Două liste, o singură extragere – pentru secţiile de votare

Două liste, o singură extragere – pentru secţiile de votare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedinta Tribunalului Galaţi, Carmen Sandu (FOTO), a explicat că există prevederi legale precise, stabilite printr-o ordonanţă de guvern, care trasează condiţiile în care se face tragerea la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor din secţiile de votare.

„Domnul Claudiu Brânzan a înaintat Autorităţii Electorale o listă cu propuneri încă din data de 1 octombrie, când avea funcţia de prefect. Lista a fost depusă cu 27 de zile înainte de data stabilită prin hotărâre de guvern, iar pentru asta nu a putut fi luată în considerare, deşi primise avizul Autorităţii Electorale”.

„Aşa că extragerile au fost făcute de pe lista întocmită de noul prefect, în termenul legal, pe 28 octombrie, listă care primise, la rândul său, avizul AEP. Domnul Brânzan a propus chiar o înţelegere, cerând să fie extrase persoane şi de pe o listă şi de pe cealaltă”.

„Însă atunci când ne referim la prevederi legale nu încape vorba despre înţelegeri”, a declarat preşedintele Tribunalului, Carmen Sandu.

Potrivit procesului verbal întocmit în timpul extragerii la Tribunal, după ce a fost ales şi preşedintele Secţiei de votare nr 4, Claudiu Brânzan a părăsit sala, nemulţumit de faptul că solicitările sale nu au fost ascultate.

Citit 1674 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.