Vin despăgubirile pentru porcii ucişi din cauza pestei

Vin despăgubirile pentru porcii ucişi din cauza pestei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O nouă suspiciune de pestă porcină africană a determinat convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a judeţului Galaţi (CJSU). Autorităţile s-au întrunit pentru a discuta planul de măsuri care se impun în astfel de cazuri, iar prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, a dispus şi constituirea comisiei de evaluare, în condiţiile în care s-a decis uciderea tuturor porcilor din gospodăriile din Tudor Vladimirescu.

Evaluarea este foarte importantă, pentru că, pe baza documentelor întocmite de aceste comisii, cetăţenii îşi vor primi despăgubirile pentru porcii ucişi. Prefectul de Galaţi a anunţat faptul că toţi proprietarii de proci, indiferent că animalele sunt sau nu înregistrate, vor primi bani de la stat pentru suinele ucise, dar şi că, săptămâna aceasta, vor sosi şi primii bani pentru despăgubiri. "Am, dispus, ca de fiecare dată, principalele măsuri în astfel de cazuri şi s-a luat decizia de ucidere a tuturor porcilor din Tudor Vladimirescu, ca urmare a confirmării suspiciunii. Toţi proprietarii de porci, indiferent că animalele erau sau nu crotaliate, vor fi despăgubiţi. De altfel, am semnat şi pentru Tudor Vladimirescu un ordin de nominalizare a unei comisii care se ocupă de inventarierea şi efectuarea evaluării pentru fiecare porc în parte. Din semnalele pe care le am eu, cetăţenii din Suceveni vor primi săptămâna aceasta banii de despăgubiri", a declarat prefectul.

Acest lucru a fost confirmat şi de conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi, care a afirmat că banii, aproximativ 51.000 de lei, au fost deja viraţi de Autoritatea Naţional Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. "Banii au fost trimişi în trezorerie, dar durează pentru că nu se dau cash, ci în cont bancar. Banii ajung la cetăţeni pe cont bancar, aşa au fost mereu plătite despăgubirile, toţi au avut cont IBAN la dosar şi vor primi bani în cont. Au fost ajutaţi de primării şi şi-au făcut conturi bancare foarte repede. Presupun că, de marţi până la finalul săptămânii, la Suceveni vor fi daţi banii", ne-a explicat Carmen Stroia, directoarea DSVSA Galaţi.

Suceveniul a fost prima localitate din judeţ în care a fost confirmat virusul pestei porcine africane, aici fiind ucişi toţi porcii încă de la apariţia suspiciunii de boală.

Citit 3008 ori Ultima modificare Marți, 11 Septembrie 2018 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.