De ce nu se eliberează abonamente Transurb pe mai mult de o lună
Foto: Iulia Kelt

De ce nu se eliberează abonamente Transurb pe mai mult de o lună
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Cu toate că Transurb a prelungit, până pe 10 februarie, valabilitatea abonamentelor pentru elevi şi studenţi, persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani şi pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1.900 de lei brut/lună, la casele de bilete ale operatorului de transport se înşirau, ieri dimineaţă, cozi mai mari sau mai mici. Nemulţumirea generală nu era că aşteaptă minute în şir, în frig şi umezeală, ci că trebuie să facă acest lucru în fiecare lună.

I-am întrebat pe câţiva dintre cei care aşteptau la cozi pentru abonamente dacă ştiu despre măsura luată de Transurb care le permite să nu stea la coadă din prima zi a lunii. Unii dintre cetăţeni, în majoritate vârstnici, ne-au spus că nu ştiu despre prelungire, iar alţii au motivat că nu se încadrează în plafonul de venit stabilit de Transurb, adică au pensii mai mari de 1.900 de lei. "Stau ca să scap de-o grijă! Ori pe 1 februarie ori pe 10 tot aia e!", ne-au răspuns alţii.

De ce de la o lună la alta

Nemulţumirea generală era aceea că trebuie să stea în fiecare lună la coadă şi nu înţelegeau de ce nu-şi pot lua abonament pe o perioadă mai îndelungată.

Autorităţile au luat această măsură pentru că Hotărârea Consiliului Local nr.74 din 15.02.2018, pe baza căreia se acordă facilităţi în transportul public local, este valabilă până la aprobarea bugetului companiei pentru anul 2019. În condiţiile în care data aprobării noului buget nu poate fi determinată, depinzând de aprobarea bugetului local, care, la rându-i, depinde de cel naţional, Transurb nu poate acorda abonamente pe mai mult de o lună, chiar dacă şi-ar dori acest lucru. Operatorul reaminteşte că la fel s-a procedrat şi anul trecut, facilităţile fiind votate de Consiliul Local în luna februarie, cu aplicabilitate din luna martie.

Citit 7531 ori Ultima modificare Luni, 04 Februarie 2019 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.