Galaţiul, premiat pentru ”Excelenţă în Sănătate şi Asistenţă Socială”. Trofeu decernat la Ateneul Român

Galaţiul, premiat pentru ”Excelenţă în Sănătate şi Asistenţă Socială”. Trofeu decernat la Ateneul Român
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Galaţiul a obţinut, luni seară, 12 noiembrie 2018, la Ateneul Român, premiul pentru "Excelenţă în Sănătate şi Asistenţă Socială", în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România, eveniment organizat sub patronajul preşedintelui României.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, secţiunea "Excelenţă în Sănătate şi Asistenţă Socială" a fost una dintre cele zece categorii pentru care s-au acordat premii în acest an. Printre proiectele gălăţene apreciate se află înfiinţarea, în toamna anului trecut, a primului centru de permanenţă din oraş, în Micro 39, care a oferit deja servicii medicale pentru aproximativ 10.000 de persoane, urmând să fie inaugurat, în curând, un al doilea centru de permanenţă, în Mazepa.

Primăria a obţinut recunoaşterea juriului şi pentru achiziţia terenului şi a imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Buna Vestire", care urmează să fie modernizat cu fonduri europene. Proiectele dedicate Spitalului pentru Copii "Sf. Ioan", care, pe lângă investiţiile în aparatură şi dotări, va avea o Unitate Primire Urgenţe şi un Ambulatoriu moderne, cu fonduri europene, au fost, de asemenea, apreciate de juriu. La fel şi proiectele de reabilitarea termică şi creştere a performanţei energetice a clădirilor Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale Galaţi şi Căminului pentru Persoane Vârstnice "Sf. Spiridon".

Merite împărţite cu dr. Aurel Nechita

"Mă onorează şi mă bucură, deopotrivă, premiul obţinut de municipiul Galaţi. Este o dovadă a recunoaşterii eforturilor pe care le depunem pentru cetăţeni, sănătatea fiind o prioritate pentru mine. Vreau să transformăm Galaţiul într-un oraş modern, iar în acest sens avem numeroase proiecte în derulare, care vor duce la creşterea calităţii serviciilor oferite cetăţenilor. Le mulţumesc tuturor celor care contribuie activ la toate demersurile municipalităţii şi depun eforturi pentru realizarea obiectivelor pe care ni le-am propus, în mod special domnului profesor dr. Aurel Nechita şi Facultăţii de Medicină şi Farmacie", a declarat primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, căruia i-a fost înmânat trofeul.

Asociaţia Municipiilor din România, înfiinţată în anul 1990, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale, include toate cele 103 municipii din România, precum şi cele şase sectoare ale municipiului Bucureşti.

Citit 3137 ori Ultima modificare Joi, 15 Noiembrie 2018 00:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.