Deşeurile comunelor gălăţene vor fi duse la Roşieşti

Deşeurile comunelor gălăţene vor fi duse la Roşieşti
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat miercuri, la sfârşitul şedinţei extraordinare a CJ, că primăriile din judeţul Galaţi îşi vor putea trimite deşeurile menajere la depozitul ecologic de la Roşieşti, în judeţul Vaslui, fiind doar o chestiune de câteva zile până când se vor perfecta toate formalităţile.

Câteva zile durează, a mai spus preşedintele CJ Galaţi, şi repararea compactorului de deşeuri menajere de la depozitul de la Tirighina, care s-a stricat „de două zile”. "Noi, de săptămâna trecută, suntem în plin proces de semnare a contractelor de către operatori cu depozitul de la Vaslui. În şedinţa din 30 august, CJ Vaslui a aprobat ca Galaţiul să ducă deşeurile menajere la depozitul de la Roşieşti. Am transmis tuturor primăriilor şi operatorilor modelul de contract pe care îl pot semna cu operatorul depozitului de la Vaslui şi sperăm ca în maximum două-trei zile să fie reluată depozitarea deşeurilor şi la Tirighina şi la Vaslui”, a precizat preşedintele CJ.

Costel Fotea a mai afirmat că, la depozitul de la Tirighina, operat de Ecosal, deşeurile menajere strânse din municipiul Galaţi se pot depozita până în 2021-2022, fapt care „nu pune niciun fel de presiune” pe depozitul care se va construi la Valea Mărului şi care se speră să fie gata cel târziu la începutul anului 2020. „Pentru depozitul de la Valea Mărului este procedură în SEAP, în perioada 17-20 septembrie va fi depunerea ofertelor pentru construirea depozitului. Sperăm ca până la finele anului să avem desemnat un câştigător”, a mai spus Costel Fotea.

Conform site-ului vremeanoua.ro, cu câteva luni în urmă, Consiliul Judeţean Galaţi a solicitat Consiliului Judeţean Vaslui să aprobe posibilitatea depozitării temporare la depozitul ecologic de la Roşieşti a aproximativ 3.100 tone/lună de deşeuri menajere nepericuloase, generate de 59 de unităţi administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Galaţi.

Citit 3504 ori Ultima modificare Luni, 10 Septembrie 2018 12:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.