Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
8 comentarii

Cele două Ţigline sunt cele mai afectate cartiere din municipiul Galaţi, din punct de vedere al numeroaselor pene de curent produse în ultimii ani.

Au fost probleme mari anii trecuţi, când oamenii sunau exasperaţi la redacţia "Vieţii libere" încercând să afle ce se întâmplă, de ce se opreşte atât de des curentul fără nicio explicaţie logică. Probleme au fost şi anul acesta, mai numeroase ca în alte zone ale oraşului. În ceea ce ne priveşte, noi nu putem decât să consemnăm nemulţumirile cetăţenilor şi să încercăm să obţinem răspunsul celor de la Electrica. Nu stă în puterea noastră să facem sau să decidem investiţiile în infrastructura electrică.

Cea mai recentă sesizare am primit-o marţi, 4 decembrie, de la managerul unei societăţi comerciale afectate de foarte desele întreruperi: "Vă propun să solicitaţi un punct de vedere al Electrica cu privire la penele de curent frecvente în zona Ţiglina I. S-a întâmplat săptămâna trecută, mai bine de o oră şi jumătate. S-a întâmplat ieri, mai bine de două ore şi cu alte probleme (tensiune mică la reţea), motiv pentru care s-au stricat echipamente, aparatură. Se întâmplă chiar acum, de mai bine de 40 de minute. Aria cu probleme este destul de mare (toţi operatorii economici din zona Pieţei Ţiglina I, strada Saturn până în strada Brăilei). Am solicitat explicaţii din partea Electrica, însă nu am primit niciun răspuns până la acest moment. Poate cu ajutorul dumneavoastră să aflăm şi noi care este problema cu adevărat, să ştim ce măsuri de protecţie să ne luăm (pentru aparatură, pentru căldură etc.)".

Şase avarii cauzate de... Dorel

Răspunsul Serviciului Comunicare și Relații Publice al SDEE Muntenia Nord, SDEE Galați, a venit chiar a doua zi, confirmând numărul mare al avariilor produse în zonă, dar şi faptul că investiţia privind înlocuirea cablurilor electrice de alimentare a posturilor de transformare din cartierul Țiglina I este în plină desfăşurare: "În perioada 1.09.2018 - 1.12.2018, în instalațiile de medie tensiune (LES 6 kV) ale Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Galați au avut loc opt avarii, din care şase au fost cauzate de terți (datorate lucrărilor efectuate pentru săpătură stradală, respectiv, introducere magistrală fibră optică în subteran), ceea ce a condus la întreruperea alimentării cu energie electrică a consumatorilor din zonă. O altă cauză a întreruperilor în alimentarea cu energie electrică o reprezintă întreruperile programate, generate de lucrările edilitare desfășurate de Primăria Galați în cartierul Țiglina I - lucrările din zona Colegiului Mihail Kogălniceanu. Menționăm faptul că s-a intervenit în fiecare situație în timp util pentru realimentarea consumatorilor și momentan este în desfășurare o lucrare de investiții ce vizează înlocuirea cablurilor electrice de alimentare a posturilor de transformare din cartierul Țiglina I", se afirmă în răspunsul primit de "Viaţa liberă" de la Serviciul Comunicare și Relații Publice al SDEE Muntenia Nord.

Citit 3580 ori Ultima modificare Vineri, 07 Decembrie 2018 22:19

8 comentarii

 • postat de dumibgd Vineri, 07 Decembrie 2018 15:46 37.164.69.*** Link la comentariu
  0
  5

  Iar pe langa aceste pene de curent, angajatii electrica daca ii deranjezi cu o intrebare, te injura si se comporta ca huliganii. (vorbesc de cei care incearca sa remedieze problemele la blocuri )

  Raportează
 • postat de Mișu Vineri, 07 Decembrie 2018 13:43 193.230.156.*** Link la comentariu
  0
  6

  NESIMȚIRE! Veșnicul Dorel, vinovatul de serviciu după care care ascunde incompetența și nepăsarea celor de la Electrica, societate care a rămas tot ”stat în stat”, mergând pe principiul ”Dacă nu-ți convine e problema ta”.

  Raportează
 • postat de radu Vineri, 07 Decembrie 2018 13:42 188.24.253.*** Link la comentariu
  1
  8

  conform legislatiei fiecare consumator are dreptul la despagubiri atunci cand se intrerupe curentul mai multe ore intr-un an sau mai multe ore in aceiasi zi, deci mergeti la Electrica si solicitati aceste despagubiri

  Raportează
 • postat de Teo Vineri, 07 Decembrie 2018 11:48 109.97.51.*** Link la comentariu
  1
  10

  Intrebabati primaria, primarul in special si directorul Vals, care dadea asigurari ca daca se renunta la incalzirea centralizata si se va trece pe surse alternative -energie electrica- inclusiv prepararea apei calde menajere, reteaua va face fata cu succes.Asta e rezultatul incazirii cu energie electrica care este foarte scumpa si retelele electrice nu fac fata, cedeaza.Pacat de cei ce stau in intuneric si in frig.Prima data montezi si pui in functiune sursa alternativa de incalzire, a.c.m. si dupa aceea renunti la sistemul centralizat de incalzire.Dar undei nu-i cap ....sufli in maini!

  Raportează
 • postat de locuitor str Saturn Vineri, 07 Decembrie 2018 11:40 95.76.34.*** Link la comentariu
  1
  8

  Da draga Andreea, dar vezi ca de la teorie la practica e distanta lunga.
  Nu pastreaza nimeni actele dupa ce expira garantia, in cazul meu televizorul are aproape 6 ani si nu le mai am, iar aerul conditionat a fost montat de fostul proprietar al locuintei, care a plecat din tara. Asa ca...
  Mai bine si-ar mai sacrifica un pic din profit astia de la Electrica si ar moderniza reteaua, ca nu o sa mearga la infinit sa tot scoata bani cu nemiluita de pe asta veche de >50 ani.

  Raportează
 • postat de HAHAHA Vineri, 07 Decembrie 2018 08:55 194.105.20.*** Link la comentariu
  1
  2

  HAI DORELE, HAI DORELE, tine-o tot asa, ca sa arati ce poti si ca muncesti !!!

  Raportează
 • postat de Andreea Vineri, 07 Decembrie 2018 01:19 86.122.130.*** Link la comentariu
  7
  8

  Pentru aparatura defectata din cauza curentului electric se fac sesizări la Electrica și se obțin despăgubirile respectiva. Condiția este ca proprietarul să facă dovada achiziției produsului respectiv și să completeze niște formulare la sediul Electrica sau chiar pe net cred.

  Raportează
 • postat de locuitor str Saturn Vineri, 07 Decembrie 2018 00:56 84.117.46.*** Link la comentariu
  0
  26

  Hai sa incerc eu un raspuns:
  Tot mai multi bani la factura lunar, investitii zero, probabil e aceeasi retea din anii 60 de cand a fost construit cartierul.
  Nesimtire, incompetenta, etc.
  Mie cine imi plateste pagubele suferite zilele trecute?
  Adica un tv si saracul aer conditionat care se chinuia sa faca si el un pic de caldura?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.