.156.52.***
  Exista un act normativ emis de autoritatile centrale sau locale, pe care politia locala ar trebui sa-l stie bine, act in care e stipulat foarte clar cat poate fi ocupat din trotuar de o terasa sezoniera si cat trebuie sa ramana din trotuar ptr traficul pietonal.
  Una peste alta din fotografie se observa foarte clar ca ceea ce a ramas neocupat din trotuar nu satisface traficul pietonal.
  Bataia de joc e la ea acasa!
  3
  64
  Raportează
 • postat de Galatean
  Miercuri, 13 Iunie 2018 14:12
  82.137.15.***
  Jeg de Galaţi.


  ÎNTREBAREA ESTE cum poate să stea ăla ceafă lată la terasă şi să se uite la pietonii care trec şi se uită în paharul lui şi în farfuria lui ???

  O nesimţire greu de descris !!


  La Romarta, pe timpul comunismului, era zona cu piloane, de la nespălata, băncile cu fântânile arteziene

  Acum pensionarii stau pe bancă şi se uită la terasele deschise deauirea
  Şi se uită unii în gura altora !!!

  MĂ APUCĂ GREAŢA !!


  Mai sunt în micro 19 vreo 4 bodegi împuţite cu mini terase înafară, unde tu treci ca pieton şi te uiţi în halba de bere a tuturor beţivilor care stau efectiv în stradă !!


  Parca consumul de băuturi alcoolice era interzis în public !!!
  Dar vine unu de la poliţia locală să ne explice că totul e normal. Chiar dacă de fapt e o cocină.
  6
  56
  Raportează
 • postat de Marius
  Miercuri, 13 Iunie 2018 14:08
  5.2.205.***
  O alta terasa care trebuie verificata este cea situata la "Nespalata"-langa Bostico. A fost ocupat un spatiu mare care era de la inceputurile orasului Galati destinat circulatiei pietonale . Eu nu ma indoiesc ca aceste amplasamente nu au autorizatie ci felul cum s-au acordat aceste autorizatii, multe impotriva bunului simt sau impotriva legii. Persoanele desemnate in a verifica toate aceste actiuni trebuie sa ofere cetatenilor raspunsuri.Haideti sa facem orasul acesta mai frumos dar cu cap si respectand legile. Daca legile sunt depasite sau nu mai actioneaza in interesul nostru trebuiesc actualizate.
  4
  44
  Raportează
 • postat de Gheorghe Ionescu
  Miercuri, 13 Iunie 2018 13:38
  82.76.135.***
  Treceti pe acolo cand ploua.In spatiul dintre terasa si carosabil se formeaza o mare balta iar pietonul este obligat sa treaca prin apa.
  1
  46
  Raportează
 • postat de rotaru lucian
  Miercuri, 13 Iunie 2018 12:12
  100.117.26.***
  povestea merge mai departe
  2
  44
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 13 Iunie 2018 12:02
  79.116.100.***
  Platiti cu aceeasi moneda, daca autoritatile isi inchiriaza pe munca noastra si banii lor spatiile publice de trafic! Hai sa ne adunam la orele de varf ale acestor restaurante , baruri si 10-20 de pers vorbim intre noi tare, pe tel pe retele de socializare cu apeluri audio etc...! Sa cheme militia, e spatiu public! Orice problema, are o rezolvare!

  Prostia apare, cand dispare bunul simt! Bunul simt de Galati I s-au facut parastasele din anii 90 odata cu epoca macabra a dinozaurului!
  2
  58
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 13 Iunie 2018 10:47
  109.102.62.***
  pe partea cealalta a strazii este aceeasi situatie in cazul teraselor de pe trotuar zona A1-tribunal ...mai avem putin si vom circula pe sosea...mai ales ca in sezonul cald este mult mai multa populatie ce vrea sa se plimbe pe jos in aceasta zona...
  3
  53
  Raportează
 • postat de Magis
  Miercuri, 13 Iunie 2018 10:43
  89.136.235.***
  Terasa aia a functionat si anul trecut, in timpul iernii a fost demontata , iar in primavara asta a reaparut. O fi avind ea autorizatie, dar intr-adevar incurca rau de tot circulatia pietonilor, plozilor in carucior a copiilor pe bicicleta sau trotineta.
  Apropo, cit mai e spaga la primarie pentru autorizarea unei asemenea terase, amplasate in ciuda pietonilor si a bunului simt?
  3
  76
  Raportează
 • postat de atamanu
  Miercuri, 13 Iunie 2018 10:12
  5.13.198.***
  ...Foamea de bani e mare. De unde naiba sa acopere salariile "generoase" acordate bugetarilor primariei si consiliului local, angajati, nu-i asa, dupa competenta si nu dupa grad de rudenie, amantlac, obligatii de partid, etc ? " Dormi linistit, PSD-ALDE lucreaza pentru tine " ...Si la urma urmei, sa fiti recunoscatori ca nu vi se impoziteaza ( inca ) si aerul pe care il expirati...Doar eliminati CO2, deci poluati....
  4
  58
  Raportează
 • postat de KALI
  Miercuri, 13 Iunie 2018 08:24
  62.217.251.***
  Aceeasi situatie de ingustare a trotuarului si in statia Transurb de la caminele studentesti (sensul catre Parc CFR).
  Poprietarul chioscului "cu de toate" (construit in curtea sa) si-a amplasat 6 (sase) vitrine frigorifice pe trotuar (domeniu public), spatiul de trecere devenind astfel insuficient pentru pietoni, parinti cu copii in carucioare sau cu copii pe biciclete.
  2
  37
  Raportează
 • postat de nelu
  Miercuri, 13 Iunie 2018 07:35
  194.105.20.***
  Ce sa mai comentezi ?!.. Nu mai e nimic de comentat..
  Cum sa nu iti iei talpasita si sa pleci din tara asta.. puii mei, o viata ai si vrei sa ti-o traiesti intr-o tara civilizata.. cu reguli care se respecta de toata lumea, unde nu te simti sfidat de cei cu bani si influenta..
  3
  52
  Raportează
 • postat de marius
  Miercuri, 13 Iunie 2018 07:22
  5.13.206.***
  Are terasa , dar doar pe o latime de 3 metri . Ce este drept sezonier, nu mi se pare normal sa fie aprobat. O strada intens circulata , se blocheaza in acea terasa. Si mai vin cei de la locala si ne spun ca e legal. Cine a dat autorizatia? Cum a fost posibil? De ce nu se poate rezilia? Primare , raspunzi la aceste intrebari? Cand ai mai fost la plimbare , seara, prin oras, sa vezi absurditatile autorizate de voi?
  1
  54
  Raportează
 • postat de Fane
  Miercuri, 13 Iunie 2018 06:45
  188.24.225.***
  Ii pasa cuiva din primarie de cum arata orasul? Cum circula pietonii? Cum circula masinile?
  Taxa si gata.
  Dom. primar, vreu si eu sa-mi fac un butic mic, se poate?
  1
  47
  Raportează
 • postat de MISU
  Miercuri, 13 Iunie 2018 06:45
  188.24.205.***
  AICI SE CUNOASTE CA ALCEVA NU ESTE DECIT I N V I D I E CRASA DIN PARTEA UNORA! DECE GAINA VECINULUI ESTE MAI GRASA SI FACE OUA MAI MARI???DOAR TOTUL ESTE TEMPORAR! CA LA NOI LA ROMANI CU CAPRA!!!PIRICIOSI DE CEAUSEI!!!A
  64
  10
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 13 Iunie 2018 06:42
  5.13.128.***
  Valorile de trafic pietonal înregistrate în fiecare din zonele menționate, inclusiv de către cei care comentează, permit amplasarea de astfel de terase pe trotuar. Cu alte cuvinte, vedeți vă( ți) de treaba voastră, nu v-a intrebat nimeni nimic și nu v-a cerut părerea, terasele sunt generatoare de venituri, de locuri de muncă așa câteva câte sunt... E loc destul de circulat. Bine că nu ați sesizat poliția locală să strângă mexicanii care cerșesc în permanență la covrigăriile din toată Țiglina, ăia nu vă deranjează... Sau câinii vagabonzi sau cei 90% din trecători care aruncă exclusiv pe jos ce nu le mai trebuie de prin buzunare. Aia nu e deschisă din 2005 de când e autorizată cred, omul și-a depus documentația, a plătit și s-a extins în momentul în care și-a permis probabil.... Și hop apare ghijoiul care "nu mai avem loc să trecem "
  59
  10
  Raportează
 • postat de Cristi
  Miercuri, 13 Iunie 2018 06:18
  5.13.143.***
  Oribil de Galati! Vorbim de restaurarea monumentelor istorice, de reabilitarea zonei centrale si a spatiilor de promenada, dar se emit autorizatii prentru astfel de bombe, aceeasi situatie si la VIP in tiglina. Oricum multumim V.L. pentru sustinere dar se pare ca nu se va lua nici o masura . Noroc ca avem Sigiliul lui Petre Rares si alte ,,minuni,, dar ne rupem gatul printre scaune si garduri.
  3
  52
  Raportează
 • postat de Aderin
  Miercuri, 13 Iunie 2018 00:28
  90.95.123.***
  Și totuși cine da aceste autorizații?
  Pe partea cealaltă de Țiglina deja au apărut terase mai să ajungă în stradă. Adică toți sunt in legalitate, își iau banul cu nemiluita și omul de rand trebuie sa se înghesuiască pe 1m² că să treacă pe lângă scaune, banci, flori etc. Eu zic sa vă treziți nițel.
  10
  121
  Raportează
 • postat de si la Cinema Tiglina
  Miercuri, 13 Iunie 2018 00:22
  188.24.236.***
  Va rog sa verificati si terasa deschisa in fata fostului Cinema Tiglina (Disco VIP). Ocupa in intregime trotuarul, fara spatiu de trecere.
  8
  102
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.