UPDATE | Picu Roman rămâne viceprimar al Galațiului (video)

UPDATE | Picu Roman rămâne viceprimar al Galațiului (video)

Anca Melinte
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
15 comentarii

UPDATE | A doua încercare de demitere a lui Picu Apostol Roman din funcţia de viceprimar al municipiului Galaţi a eşuat lamentabil, cu doar opt voturi „pentru” şi 13 „împotrivă”. Pentru eliberarea din funcţie ar fi fost nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor în funcţie, deci de 18 voturi "pentru".

Proiectul de hotărâre privind eliberarea din funcţia de viceprimar a lui Picu Apostol Roman a fost înregistrat oficial în dimineaţa zilei de 23 octombrie 2018, fiind semnat, în calitate de iniţiatori, de zece consilieri locali: şapte PNL - Ion Cordoneanu, Claudiu Iacob, Laurenţiu Ichim, Angela Ivan, Paul Găvănescu, Onuţ Atanasiu şi Şerban Alexandru, doi PMP - Oana Iurescu şi Nicoleta Badiu, şi independenta Simona Vreme. Reacţia a venit ca urmare a declaraţiilor făcute de Picu Roman pentru documentarul "Inspectorul Pro" şi difuzate la o oră de maximă audienţă, cum că turismul se bazează un cocktail din trei ingrediente, "sex, droguri şi cazinouri", prin urmare "Cine nu vrea să înţeleagă că trecând prin bucata asta de Dunăre este o bucată de îndumnezeire şi merg spre alte zone e treaba lor!".

Proiectul a fost introdus suplimentar de ordinea de zi a şedinţei ordinare de joi, 25 octombrie 2018, a Consiliului Local. Propunerea a venit din partea liberalului Şerban Alexandru, iar primarul Ionuţ Pucheanu a cerut să se urmeze procedura legală. Cu 21 de voturi "pentru" şi patru abţineri din partea grupului ALDE demiterea a fost acceptată pe ordinea de zi. Chiar şi Picu Apostol Roman a votat "pentru"! 

Votul

În momentul în care proiectul a fost supus votului secret, grupul ALDE a anunţat că nu participă la vot. Prin urmare, din cei 25 de consilieri prezenţi la şedinţă (lipseau liberalii Ion Cordoneanu şi Claudiu Iacob), au votat doar 21. Rezultatul a fost unul previzibil: opt voturi „pentru” şi 13 „contra”. Proiectul a fost respins, deci Picu Roman rămâne, în continuare, viceprimar al Galaţiului. „Constat că dl primar, împreună cu grupul PSD, se identifică în continuare cu dl viceprimar Picu Apostol Roman”, a spus liberalul Şerban Alexandru.

Reamintim că, şi în februarie 2017, tot în urma unor declaraţii halucinante făcute de Picu Roman şi preluate de presa naţională, a fost supus votului secret un proiect de hotărâre privind eliberarea din funcţia de viceprimar a lui Picu Apostol Roman. Iniţiat de aceiaşi zece consilieri, proiectul a fost respins cu şapte voturi „pentru”, 15 voturi „împotrivă”, şi două voturi nule.


Aleșii locali au decis soarta viceprimarului Picu Apostol Roman | Demiterea din funcția de viceprimar a lui Picu Apostol Roman a fost introdusă suplimentar de ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local. Propunerea a venit din partea consilierului local PNL Șerban Alexandru.

Primarul Ionuț Pucheanu a cerut să se urmeze procedura legală, iar introducerea pe ordinea de zi a fost supusă votului aleșilor. Cu 21 de voturi "pentru" și patru abțineri din partea grupului ALDE demiterea a fost acceptată pe ordinea de zi. Chiar și Picu Apostol Roman a votat "pentru"!

Eiberarea din funcția de viceprimar a lui Picu Roman a fost supusă votului secret. Grupul ALDE a anunțat că nu participă la vot.

Cu 8 voturi "pentru" și 13 voturi "împotrivă", proiectul de hotărâre privind demiterea lui Picu Roman nu a fost aprobat. Picu Roman rămâne viceprimar al municipiului Galați.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 9272 ori Ultima modificare Vineri, 26 Octombrie 2018 16:54

15 comentarii

 • postat de Doru d. Vineri, 26 Octombrie 2018 14:16 188.24.222.*** Link la comentariu
  15
  4

  Foarte bine ca a spus ca e impotriva acestor lucruri..multi turisti cauta ce a spus picu roman..si turistii ce pot vedea in galati? Multi cauta zone de munte, mare...sa nu fim ipocriti

  Raportează
 • postat de Nicolae Vineri, 26 Octombrie 2018 10:09 84.117.40.*** Link la comentariu
  1
  10

  Dupa chipul si asemanarea LOR.E ceva absolut normal.ANORMAL ar fi fost daca se comportau in spiritului civilizatiei si al atasamentului pentru acest oras ROSU. Pana la urma cetatenii orasului tolereaza si incurajeaza aceste atitudini cand vine vorba de VOT.Asa ca continua domnule viceprimar ,ai cale libera sa folosesti orasul ca pe curtea domniei tale.

  Raportează
 • postat de mi-e sila Vineri, 26 Octombrie 2018 09:58 86.127.196.*** Link la comentariu
  1
  11

  Asa oras, asa alesi. Alesii sunt imaginea orasului.

  Raportează
 • postat de Trahanache Vineri, 26 Octombrie 2018 06:07 82.78.255.*** Link la comentariu
  1
  6

  RUSINE ,RUSINE ,RUSINE , RUSINICA,,,,,,,,,,,,,,

  Raportează
 • postat de vlaico Vineri, 26 Octombrie 2018 05:15 5.13.244.*** Link la comentariu
  1
  1

  "Velcom in PARADIS"! Cum a spus clasicul nostru :)

  Raportează
 • postat de MIHAIL Joi, 25 Octombrie 2018 23:04 5.13.182.*** Link la comentariu
  7
  34

  ,,CURAT MURDAR,COANE FANICA!,,-au trecut peste 100 de ani de la disparitia lui NEA IANCU si nimic nu s-a schimbat in politichia romaneasca!Interesele cele mai meschine,compromisurile ,curvasareala si politica de cel mai infect nivel,coruptia atotstapanitoare,cativa factori determinanti si astazi ai deciziilor politice si la cel mai inaintat nivel...DRAGI CONCETATENI,daca acest domn atat de contestat ,PICU ROMAN ramane viceprimar,este inca o dovada ca cele afirmate anterior sunt valabile si astazi...NU interesul pentru un oras mai frumos,mai curat,mai civilizat,si nu in ultimul rand ,mai prosper, ii determina pe domnii consilieri sa ia astfel de hotarari atat de paguboase pentru interesele majore ale obstii,ci pur interesul meschin,caracterul fara scrupule ale celor care astazi ne amintesc atat de bine de hidoasele personaje ale ,,SCRISORII PIERDUTE,, a maestrului CARAGIALE! ODATA,acum cativa ani,intamplator,l-am ascultat vorbind pe distinsul nostru viceprimar,am ramas uluit,CEAUSESCU,cu toata gangaveala lui, mi se parea un adevarat CICERO,in comparatie cu seful partiduletului la nivel galatean,om cu mari ambitii,pe care,iata ,intr-un oras cu zeci de facultati si institutii de cultura ,,cu mii de intelectuali de certa valoare,acesta si le-a realizat!!!GALATENI DRAGI,avem la conducere ceea ce am votat,sa nu ne plangem,asa-i in democratie,majoritatea hotaraste,adica cei multi....DIN PACATE mintile luminate,oamenii de mare eruditie si caracter,sunt intotdeauna prea putini,votul lor este aproape neglijabil in stabilirea alesilor!!!UN MARE INTELEPT AL LUMII,NE SPUNEA CA,, OMUL TREBUIE TRATAT INTOTDEAUNA CA UN SCOP,NU CA UN MIJLOC,,(pentru interesele noastre,uneori atat de meschine,se intelege!!!)Deci ,DOMNULE CU NUME DE REVOLUTIONAR CONTESTAT IN 1989,,ganditi-va ca alegatorii dumneavoastra ,ai partidului dumneavoastra de fapt,au avut incredere in voi,cei din partid,si acum nu le inselati asteptarile!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!

  Raportează
 • postat de Ionel Joi, 25 Octombrie 2018 21:20 5.13.184.*** Link la comentariu
  6
  18

  "Nu mor caii când vor câinii" sau "O mână spală pe alta și amândouă fața. Românii au uitat expresiile astea.

  Raportează
 • postat de Moldoveanul Joi, 25 Octombrie 2018 20:05 5.13.172.*** Link la comentariu
  10
  57

  Ce rusine pe Galati. Asta inseamna PSD. Sunt curios ce om cu capul pe umeri mai voteaza vreodata PSD la Galati? Astia sunt o gasca pusa pe capatuire si e normal sa se apere intre ei. Doar de votul nostru se pot teme, dar de data asta trebuie sa iesim cu toti si sa le dam un sut in fund.

  Raportează
 • postat de cetateanl iber Joi, 25 Octombrie 2018 19:41 89.137.228.*** Link la comentariu
  19
  16

  Încă o dată avem confirmarea faptului că liberalii adevarati sunt doar la PNL. Respect!

  Raportează
 • postat de Marele absent Joi, 25 Octombrie 2018 18:13 89.136.4.*** Link la comentariu
  2
  39

  1. Pentru liberali: rușine! Când semnezi o asemenea inițiativă importantă, mort-copt ești acolo s-o susții. Absențele d-lor Iacob și Corduneanu sunt inacceptabile. Nu cred că în spate stau motive medicale grave sau vreun deces. Aanasiu a venit după o operație să voteze, de-abia stătea pe scaun...
  2. Din artitmetica votului nu se înțelege: Picu Roman a fost lăsat să voteze hotărârea care îl privea? Nu vorbesc de cea de intriducere a subiectului pe ordinea de zi, ci chiar de aceeaa demiterii.

  Raportează
 • postat de Suzana Joi, 25 Octombrie 2018 17:58 82.137.14.*** Link la comentariu
  27
  11

  Domnilor și doamnelor Liberali va Fost frică că Viceprimarul când a vorbit de SEX vă făcea Schimbare de SEX Ați Sărit că Proastele in Cadă când o văd oglindită in Apă (care are are care nu la baltă când se face apă caldă)Ce EROARE Acum râde UE de Voi (că Vicele voia ca să fie că în Olanda de unde luăm Panseluțe olandeze) Ați țipat că VREȚI o Țară că Afară Asta voia să facă pentru Noi Alergătorii nu pentru dumneavoastră Aleșilor locali Nu este mai bine să ne distrăm că în Olanda după ce pupăm Moaște Cu ce rămânem după Alegerile Viitoare cu ce băgăm în Gură și cu ce Strângem în brațe mai Tovarășilor Liberali și ALDE (neprihăniților)

  Raportează
 • postat de ADYtza Joi, 25 Octombrie 2018 17:20 86.124.200.*** Link la comentariu
  2
  35

  Ce inseamn pentru voi "abtinere" ? Nu e tot un "nu" dar zis mai subtil ? Cand votati e da sau nu altfel e nul.

  Raportează
 • postat de Suzi quatro Joi, 25 Octombrie 2018 17:17 82.137.14.*** Link la comentariu
  9
  18

  Cele Mai Tari Partide USR și mai ALES PSD (care sunt la Guvernare) FETELE MARI COMUNISTE de la ALDE SI PNL AU RĂCIT PUTIN LA ORGANELE GENITALE FEMININE ȘI MASCULINE CA SĂ NUMAI FACEM DISCRIMINARE SEXUALĂ BĂIEȚI SĂ ȘTIȚI SI VOI :: BĂUTURILE SPIRTOASE ȘI FEMEILE FRUMOASE FERICESC ALEGĂTORII Așa că dacă vă mai trece prin CAP să vă OPUNEȚI la Fericirea ALEGĂTORILOR GĂLĂȚENI vă mai votăm când va Cotcodăci CUCUVEAUA pe Cupola PRIMĂRIEI

  Raportează
 • postat de IC Joi, 25 Octombrie 2018 16:35 188.24.236.*** Link la comentariu
  2
  38

  Ura... vom avea ruleta ,fetite si iarba .... trai neneaca, in orasul turistic Galati........

  Raportează
 • postat de Sabrina Joi, 25 Octombrie 2018 16:10 82.137.14.*** Link la comentariu
  9
  23

  Din10 NEGRI mititei au mai rămas 8 și la vară vor RĂMÂNE 3 LUCA SI MATEI .... BĂIEȚII ALO VĂ RÂDE toată GALAXIA Cine Fericește Omul : Țuica Vinul și cu Romul . Băuturile Spirtoase și mai ALES FEMEILE FRUMOASE Domnilor Consilieri Liberali Sediul vechii PRIMARII care sa retrocedat după lupte seculare care au durat 28 de Ani a fost CAZINOU/BORDEL IN CENTRUL ORASULUI Strămoșii voștri nu erau rușinați să participe la CHEFURI CU BĂUTURI SPIRTOASE ȘI FEMEI FRUMOASE SI SĂ TRAGĂ PE NAS OPIUM Dar cel mai frumos elegant cat de cât a fost TRUPA DE LA. ALDE care s-au ABȚINUT Pe cine ați vrut Aliaților la GUVERNARE să vă numiți în funcția de Viceprimar? După ce că v-au VOTAT TOT membrii PSD din Milă și Pomană acum VĂ DAȚI FETE MARI COMUNISTE Fiți Cuminți și Devreme Acasă că vin 4 RUNDE de ALEGERI inDoi ANI și va fi Care pe Care și s-ar putea să ajungeți lângă PNT CD

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.