UPDATE | Picu Roman rămâne viceprimar al Galațiului (video)
Foto: Anca Melinte

UPDATE | Picu Roman rămâne viceprimar al Galațiului (video)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

UPDATE | A doua încercare de demitere a lui Picu Apostol Roman din funcţia de viceprimar al municipiului Galaţi a eşuat lamentabil, cu doar opt voturi „pentru” şi 13 „împotrivă”. Pentru eliberarea din funcţie ar fi fost nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor în funcţie, deci de 18 voturi "pentru".

Proiectul de hotărâre privind eliberarea din funcţia de viceprimar a lui Picu Apostol Roman a fost înregistrat oficial în dimineaţa zilei de 23 octombrie 2018, fiind semnat, în calitate de iniţiatori, de zece consilieri locali: şapte PNL - Ion Cordoneanu, Claudiu Iacob, Laurenţiu Ichim, Angela Ivan, Paul Găvănescu, Onuţ Atanasiu şi Şerban Alexandru, doi PMP - Oana Iurescu şi Nicoleta Badiu, şi independenta Simona Vreme. Reacţia a venit ca urmare a declaraţiilor făcute de Picu Roman pentru documentarul "Inspectorul Pro" şi difuzate la o oră de maximă audienţă, cum că turismul se bazează un cocktail din trei ingrediente, "sex, droguri şi cazinouri", prin urmare "Cine nu vrea să înţeleagă că trecând prin bucata asta de Dunăre este o bucată de îndumnezeire şi merg spre alte zone e treaba lor!".

Proiectul a fost introdus suplimentar de ordinea de zi a şedinţei ordinare de joi, 25 octombrie 2018, a Consiliului Local. Propunerea a venit din partea liberalului Şerban Alexandru, iar primarul Ionuţ Pucheanu a cerut să se urmeze procedura legală. Cu 21 de voturi "pentru" şi patru abţineri din partea grupului ALDE demiterea a fost acceptată pe ordinea de zi. Chiar şi Picu Apostol Roman a votat "pentru"! 

Votul

În momentul în care proiectul a fost supus votului secret, grupul ALDE a anunţat că nu participă la vot. Prin urmare, din cei 25 de consilieri prezenţi la şedinţă (lipseau liberalii Ion Cordoneanu şi Claudiu Iacob), au votat doar 21. Rezultatul a fost unul previzibil: opt voturi „pentru” şi 13 „contra”. Proiectul a fost respins, deci Picu Roman rămâne, în continuare, viceprimar al Galaţiului. „Constat că dl primar, împreună cu grupul PSD, se identifică în continuare cu dl viceprimar Picu Apostol Roman”, a spus liberalul Şerban Alexandru.

Reamintim că, şi în februarie 2017, tot în urma unor declaraţii halucinante făcute de Picu Roman şi preluate de presa naţională, a fost supus votului secret un proiect de hotărâre privind eliberarea din funcţia de viceprimar a lui Picu Apostol Roman. Iniţiat de aceiaşi zece consilieri, proiectul a fost respins cu şapte voturi „pentru”, 15 voturi „împotrivă”, şi două voturi nule.


Aleșii locali au decis soarta viceprimarului Picu Apostol Roman | Demiterea din funcția de viceprimar a lui Picu Apostol Roman a fost introdusă suplimentar de ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local. Propunerea a venit din partea consilierului local PNL Șerban Alexandru.

Primarul Ionuț Pucheanu a cerut să se urmeze procedura legală, iar introducerea pe ordinea de zi a fost supusă votului aleșilor. Cu 21 de voturi "pentru" și patru abțineri din partea grupului ALDE demiterea a fost acceptată pe ordinea de zi. Chiar și Picu Apostol Roman a votat "pentru"!

Eiberarea din funcția de viceprimar a lui Picu Roman a fost supusă votului secret. Grupul ALDE a anunțat că nu participă la vot.

Cu 8 voturi "pentru" și 13 voturi "împotrivă", proiectul de hotărâre privind demiterea lui Picu Roman nu a fost aprobat. Picu Roman rămâne viceprimar al municipiului Galați.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 10168 ori Ultima modificare Vineri, 26 Octombrie 2018 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.