Ce face Primăria Galați cu banii de amenajare a târgului auto

Ce face Primăria Galați cu banii de amenajare a târgului auto
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Chiar în primele zile ale lunii ianuarie, Primăria municipiului Galaţi anunţa că a atribuit contractul pentru proiectarea şi execuţia unui târg auto pe strada Macului şi că realizarea investiţiei va dura 12 luni din momentul în care se va da ordinul de începere a lucrărilor. Numai că lucrările nu vor începe mai devreme de 2019, prin urmare, banii vor fi redirecţionaţi, prin decizia aleşilor locali.

Lista obiectivelor de investiţii finanţate din creditul de 100.000.000 de lei, pe care Primăria municipiului Galaţi l-a contractat de la CEC Bank, va fi modificată, prin votul aleşilor locali, convocaţi joi, 26 iulie, în şedinţă ordinară.

Principala modificare vizează redistribuirea în întregime a sumei de 4.019.578 de lei, care fusese alocată pentru amenajarea târgului auto. În raportul de specialitate se arată că schimbarea destinaţiei acestor bani a devenit necesară întrucât la obiectivul de investiţii «Amenajare târg auto strada Macului» s-au solicitat, prin certificatul de urbanism, "documente suplimentare, care amână începerea lucrărilor, estimată a fi în anul 2019”. Totodată, un alt obiectiv de pe lista de investiţii – achiziţia de autobuze - va suferi o rectificare negativă, suma alocată din credit, 10.000.000 de lei, fiind diminuată cu 1.080.422 de lei. Pentru a nu rămâne necheltuiţi, banii vor fi folosiţi pentru lucrări nu mai puţin importante.

5.100.000 de lei investiţi în cartiere

Potrivit proiectului de hotărâre ajuns pe masa aleşilor, pe lista de investiţii finanţate din credit vor fi introduse trei obiective noi, care vor fi finanţate din banii relocaţi. Este vorba despre lucrări de „refacere sistem rutier şi regenerare urbană interior cartier” Ţiglina I, Mazepa I şi Mazepa II. Fiecare dintre acestea beneficiază de o alocare financiară de 1.700.000 de lei.

În raportul de specialitate se arată că noile obiective îndeplinesc toate condiţiile pentru demararea lucrărilor. Este vorba despre: reparaţia parcărilor existente şi realizarea de parcări noi, reparaţia şi întreţinerea suprafeţei carosabile, a trotuarelor şi a aleilor pietonale, înlocuirea bordurilor mari şi mici, marcaje şi semnalizare rutieră. Primăria mai are în vedere resistematizarea rutieră prin crearea de sensuri unice, demolarea construcţiilor cu caracter provizoriu, dar şi realizarea de racorduri electrice pentru staţii de încărcare vehicule electrice şi hibrid.

Amânare

Amânarea amenajării târgului auto, investiţie care a fost câştigată de Asocierea Rovis Lider - Atu Consulting, duce la amânarea demarării altei investiţii – extinderea şi modernizarea Talciocului, lucrare atribuită în primăvara acestui an, şi care va fi executată de Asocierea Constructa Mecanique SRL – Obercons Comp SRL – Gendav SRL.

Citit 2980 ori Ultima modificare Marți, 24 Iulie 2018 22:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.