Şedinţă scurtă, între tururi

Şedinţă scurtă, între tururi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* A fi sau a nu fi. Compatibil *

Iute ca vântul şedinţa de luni a Consiliului Judeţului (CJ). Şedinţă care s-a ţinut numai pentru cele doar 5 puncte de pe ordinea de zi (din care unul a şi fost retras), în majoritate legate de proiecte de finanţare externe, cu termene fixe, care nu puteau fi amânate.

N-au fost deci dispute, chiar dacă răfuielile politice de pe „sticlă” ne-ar fi făcut să ne aşteptăm la aşa ceva. Pentru prima oară după foarte-foarte multă vreme, şedinţa a început nu la fix, ci cu vreo zece minute întârziere.

Şi aşa, cu 7 consilieri absenţi (printre care şi vicepreşedintele CJ Eugen Durbacă, ocupat, desigur, cu vizita şefului său de partid la Galaţi), consilieri seceraţi fie de vreo gripă, fie de febra campaniei electorale, şedinţa a ţinut vreo 10 minute. 

Dacă nu cerea lămuriri  consilierul PD-L David Craiu, poate ţinea şi mai puţin. În final, preşedintele CJ a anunţat: „Avem doi consilieri care sunt în stare de incompatibilitate şi îi rog să-şi lămurească situaţia până la şedinţa viitoare”.

Este vorba de consiliera Violeta Nanu, directoare generală a Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, „funcţie publică, chiar dacă nu este personal contractual”,  şi consilierul Aurel Zamfir, director general al SNIF, „la fel, funcţie publică, deşi nu este personal contractual, unde unic acţionar sau ordonator principal de credit este bugetul statului”. Ambii, consilieri judeţeni din partea PD-L.

Preşedintele Chebac a declarat în continuare că a fost sesizat de Direcţia Juridică  a Consiliului asupra situaţiei respective şi a trimis către ANI „atenţionări” pentru a afla dacă sunt sau nu incompatibili cei doi.

Concluzia: „Vă spun sigur că sunt în stare de incompatibilitate”, a precizat preşedintele Chebac. Cei doi consilieri PD-L s-au sfătuit scurt împreună, dar nu i-au răspuns preşedintelui.

După şedinţă, consilierul Zamfir ne-a declarat însă că preşedintele CJ nu are dreptate şi că, deoarece societatea pe care o conduce nu este în relaţie cu Consiliul, este compatibil şi cu funcţia de consilier judeţean.

Explicaţie foto: Cei doi consilieri declaraţi incompatibili de către preşedintele CJ

Citit 618 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.