PD-L Galaţi mizează pe diaspora

PD-L Galaţi mizează pe diaspora
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Democrat-liberalii merg pe sondajul INSOMAR, ajustând: fifty-fifty * Adică, „diaspora îl face câştigător net” pe Băsescu *

La PD-L, staff-ul, printre care consilierul judeţean Iulian Aramă şi directorul Florin Uzumtoma, se uitau la B1, între speranţă şi dezamăgire. Separat, în alt birou, preşedintele Mircea Toader,  senatorul Marius Necula şi Constantin Dumitriu. 

După ora 21, la nerăbdarea jurnaliştilor, uşa s-a deschis şi a ieşit preşedintele Toader. Prin spatele lui a trecut senatorul, de-o culoare negru-Necula. „Deocamdată Băsescu nu este învins”, avea să declare preşedintele Toader.

„Sunt două sondaje, unul dat de IRSOP, care îi prezintă la egalitate, şi unul dat de INSOMAR, care îl prezintă pe Mircea Geoană cu un procent şi ceva în faţă – 1,2”.

„Atâta timp cât nu s-a luat în discuţie diaspora, vă daţi seama că sondajul acesta la urne nu poate fi absolut sigur”.

„Noi am discutat: mergem pe sondajul IRSOP, care practic dă 50,2 cu 49,8, dar am dat 50, în mod egal. Trebuie să fie foarte atenţi la numărătoarea voturilor”.

„Cel puţin din ceea ce ştim, diaspora reprezintă un avantaj net în favoarea lui Băsescu. La această egalitate, înseamnă că diaspora îl face câştigător net”.

„Rezultatele exit-poll anunţate la 21 erau de la ora 19, cu marjă de trei la sută eroare, deci orele care au urmat pot schimba diferenţa, a adăugat Toader.

„A fost cea mai urâtă campanie electorală de când sunt eu în politică”, s-a plâns liderul PD-L, care a invocat  şi fraudele electorale, cu cinci cazuri descoperite până la anunţarea rezultatelor exit-poll. 

Rezultatul dat de televiziunile care l-au atacat pe Băsescu poate fi subiectiv, a mai spus democrat-liberalul.

Explicaţie foto: Speranţa nu moare niciodată…

Citit 1106 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.