Cu ochiul pe (posibila) fraudare

Cu ochiul pe (posibila)  fraudare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dobre nu se arată prea îngrijorat * Nica avertizează Poliţia să rămână neutră *

Vor conlucra PNL şi PSD pentru preîntâmpinarea eventualelor fraude în turul doi? Asta a fost una dintre întrebările presei la conferinţa de presă susţinută săptămâna trecută, la sediul liberalilor, de preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, şi preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica.

Întrebarea s-a pus pornind de la cifra mare de votanţi, în turul întâi, la secţiile speciale, peste 17.000 la Galaţi, şi faptul că în trei comune a fost exact acelaşi număr de votanţi pe listele speciale. Răspunsul a vizat însă neregulile primului tur.

Fraudă cu bun-simţ

„La secţiile speciale din Galaţi, de exemplu, este oarecum dificil să faci o apreciere – s-a arătat cumpătat în aprecieri liberalul Victor Dobre. În municipiu, la secţiile speciale, Traian Băsescu a avut 27,7 la sută, Crin Antonescu, 27 la sută, dacă nu mă înşel, şi Micea Geoană tot undeva peste 20 la sută”.

„Deci, din acest punct de vedere, nu cred că au fost probleme deosebite. Totdeauna în mediul rural este o situaţie care în general creează mai multe susceptibilităţi”.

Dobre spune că şi-a rugat colegii din teritoriu să monitorizeze situaţia dar, faţă de alegerile europarlamentare, aceştia nu au avut „sesizări deosebite”.

„Şi de mă voi scula, pre mulţi eu voi popi!”

„Vreau să cer Poliţiei să-şi facă datoria exemplar”, a declarat fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, într-un îndemn care a sunat cam ca zicerea lui Lăpuşneanu despre cam ce-o să le facă el boierilor când se va întoarce la domnie…

„Celor care nu înţeleg că, şi în Poliţie, a fi activi, a-i depista şi a le pune cătuşe celor care cumpără voturi reprezintă menirea şi funcţia pe care au le spun că, după 6 [decembrie] şi acest lucru va fi analizat cu foarte mare atenţie”.

Liderul s-a adresat şi „samsarilor” de voturi, cu „un avertisment pentru cei care cred că pot să se ocupe de acest lucru şi să scape nepedepsiţi. N-au nicio şansă!” Nica chiar se aşteaptă ca în această săptămână să fie arestaţi primii care vor încerca să cumpere votanţi.

Social-democratul spune că la europarlamentare, unde a organizat, ca ministru, alegerile, nu au fost probleme. Acum „să fie lăsată Poliţia în pace, să-şi facă treaba!”, a conchis Nica.

Prefecţi… de urgenţă

El a mai criticat şi  prezenţa prefecţilor în dispeceratele 112, la alegeri:

„Ce să caute prefectul, lup paznic la oi? Omul care sună să sesizeze o fraudă electorală sună şi răspunde prefectul?! Păi ce, voi aveţi încredere vreunul în Galaţi că dacă răspunde, cum îl cheamă?, Păun la telefon şi l-a prins pe ăla de la PD-L cu banii, o să spună ˝ia-l şi-l arestează˝?”.

Şi Nica a exemplificat cu un caz de la Vrancea, unde, spune Nica, deşi prins cu banii, un cetăţean a fost eliberat la intervenţia prefectului: „Toţi prefecţii au fost în dispeceratele 112. Toţi, din toată ţara!”, ne-a asigurat  Dan Nica.  

Confiscări… confiscate

Fostul ministru a declarat şi că, pe ultima sută de metri a mandatului, se pregătea să ordone confiscarea autobuzelor şi microbuzelor prinse în turismul electoral:

„De ce? Este în practica procedurii penale ca mijloacele de transport auto care sunt utilizate la comiterea unei infracţiuni să fie confiscate”, aşa cum este confiscată maşina care transportă marfă fără acte.

Dar „acest lucru a pus capac, s-ar părea, răbdării de care era capabil dl prim-ministru Boc”… Nica a spus că a adunat însă date privind nereguli de acest fel.

Explicaţie foto: Cei doi lideri PNL şi PSD, îngrijoraţi umăr la umăr

Citit 901 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.