Deciziile aleşilor locali. Curse suplimentare de autobuz şi-o magazie scumpă foc
Foto: Anca Melinte

Deciziile aleşilor locali. Curse suplimentare de autobuz şi-o magazie scumpă foc
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Întruniţi în şedinţă ordinară, aleşii locali au revenit, ieri, parţial, asupra deciziei luate în decembrie anul trecut, prin care au redus numărul de curse pe traseele de autobuz. Totodată, au dat undă verde construirii unei magazii în valoare de 323.872 de lei pentru Cantina de Ajutor Social.

Aleşii locali au avut parte, ieri de o şedinţă lejeră, atât la propriu cât şi la figurat, din care n-au lipsit ironiile şi înţepăturile cu iz mai politic sau electoral.

Nu mai puţin de 210 cetăţeni din cartierul Barboşi au semnat petiţia prin care le-au cerut autorităţilor revenirea la vechiul program al Traseului 31 (Micro 19 - Barboşi), care însemna un timp de aşteptare de 30 de minute între curse, aducând ca argumente programul unităţilor de învăţământ, al societăţilor comerciale productive, dar şi mersul trenurilor şi al curselor convenţie pentru navetişti. Compania publică de transport, Transurb SA, s-a alăturat acestei solicitări şi a propus majorarea numărului de curse de la 18, câte sunt în prezent, la 31.

Conform hotărârii adoptate de aleşi şi raportului de specialitate, s-a decis suplimentarea numărului de curse de la 18 la 26, existând trei intervale orare în care autobuzele vor circula din 30 în 30 de minute.

Cât poate să coste o magazie

Aceasta a fost întrebarea adresată autorităţilor de consilierul local PNL Alexandru Şerban, la dezbaterea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul "Spaţii stocare alimente aferente Cantinei de ajutor social, strada Săliştei nr. 8". Pentru că instituţia nu dispune de un spaţiu pentru păstrarea în condiţii optime a alimentelor neperisabile, s-a propus realizarea unei construcţii pe o structură metalică uşoară, cu regim de înălţime parter, realizarea de instalaţii electrice, apă şi canalizare interioare şi a reţelelor de apă şi canalizare exterioare. "Cum poate ajunge la suma de 323.872 de lei o magazie de doar 50 de metri pătraţi, pentru depozitarea alimentelor neperisabile, adică fără condiţii speciale de depozitare. Asta duce la un cost de 6.477 de lei pe metru pătrat. Sunt mulţi constructori care şi-ar dori să vândă la preţul acesta!", a spus Alexandru Şerban.

Răspunsul autorităţilor a fost că acesta este preţul propus de proiectant, preţul real urmând să fie stabilit la licitaţie, dând asigurări că în niciun caz nu va rămâne acesta preţul final. "Primăria contractează aceste studii de fezabilitate. Noi le acceptăm la orice valori, de 7-8-10 ori mai mari decât preţul real al unei investiţii?", a mai întrebat consilierul, dar nu a primit răspuns. Studiul de fezabilizate, realizat de SC Muşat SRL, a fost aprobat cu 17 voturi "pentru", şapte "împotrivă" şi două abţineri.

Citit 4775 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Februarie 2019 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.