Peste 10,4 milioane de euro pentru iluminatul public şi festiv

Peste 10,4 milioane de euro pentru iluminatul public şi festiv
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Peste doar trei luni, contractul încheiat de Primăria municipiului Galaţi cu SC Flash Lighting Service SA Bucureşti, operatorul care trebuie să întreţină funcţionarea reţelelor de iluminat public, expiră. Pentru ca oraşul să nu rămână în beznă, aşa cum s-a mai întâmplat, administraţia locală a scos la licitaţie un contract cu o valoare maximă estimată de peste 48 de milioane de lei cu TVA - 10,4 milioane de euro, pentru mentenanţa iluminatului public şi realizarea iluminatului festiv, în următorii patru ani.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, până pe 21 decembrie, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă ofertele din partea operatorilor interesaţi de contractul de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public din oraş, cu o valoare estimată între 29,1 milioane de lei cu TVA şi 48 de milioane de lei cu TVA.

Ce se cere prin contract

Principala misiune a operatorului care va fi desemnat câştigător vizează exploatarea şi întreţinerea în funcţiune a sistemului de iluminat public (iluminat stradal rutier şi pietonal, iluminat ornamental şi arhitectural). Mai mult, i se cere şi "garantarea permanenţei în funcţionare a iluminatului public". Obligatorie este şi "realizarea unui dispecerat şi a unităţii de intervenţie cu funcţia de monitorizare permanentă a reţelelor electrice de iluminat public, în vederea reducerii timpului necesar remedierii disfuncţionalităţilor sau avariilor din întregul sistem de iluminat public". Şi "Reducerea cheltuielilor de întreţinere şi exploatare, a costurilor aferente - materiale, consumabile" este prevăzută printre obligaţii.
Cu titlu de noutate apare şi "realizarea iluminatului ornamental festiv de sărbători (pascale, de iarnă) şi de ziua municipiului Galaţi".
Vestea bună este că, de această dată, criteriul de atribuire nu va mai fi "preţul cel mai scăzut", ci "cel mai bun raport calitate - preţ".
Contractul de delegare a serviciului de iluminat public al municipiului Galaţi se va încheia pe o perioadă de patru ani, cu posibilitatea de a fi prelungit cu maxim doi ani.

Condiţii impuse ofertanţilor

Primăria cere ofertanţilor ca media cifrei de afaceri globale pe ultimii trei ani (2015, 2016, 2017) să fie minim de 30.000.000 de lei. Pentru buna realizare a serviciilor aferente contractului, ofertanţii trebuie să facă dovada deţinerii unei dotări tehnice minime. Printre utilajele cerute se numără: minimum trei autospeciale cu braţ ridicător telescopic cu operare la înălţime de 16 metri, compactor mecanic, autobasculantă de minimum 3,5 tone, freză pentru tăiat asfalt şi beton, dar şi automacara necesară pentru montarea stâlpilor din beton sau metalici.

Tic-tac

În acest moment, aşa cum aţi putut afla din "Viaţa liberă", de întreţinerea iluminatului public din Galaţi se ocupă SC Flash Lighting Service SA Bucureşti. Contractul a fost încheiat în iunie anul acesta şi are o durată de opt luni. Misiunea operatorului este să se asigure că sistemul funcţionează şi să intervină prompt acolo unde sunt semnalate avarii. Reamintim că gălăţenii care vor să sesizeze lipsa iluminatului public în zona în care locuiesc o pot face la numărul de telefon 0751.586.462.

Citit 4034 ori Ultima modificare Duminică, 18 Noiembrie 2018 18:44

2 comentarii

 • postat de dani
  Miercuri, 21 Noiembrie 2018 23:59
  41.58.201.***
  deci statiile de autobuz nu au banci si nu sunt acoperite,si baietii astia destepti cumpara becuri de slaba calitate,dar sa se vada ca ei se implica. domnu' primar,ce investitori au fost atrasi in 2018 la galati,pentru ca somajul tot la 7.8% a ramas. domnu' primar cand mai plecati in vizite de lucru,sa vizitati oradea,arad,cluj si timisoara.poate invatati ceva !!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Ulise
  Luni, 19 Noiembrie 2018 15:43
  82.137.8.***
  Becurile care sunt montate pe stâlpi nu luminează nici la baza lor Este o mizerie de iluminat pentru 10 000 000 de euro Îți este frică după ora 18 De unde au adus becurile acestea? Parcă suntem in Zonă de RĂZBOI sunt becuri de camuflaj CONSILIERI locali nu merg pe stradă după ora 18?Cum pot VOTA in Ședință 10 000 000de Euro pe panarama asta de iluminat? Da NU DAU BĂNIȘORI DE LA EI dau din taxele și impozitele pe care tot ei le-au votat.Vai de soarta ce o Avem DOMNII de la protecția consumatorului nu se pot sesiza și să-i întrebe pe cei care se fac că ne dau lumină noaptea de 10 000 000de Euro?
  2
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.