Primăria aşteaptă idei pentru inima Galaţiului

Primăria aşteaptă idei pentru inima Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Primăria Galaţi a lansat, pe platforma electronică de achiziţii publice SEAP, licitaţia pentru actualizarea planului urbanistic pentru zona centrală a Galaţiului, cuprinsă între străzile Cuza şi Bălcescu, pe de o parte, şi între zona P-urilor şi strada Basarabiei, de cealaltă parte. Arhitectul-şef al Primăriei Galaţi, Dragoş Buhociu, spune că la această licitaţie a serviciilor pentru elaborarea documentaţiei de urbanism, care se va încheia pe 26 februarie, sunt aşteptaţi să participe cât mai mulţi arhitecţi şi urbanişti din Galaţi şi din ţară, pentru că „avem nevoie de infuzie de idei”.

Scopul specific al contractului scos la licitaţie este de a reglementa urbanistic o viziune de dezvoltare şi valorizare a zonei centrale a municipiului Galaţi şi nu doar o abordare simplistă de conservare, se arată la rubrica „Descrierea achiziţiei publice”. Altfel spus, conform arhitectului-şef al Primăriei Galaţi, Dragoş Buhociu, „noi dorim foarte mult – şi pentru mine este şi un pariu personal – să refacem centrul Galaţiului de o manieră în care el va putea să iradieze dezvoltare, civilizaţie, frumos, către întreg oraşul”. În orice oraş din Europa, oamenii vor să bea o cafea în centru, nu la periferie, numai că centrul Galaţiului este, la ora actuală, departe de ce ar trebui să fie.

„Nimeni nu vrea să bea cafeaua la periferie”

„Centrul oraşului a fost lăsat cam în paragină. Acum noi dorim să refacem acest plan de urbanism zonal pentru zona centrală, pentru a da posibilitatea celor care doresc să construiască şi să investească s-o facă. Ca să vă dau un exemplu foarte simplu, o parcelă de 60-70 mp, cu o formă neregulată dar care se află în această zonă zero, acum este declarată neconstruibilă. Dacă mergem în orice alt oraş european, vedem că bem cafeaua în zona zero, în buricul târgului, în centrul oraşului. Cam în toată zona centrală a Galaţiului este acum atât de greu să construieşti încât, de facto, nimeni nu face nimic. I-am întrebat pe comercianţi: de ce eu n-am nimic unde să mănânc la prânz lângă Primărie, că nu e niciun restaurant lângă Primărie, Prefectură, Consiliul Judeţean şi aşa mai departe (sunt mii de oameni care au nevoie de asta); de ce nu e o cafenea lângă Primărie (de fapt, există una, dar foarte mică, doar pentru cafea la pachet n.red.), de ce nu e nimic nicăieri în zona centrală?
Mi-au spus că de fapt lucrurile nu funcţionează pentru că e nevoie de atât de multe hârtii încât oamenii se lasă păgubaşi. Noi vrem să schimbăm aceste lucruri, vrem să dăm posibilitatea să se construiască cu un grad de ocupare a terenului mai mare. Ne ducem la Braşov, la Sibiu şi la orice oraş din Europa şi vedem că e casă lângă casă. Oamenii acolo vor să meargă, în centru, nimeni nu vrea să bea cafeaua la marginea oraşului. Noi avem nevoie ca în centru să avem şi administraţie, şi restaurante. Şi cafenele, şi facilităţi culturale, şi locuri de întâlnire, şi inima oraşului să fie aici. Este firesc să fie”, spune Dragoş Buhociu.
Planul urbanistic al zonei centrale va cuprinde şi un studiu de pietonalizare, continuă arhitectul-şef al Galaţiului, un studiu care în Galaţi nu s-a făcut niciodată decât la nivel declarativ: „O parte acestui PUZ va fi exact pe acest studiu, pentru a vedea ce zone din centrul oraşului pot deveni pietonale, poate doar vara, poate doar în weekend, poate pe anumite intervale orare. Trebuie făcut ceva, Galaţiul e singurul oraş mare care, practic, nu are zone pietonale. Avem două porţiuni, să zicem aşa, spre Piaţa Centrală şi la P-uri, dar care sunt departe de unde vrem să ajungem”.
Dragoş Buhociu afirmă că îşi doreşte ca la licitaţia pentru actualizarea PUZ-ului zonei centrale să participe cât mai multe echipe de arhitecţi şi urbanişti din toată ţara, şi cu atât mai mult din Galaţi. „Avem nevoie de infuzie de idei şi vrem să dăm un semnal: Primăria doreşte să dezvolte, Primăria doreşte să vă primească pentru a vă expune ideile. Ne dorim foarte mult să nu avem, ca la multe alte licitaţii, un unic participant sau niciunul. Din păcate, sunt foarte puţini arhitecţi activi în Galaţi şi Brăila, numărul lor pentru Galaţi ar putea fi estimat la 20-25, ceea ce e foarte puţin. În Cluj sunt 500-600. O mare parte din obiectivele Galaţiului se fac de către arhitecţi din Iaşi şi din Bucureşti, pentru că în Galaţi sunt prea puţini şi nu fac faţă”, încheie arhitectul-şef Dragoş Buhociu.

Citit 8317 ori Ultima modificare Duminică, 10 Februarie 2019 22:09

36 comentarii

 • postat de Ciubotariu Andrei
  Joi, 14 Februarie 2019 11:07
  92.85.152.***
  Un parc industrial cu deschidere la Dunare!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dia
  Marți, 12 Februarie 2019 07:13
  5.13.249.***
  Georgel vrei lume selectiva ? S-au sa tacem din gura , pentru-ca unii nu stiu sa desparta cuvinte gramatical , macar scriu si ei ce vad si ce simt.
  0
  1
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Luni, 11 Februarie 2019 15:45
  194.105.20.***
  Dupa ce ca totu-i GRI, ati mai scos si ceasul public din centru ! HALAL !!!
  0
  5
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Luni, 11 Februarie 2019 10:48
  194.105.20.***
  Si da-i, si asteapta, timpul trece-leafa merge = noi cu DRAG chiulim !!!!
  0
  7
  Raportează
 • postat de Dina
  Luni, 11 Februarie 2019 10:12
  109.96.134.***
  In orasul acesta peste tot, unde este un spatiu mai larg , se toarna betoane. La potcoava e jalnic ce s-a putut face. Platoul acela trebuia pavat cum trebuie si lasat liber. Pe el se pot organiza evenimente culturale si sportive in aer liber cu elevi si copii de gradinita.
  La fel pe platoul de la hotelul Dunarea. In toate marile orase exista cate o piata publica unde se aduna oamenii si se organizeaza diferite evenimente. Cred ca asta ar fi trebuit sa fie si aici, o piata publica , unde sa aiba loc evenimente culturare si de arta si chiar sportive. Ar fi atras astfel oamenii spre centru si ar fi ajutat si afacerile din zona.
  Cred ca si in centru langa fostul modern s-ar putea demola chioscul acela de pe colt iar proprietarul sa amenajeze o terasa, ar fi mai frumos.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Georgel
  Duminică, 10 Februarie 2019 23:26
  89.137.229.***
  Nenorocirea e că, din 10 cetățeni ai Galațiului actual, cel mult 1 e cu capul pe umeri, restul de 9 sunt ALDE... ”cetățeanul turmentat”.

  Ca dovadă acest ”Nae Cațavencu”, care nu doar că o ia pe arătură, dar mai și scrie: ”a-ți semănat”, ”numi place” și ”partierul”...
  2
  7
  Raportează
 • postat de Nae Catavencu
  Duminică, 10 Februarie 2019 05:43
  5.13.249.***
  Visator din balcon fara idei saracul , luati autobuzul , mergeti pe jos prin toate cartierele sa vedeti ce a-ti semanat,, daca va place cum arata orasul , la salariul pe care il luati cum de s-a ramas fara idei ? Mie unuia numi place cum arata orasul pentru-ca e plin de gropi , santuri neastupate dupa lucrari , mizerie pe faleza si neingrijita asa cum era pe vremea lui Ceasca ,constructie ridicata si abandonata [vezi tiglina1 , si zona ultimul leu bloc facut fara ca partierul sa fie retusat ci lasat de izbeliste de cand s-a construit blocul , un petic de pamant destul de mare la kaufland in groapa unde ar trebui planti copaci sa nu ramana golul si pietroaiele mari ramase pe pamint , uite idei sant daca te plimbi pe jos in tot orasul o sa va vuina idei la ce o sa vedeti .
  3
  7
  Raportează
 • postat de Galatean
  Sâmbătă, 09 Februarie 2019 07:02
  78.96.81.***
  Tragand linie la comentariile de pana acum, iata orasul nu duce lipsa de idei pentru schimbari arhitecturale care asteapta de aproape 30 de ani!

  In consecinta, domnule Arhitect sef, aveti sursa principala de idei, sigur ale cetatenilor traitori in acest oras; de ce este nevoie de parerile altora care sufleteste nu au nimic cu acest oras, numindu-se ei si arhitecti?!!

  Avem experienta parvenitilor in acest oras, straini sufleteste, trecuti vremelnic prin administratia orasului, care au lasat orasul ruinat, asa cum se si vede, dar si-au facut ei constructii megalomanice de neamuri proaste in buricul orasului, culmea!, in contrast cu arhitectura orasului, dupa sufletul lor hraparet si lacom, in detrimentul comunitatii si civilizatiei!

  Asadar, domnule Arhitect sef, de idei nu se duce lipsa; o consultare cetateneasca, iata comentariile sunt deja idei ce le-ati traduce intro tema generala privind proiecte arhitecturale ale orasului, impreuna cu echipa pe care o conduceti!

  De ce va trebuie alti arhitecti, cand menirea dvs. si scopul in cadrul Primariei, este sa va faceti meseria nobila de arhitect, de novator, lasandu-va numele pe proiecte - proiectat arhitect Buhociu, nu?

  Pai ce frumos sa vezi, par exemple, o constructie, o lucrare de arta, arhitect Mincu, oameni care si-au pus amprenta civilizatiei in domeniu!

  Frumos ar fi sa avem si noi galatenii un arhitect din generatia noua care sa fie exemplu pentru posteritate si sa ne mandrim cu el?!

  Dar cati s-au perindat pe la Primarie , asa voiajori, nu au lasat nimic in urma lor spre pomenire, doar un gol in bugetul local cu salarii luate..., ca erau pe un stat de functiuni si de plata!

  In poza de pe balconul acela, pareti visator, da, specific meseriei, dat nu cumva va faceti planuri sa va schimbati locul, ca la noi, cu asa administratie corupta si incompetenta, nu se poate lucra?

  Zic si eu, ca majoritatea arhitectilor care au fost, cam din acest motiv si-au luat zborul.
  0
  10
  Raportează
 • postat de ZUM
  Sâmbătă, 09 Februarie 2019 06:41
  5.13.249.***
  Vedeti tovarase Primar cit de mult va iubesc concetatenii ? Ati distrus tot , in unele cartiere s-au lucrat si s-a lasat moloz si gropi neastupate , ca asa-i in tenis . strazi nematurate aratand jalnic Parcul Eminescu cat timp sta dezolat intors cu fundul in sus si fara ca nimeni sa lucreze la el s-a mai pus si gard in jurul lui ca la puscarie , WC -cind le dati in functiune, cele care au costat o gramada de bani publici ? Nu aveti viziune? dar salariu gros luati bine in fiecare luna . Am vazut ca a-ti scos trandafirii doriti sa scoateti si bordurile fostului Primar , pe ce s-au dus atunci banii din vremea lui? daca-i scateti bordurile , s-au cheltuit sume uriasein 2012-2013 pentru acele borduri puse si prostul covor de asfalt pus de la telefoane pina la Potcoava
  0
  12
  Raportează
 • postat de Silvia
  Vineri, 08 Februarie 2019 21:55
  89.136.0.***
  As incepe cu piateta de la Biserica Greaca unde este un dezastru. Zona aceea trebuie legata de parcul Eminescu.
  Strada Maior Iancu Fotea trebuie curatata de chiriasii care au facut praf acele case si pasul 2, restaurate acele case.
  Mai trebuie curatat de chiriasi si gangul care face legatura intre Domneasca si gara, acolo este un pericol biologic, de izbucnire a unui incendiu de la tote materialele stranse si bineinteles si fizic. Si aceasta alee foarte utilizata de galateni trebuie pusa in valare.
  Il rog pe domnul arhitect sa faca inca 2 lucruri importante pentru urbanismul Galatiului:
  - compexul comercial Tiglina 1
  - zona cuprinsa intre blocul A1 si Tribunal.
  Este o mare provocare, dar cineva trebuie sa aiba vointa si pricperea sa faca urbanism in Gal;ati. Sa nu uitam ca la un moment dat o doamna, arhitect sef la Galati, a fost demisa, deoarece a avut curajul sa propuna demolarea cladirii neterminate din complexul Tiglina 1.
  0
  15
  Raportează
 • postat de Manager galatean
  Vineri, 08 Februarie 2019 19:27
  89.137.137.***
  Galati este cel mai rosu oras si un oras mort plin de comunisti , securisti si marlani dar ca sa mai fie salvat propun urmatoarele:

  1. Aqualand pe modelul celui din Brasov sau Oradea
  2. Tiroliana care sa fie instalata pe faleza sau zona turnul de televiziune
  3.Aventura parc
  4. Bazin olimpic
  5. Terenuri de tenis camp unde sa putem juca gratuit
  6. Pista de alergare acoperita pe modelui celei din Bacau
  7. Pista de alergat de la stadionul Dunarea facuta la standarde europene si acces gratuit pentru alergat si montarea acolo de aparate fitness
  8. Refacerea bazinului Olimpic de langa Sala Sportului
  9. Mai mute banci in parcuri si pe faleza si instalarea de difuzoare cu muzica de relaxare sau romantica.
  10. Interzicerea manelelor in locuri publice restaurante, terase , baruri si promovarea de catre patroni a muzicii de calitate
  11. Cinema Central sa fie transformat in cinema de arta pe modelul celui de la Braila sau Bucuresti
  12. Festivaluri, carnaval, baluri, activitari sportive mai multe.
  13. Raliul Galatiului
  14. In fiecare cartir sa fie mese de tenis , mese pentru sah
  15. Atragerea tinerilor la biblioteca
  16. Amplasarea de scene in mai multe zone a oraselor in care trupe independente sau tineri talentati sa se poata manifesta
  17. Concurs de sah pentru amatori in aer liber cu participarea a sute de concurenti
  18. Festival gastonomic in care sa gateasca amatori diferite retete si in care sa isi poata valorifica creatiile cu participarea a sute de oameni, familii, etc
  19. Festival de muzica pe modelul celui din Cluj
  20. Actiuni de plantare de pomi in toate spatiile din oras si jurul orasului
  21. Pod peste Dunare
  22. Aeroport - beneficiari: Galati, Braila, Tulcea, Focsani, Barlad , Buzau...
  23. Lacul Catusa sa fie folosit pentru caiac , inot , concursuri , agrement si stoparea poluarii de acolo.
  24. Curse cu vaporul catre Tulcea, Sulina , Braila, Marea neagra...
  25. Discoteca pe timp de zi dar si cu program 18-24.
  26. Concursuri de stand up comedy , bancuri , tir, pictura, desen si fiecare tanar si om din oras sa fie pus in valoare
  27. Indemnarea cetatenilor din oras sa foloseasca un limbaj decent, elegant, frumos , sa nu mai manance seminte pe strada si sa nu mai arunce gunoaie decat la cos. Daca nu au cos sa il pastreze in buzunar, punca sau masina si sa il arunce acasa sau la prima pubela.
  28. Interzicerea camerelor video in foaierul teatrului dramatric sau sala. Multi au renuntat sa mai vina la teatru pentru ca sunt filmati in interior. Camerele sa fie doar in casa de bilete si exterior ca sa supravegheze cladirea si nu cine vine la teatru.
  29. Refacerea teatrului de vara
  30. Flori in tot orasul
  31. Parc de aventura pentru copii cu plase pentru catarare si alte elemente care favorizeaza miscarea
  32. Club de parasutism , parapanta si deltaplanorism
  33. La Patinoar sa existe macar o zi din luna in care intrarea sa fie gratuita
  34. Sa fie organizata si ziua muzeelor ni doar noaptea muzeelor
  35. Sa fie organizata Noaptea Caselor pe modelui din Bucuresti (verificati pe google ce inseamna)
  36. Tabere in care atat copii si adultii sa invete ce e natura, supravietuire in natura , protectia faunei si florei , diferite meserii si activitati, pasiuni etc.
  37. Cluburi de turism montan
  38. Autotren cu turul orasului si obiectivele turistice sau plimbari intre parcuri
  39. Zona de echitatie si incurajarea acestui sport la Garboavele
  40. Ferma de animale unde oamenii pot munci la ferma contra produse sau mancare ca mod de relaxare (zona Garboavele sau satele din jur)
  41. Interzicerea pescuitului cu plase timp de 10 ani
  42. Oprirea defrisarilor in judet si plantarea de pomi pe toate dealurile si campiile ca sa avem cele mai multe paduri din Moldova
  43.....44...45..astept sa mai completati si voi

  Toate astea se pot face daca sunt lasati investitorii sa faca in parteneriat public - privat sau privat, atragerea investitorilor atat din tara cat si din strainatate, taxe mici spre zero care realizeaza unele din aceste obiective.
  2
  24
  Raportează
 • postat de Maria Ionescu
  Vineri, 08 Februarie 2019 19:14
  78.96.81.***
  Să se ocupe de problemele importante ce necesită rezolvare imediată. Cetățenii își vor spune nemulțumirile din zona lor, atât.
  0
  5
  Raportează
 • Vineri, 08 Februarie 2019 15:29
  95.76.36.***
  1. Refaceti Palatul Simion Gheorghiu chiar si ca Uniunea Arhitectilor din Bucuresti daca se poate (stiti, cladirea din sticla dar cu fatada de epoca, ceea ce o face unica-n lume).

  2. Demolati Casa Alba din Parcul Eminescu

  3. Faceti pasajul de la Hotel Dunarea cu iesire si pe trotuarul de la Hotel Galati nu doar la Finante

  4. Reganditi tot peisajul din zonele: Spicu, Nespalata, Primaria Veche, Piateta Florilor de Tei

  5. Pasajul Pietonal ce face legatura intre Balcescu si Traian (de fapt bucata a str. Tecuci) trebuie regandit 100% si mai ales cu o strada de legatura (sens unic dinspre Traian spre Balcescu)

  6. Inchiderea Str. Domneasca intre Liceul de Arta si Centru s-ar putea face doar dupa ce se analizeaza redirectionarea traficului ce va include autobuze, troleibuze si masini personale pe Balcescu (cu sens unic spre Centru) si pe Str. Egalitatii - Lugoj - Sindicatelor - Cuza - Mihai Bravu (cu sens unic spre Gradina Publica)
  3
  14
  Raportează
 • postat de vali
  Vineri, 08 Februarie 2019 15:11
  85.120.166.***
  " vrem să dăm posibilitatea să se construiască cu un grad de ocupare a terenului mai mare"
  " de ce eu n-am nimic unde să mănânc la prânz lângă Primărie, că nu e niciun restaurant lângă Primărie, Prefectură, Consiliul Judeţean".
  Doamne, ce prostii spune omul asta! O sa transforme centrul intr-o ingramadeala de bodegi! Probabil va pune si o taraba cu mici langa primarie, sa ili gadile fumul cand deschide geamul de la birou. Si la toate astea vei merge pe niste dale oribile ca cele de la Potcoava!
  Asta inseamna civilizatie europeana?!? In felul asta centrul va iradia "dezvoltare, civilizaţie, frumos"???
  Repara gropile, primare , ca ti-o iei ca ala din filmuletul de pe facebook :))
  7
  12
  Raportează
 • postat de kiko
  Vineri, 08 Februarie 2019 14:36
  5.2.208.***
  Buna ziua! Ce frumos vorbiti dvs. de la esplanada unei cladiri din otel si sticla ridicata intre doua cladiri istorice ale Galatiului. Un privat nu ar fi primit autorizatie pentru asa ceva. Insa Primaria Galati poate. Dupa care vine si ne spune cum sa faca frumos zona centrala si veche a Galatiului. Vreti cafenele pe bulevard? Dar de creat locuri de munca noi sau macar un cadru ceva pentru dezvoltarea sanatoasa a orasuluui nu spuneti nimic. Ne comparam noi cu cei de la Cluj? Timisoara, chiar Iasi mai nou? Asfaltul turnat acum cativa ani pe Balcescu e plin de valuri si surpari. De bine ce s-a lucrat. Puneti mana si faceti proiecte cu bani europeni cum se poate prin alte parti. De asta sunteti acolo. Sa faceti treaba. Si nu orice fel de treaba ci una buna.
  2
  20
  Raportează
 • postat de gigi
  Vineri, 08 Februarie 2019 14:25
  86.124.203.***
  Cred ca ar trebui sa va preocupati si de zona Tiglina 1, actualul centru al orasului.
  8
  11
  Raportează
 • postat de Galatean
  Vineri, 08 Februarie 2019 14:16
  78.96.81.***
  Domnule arhitect sef, cu lucrarea de la Potcoava de Aur, v-ati dat examenul de arhitect in fata galatenilor, unde s-a dorit prezenta bunului gust!

  Au aratat parte din nereguli comentatorii dinaintea mea!

  Ca sa nu fiu nedrept, conceptia de la Potcoava ar apartine IPJ Galati, proiectantul principal, sub semnatura arhitectilor de acolo privind partea de arhitectura, dar beneficiarul este Primaria Galati, cu arhitectul sef reprezentant cum ar fi normal;

  In cazul asta se intelege ca a-ti verificat/insusit ideile lor transpuse in proiecte, fiind de acord, dand unda verde constructorului;

  Daca este asa, nu mai este nimic de spus decat ca trebuie sa plecati din postul ala; daca si primarul a fost multumit cu aceasta demonstratie de neprofesionalism, iata vin cetatenii sa va spuna amandurora ca nu aveti ce cauta pe fotoliile primariei, fiecare cu iresponsabilitatea de care dati dovada pe banii galatenilor!

  Si amandoi v-ati plimbat in strainataturi in cursul anului 2018; oare a-ti vazut la straini intrari aiuristice in orase, ca cea de la intrare dispre Braila, o benzinarie asezata, scuzati, ca un rahat in mijlocul drumului, pentru care nu s-a putut face un giratoriu corespunzator, cu aspect arhitectural dezolant, maghernite tip uraciunea din parcul Eminescu, sau constructia neterminata la intrare pe str. Saturn in Tiglina 1, ridicata fara autorizatie de constructie, ocupand si trotuarul, si langa, fundatia unei constructii neterminate, care strica aspectul cartierului?

  Pai ce sa vada turistii in orasul asta, aspecte din astea peste tot?!!!

  Sunt sigur ca a-ti vazut constructii arhitecturale frumoase, de bun gust, facute de arhitecti profesionisti, unde administratiile oraselor nu si-au bagat interesul personal in detrimentul orasului!

  Galatiul nu are arhitecti suficienti, spuneti; pai nu sta nimeni intrun oras cu administratie corupta, incompetenta, unde se practica interesul personal al alesilor in materie de arhitectura, lucru dovedit de 30 de ani!

  Dovada: luati orasul la picior; bataie de joc, iar dvs. luati salariu gras de peste doi ani pe acest post!

  Dovada este chiar in centrul orasului unde cei care au fost la conducere si-au facut turnuri cu pereti din sticla contrastand cu arhitectura autentica zonala, stricand aspectul zonei!.

  Aaaa, asta nu vedeti, de ce si de cine va temeti impreuna cu actualii edili?

  Pai cu ce sa incepeti mai intai, cu cladirile orasului vechi lasat in paragina de fostii administratori ai orasului, sau cu redarea aspectului arhitectural elimininand constructiile noi fara respectarea PUZ, cu sau fara acordul fostilor arhitecti sefi, care probabil au parasit postul, tocmai ca nu-i lasau cei din administratie sa-si faca maseria, respectand numai interesul lor?!!!

  Eu sunt sceptic ca o sa faceti ceva frumos in orasul asta; nu incepeti numai cu centrul orasului unde vreti sa fie aproape de primarie la cafele.

  PUG-ul trebuie facut pentru tot orasul, epui il prezentati dezbaterii publice, si dupa, hotarati-va , dar nu incepeti neprofesionist ca primarul Pucheanu, lucarari peste tot, orasul ruina, ca in final sa iasa treaba de mantuiala ca lucrarilie abia terminate in centrul orasului!

  Sunteti, domnule athitect sefl intro mare incurcatura facuta de confratii de dinainte, dar mai ales de cei care au administrat acest oras de 30 de ani, irespobsabil, neprofesionist, jalnic!
  1
  22
  Raportează
 • postat de Sabrina
  Vineri, 08 Februarie 2019 14:11
  82.137.13.***
  La Sibiu Primăria a VĂRUIT A CURĂȚAT CENTRUL ORAȘULUI ȘI STRĂZILE PRINCIPALE /// LA NOI S-AU VĂTUIT BLOCURILE DIN ZONA CENTRALĂ // DAR PE ACEEAȘI STRADĂ LÂNGĂ GRADINA PUBLICĂ SUNT BLOCURI DIN ACEEAȘI EPOCĂ DAR PE CARE PRIMARIA A PUS IMPOZIT CU 500% pentru că nu au imaginea celor din centrul orașului Mai mult sânt și locuite de niște PENSIONARI CARE PLATESC IMPOZITE dar pentru că au fost pensionati Înainte de 89 au niște venituri de le poate da Primăria mâncare de la Cantină Așa că Înainte Tovarășilor Democrați sa faceți ceva VĂRUIȚI CE ESTE VECHI că la SIBIU și apoi cu Panseluțe olandeze și Ornamente Personalizate
  4
  6
  Raportează
 • postat de Georgel
  Vineri, 08 Februarie 2019 13:36
  89.137.229.***
  Citiți articolul și sesizați un important detaliu:

  Domnul arhitect șef actual, care are rădăcini de familie în Brăila, ar vrea idei de la arhitecți localnici, așa puțini cum susține că sunt și care se știe că majoritatea sunt venetici, motiv pentru care preferă arhitecți chemați acum la licitație tot din alte orașe din țară.

  Ca urmare domnia sa nu are nicidecum nevoie de ideile cetățenilor orașului actual, ale celor avizați și care deja s-au afirmat cu păreri în acest domeniu, nici vorbă ale celor aparținând minorității get-beget. Așa că stați liniștiți...
  2
  10
  Raportează
 • postat de Suparatu
  Vineri, 08 Februarie 2019 13:30
  188.24.244.***
  Un "geniu" care a facut PUZ a avut ideea ca sa limiteze suprafata pe care se poate construi la ceva gen 10% din teren....in CENTRUL orasului.
  Asa ca avem spatii goale cu un cotet in mijloc ca a vrut vreun "Dancila".

  Ati pus dalele alea GRI.
  Blocurile GRI.
  Strazile GRI.

  Totul gri si mohorat. Daca nu as stii mai bine as zice ca vreti sa ne omorati pron depresie.
  3
  14
  Raportează
 • postat de Alexuz
  Vineri, 08 Februarie 2019 13:30
  5.2.205.***
  La revedere Galati in maxim 3 luni. Seara la ora 22:00 zici ca este orasul parasit, fara lumina pe unele strazi si oameni baricadati in case. In afara aia abia la ora 22:00 ies in oras, noi stam in casa si facem economie la curent, bani, etc.
  Sunt atatea lipsuri in orasul asta si ei viseaza promenade si cafenele.
  3
  18
  Raportează
 • postat de Gargara electorala , ca si alte proiecte declarate si neancepute.
  Vineri, 08 Februarie 2019 13:22
  85.194.243.***
  De ce nu reabilitati , tot BULEVARDUL ISTORIC DOMNEASCA ??? , de ce numai pana in Basarabiei ???
  Casa de langa Prefectura , cand incepeti sa o reabilitati ??
  Pe terenul de langa Policlinica cu Plata , cand incepeti sa faceti acel parculet (si poate si o mica fantana arteziana) ??
  Ati desfiintat parcarea din centru , pe Balcescu , iar biserica a construit un parculet : CARE ESTE TOT TIMPUL INCHIS !!
  In Tiglina 1 , pe locul fostului complex , CE AVETI DE GAND SA FACETI PANA LA URMA ??
  1
  12
  Raportează
 • postat de cetatean
  Vineri, 08 Februarie 2019 13:08
  5.2.208.***
  vor acele institutii - functionarii publici din centru sa serveasca cafeluta, pranzisorul si cina in restaurante, cafenele construite pe banii contribuabililor, din taxele si impozitele cetatenilor ?

  asa va faceti voi socotelile ?

  de ce nu e nimic nicăieri în zona centrală? pentru ca meritati sa nu fie nimic acolo

  sunteti doar institutii care nu aduc plus valoare orasului, ptr voi existati ...numai voi, restul cetatenilor de la PERIFERIE sau alte CARTIERE pot supravietui fara cafenele, restaurante construite din banul public

  distrugeti tot ce a mai ramas din oras, faceti reparatii si investitii urbanistice de cea mai proasta calitate

  si in plus, culmea nesimtirii acelor functionari este sa intrebe pe altii CA ASTEAPTA IDEI !!!!?????

  dar ce, eu sunt platit sa vin cu idei ? domnul din foto sta undeva in ceruri, admira peisajul de pe terasa primariei si cand coboara in strada NU ARE UNDE SERVI CAFEAUA ????

  rusine, ar trebui sa munciti la PUZ cum trebuie, sa afisati la panouri in cartiere ce ar trebui sa propuneti VOI cetatenilor, nu sa cersiti idei

  scoateti panourile de afisaj NUMAI CAND TREBUIE SA VA PUBLICATI CANDIDATII POLITICI, in rest acestea sunt INEXISTENTE
  3
  12
  Raportează
 • postat de Suzi quatro
  Vineri, 08 Februarie 2019 13:01
  82.137.13.***
  Lăsați Centrul orașului așa cum este dar mai văruiți pe ici pe colo in punctele esențiale Priviți imaginile de pe internet și o să vedeți ce frumos era În loc sa recondiționați centrul introduceți ornamente că la Disney ///Sibiul este restaurat nu modernizat cu ornamente care schimbă imaginea istorică a orașului GALAȚIUL a fost oraș de frontieră bombardat și jefuit sute de ani așa că arhitectura lasă de dorit Dar au mai venit și DEMOCRAȚII LIBERALI IN89 care au făcut Prăpăd in zona centrala Au transformat Alimentara in Casă Pariuri sportive și Jocuri de noroc Bănci și tot ce este mai oribil in Economia de CUMETRIE OLTENEASCA Aveți in Centrul orașului o cofetărie ? Copiii din Galați acum care au avut noroc , mănâncă prăjituri Italia și Spania că la noi INVESTITORII STRATEGICI au ras tot Vreți Cafenele in centrul orașului dar ați uitat că la GALAȚI sunt PATRU ANOTIMPURI cu ninsori ploi și ce ne mai dă Dumnezeu /// Înainte de 89 MÂNCĂM la Cofetărie in Centrul orașului și nu numai ÎNGHEȚATĂ LA PAHAR DE CARE DOREAM ERAU PLĂCINTĂRII /// ERA BAR PENTRU FEMEI/// TOTI NE GĂSEAM LOCUL IN ZONA CENTRALA NU NE INTERSECTAM CEI CU COPII CU CEI CARE SERVEAU CONIAC SI CAFEA /// ACUM CA SĂ DAU UNUI COPIL UN SUC TREBUIE SĂ INTRU ÎN Bar(bine că nu se mai fumează)și vreți să faceți Cafenea in Centrul orașului că vin TURIȘTII CU VAPORUL DE VIENA /// DOMNILOR VĂRUIȚI CE ESTE SI ADUCEȚI BORDURILE DE GRANIT CARE SAU VÂNDUT IN UE PRIN 90/// DUMNEZEU SĂ VA LUMINEZE MINȚILE ȘI ȘI SĂ FACEȚI CEVA FRUMOS IN ORAȘUL DE LA DUNĂRE CĂ ARATĂ CA DUPĂ RĂZBOIUL DIN 89
  4
  8
  Raportează
 • postat de Zamfir Domnita
  Vineri, 08 Februarie 2019 12:57
  213.233.85.***
  As dori sa vad fântâni arteziene , multe flori si nimic mai mult ! Ce sa facut la Potcoava e o lucrare de tot râsul stimați domni ! Oare ati fost acolo la finalizare ? Uitati-ce la dalele fixate in pardoseala ! Care mai de care strâmbă ! A verificat cineva lucrarea ?
  2
  14
  Raportează
 • postat de Galatean
  Vineri, 08 Februarie 2019 12:55
  103.13.67.***
  Cateva lucruri simple se pot face: gardul de la sp. judetean demolat si refacut parculetul de acolo, project pt zona stadionului dunarea, sala sporturilor, groapa aia insalubra, baza siderurgistul,parcul, plaja, acolo sa fie centrul de distractie, concerte si sport. Licitatii si cautati investitori. Centrul vechi e mort si ingropat.
  4
  7
  Raportează
 • postat de PATRIOTUL
  Vineri, 08 Februarie 2019 12:34
  81.12.149.***
  1. Termenul pentru primirea propunerilor, ideilor, proiectelor este incredibil de scurt!
  Abia iese lumea si economia din hibernare acum. În plus e frig afară, iar unii specialişti poate ar avea nevoie de timp să viziteze şi să analizeze bine situaţia de pe teren. Nu poţi să faci lucrurile astea din scurt, la repezeală.
  2. De ce nu se face apel şi la populaţie?
  Poate sunt unii gălăţeni sau brăileni sau chiar vizitatori, sau chiar din diaspora, care au idei bune şi constructive pentru centrul istoric al Galaţiului. Acordaţi mai multă atenţie cetăţenilor, dle Arhitect şef!
  3. Spuneţi că nu sunt restaurante şi cafenele în centru. Păi ca să vină lumea să servească ceva în zona asta nu prea are unde să lase maşina, pentru că nu sunt PARCĂRI generoase în apropiere! Nu toate clădirile îngrămădite din centru au parcări subterane ca Primăria, dle Buhociu!
  4. Zona centrală trebuie să fie preponderent pietonală, iar dacă cineva vrea să se deplaseze cu alt mijloc trebuie să fie încurajat transportul cu bicicletele sau mopedele, aşa cum se întâmplă în marile capitale europene. Deci trebuie făcute parcări şi pentru astfel de mijloace de transport ecologice, chiar în centru!
  5. Tot în centru, pe lângă taverne, magazine şi spaţii pentru divertisment, trebuie şi multă verdeaţă, parcuri cu fântâni şi garduri vii mai multe! Nu am văzut nicăieri în parcurile din Galaţi garduri vii înalte şi bine întreţinute, aşa cum sunt în Franţa, de exemplu! Gardurile vii înalte, chiar sub formă de labirint nu ocupă spaţiu mult şi dau o notă de relaxare, intimitate şi separare oarecum de mediul urban aglomerat!
  3
  11
  Raportează
 • postat de Terente...din Galati
  Vineri, 08 Februarie 2019 12:14
  86.34.180.***
  Pt. ca Galatiul sa se schimbe, trebuie sa aducem un suflu nou , noi cetatenii. Sa alegem corect, sa aducem galateni cu pregatire si cu recunoastere la nivel inalt si sa-i punem sa faca treaba. Cu sefi in administratie numiti politic nu vom face niciodata nimic, oricat v-ati bate capul. Degeaba face apologia "transparentei" acest arhitect D. Buhociu; el nu va putea infaptui absolut nimic fara aprobare de la cei ce au distrus si distrug mai departe acest oras.
  2
  17
  Raportează
 • postat de gigel
  Vineri, 08 Februarie 2019 12:00
  81.196.199.***
  HA HA HA
  GLUME BUNE AICISA , DOAR CENTRUL ESTE IN PARAGINA ?
  INTREB PENTRU UN PRIETEN
  EU CRED CA TOT ORASUL ESTE IN PARAGINA IN URMA ACESTOR CONDUCERI PESEDISTE
  DE CE SA II ANGAJAM PE ALTII SA FACA TREABA CELOR CARE DEJA SUNT ANGAJATI PE BANI FRUMUSEI IN PRIMARIE?
  CINEVA ISI BATE JOC RAU DE BANII PUBLICI.
  2
  15
  Raportează
 • postat de firca
  Vineri, 08 Februarie 2019 11:58
  109.99.197.***
  Cred ca , ar fi foarte bine venita amenajarea unei parcari si spatiu de joaca pe str,Rosiori intre blocurule G4 si G3,in locul celor 50 de garaje , care au alta destinatie.
  0
  8
  Raportează
 • postat de Sabrina
  Vineri, 08 Februarie 2019 11:31
  82.137.12.***
  O să faceți praf tot Exemplu este la Potcoava de aur UNDE ați construit
  b bazine mari in care ați turnat pământ și apoi ați plantat câte un copac. Este o frumusețe, dacă mai răsădiți și niște panseluțe cam 5000 de bazin vor veni turiștii că la Zoo Dar cea mai tare faza este că ați făcut la aceste vaze uriase și niște nișe de scurgerea apei din ele când va ploua mai torențial dar atunci se va scurge pe trotuar și ceva noroi E frumos elegant cat de cat să faceți cafenele pentru Adulți Dar copii noștri dragi din Galați unde pot mânca o prajitura când părinții sorbesc cafea Ați uitat urmașii nu degeaba se înmulțeasc mai multi afară O cofetărie mai aveți in planul urbanistic zonal sau tot la Bănci Case de pariuri sportive și jocuri de noroc ,Farmacii si Firme mortuare vom avea fericirea să vedem in zona 0 (zero barat)
  1
  31
  Raportează
 • postat de Lupoaie Marian
  Vineri, 08 Februarie 2019 10:17
  188.24.241.***
  Cu ocazia lucrarilor de reamenajare a parcului Mihai Eminescu sa se demoleze asa numita Casa Alba, asa cum s-a declarase initial la lansarea lucrarilor, deoarece este o rusine architecturala si reduce din suprafata initiala a parcului.
  3
  39
  Raportează
 • postat de Lupoaie Marian
  Vineri, 08 Februarie 2019 10:02
  188.24.241.***
  Propun ca in local gradinii de vara a fostului cinematograf Central, sa se construiasca o parcare
  supraetajata.
  23
  10
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Vineri, 08 Februarie 2019 08:51
  5.13.235.***
  Pana la bautul cafelei in centru, lipsesc pasii locurilor de munca, si platite decent adica 600-700E net, asistenta sociala si medicala actuala cu medici buni nu ramasite dinnou zaresti si rezidenti... care nu stiu diferenta intre durere pe apendic inflamat si piatra blocata pe traseu!

  Dar e prea tarziu... Romania moare incet si sigur... o coma indusa intentioanat de un "spital" corupt atot institutionalizat! CIne vrea hotie, marlanie, golanie si asuprirea celor mai putini norocosi da, e rai!
  Dar pentru cine doreste o munca cinstita, sa-i fie platita activitatea decent, dreptul la munca, asistenta sociala , medicala, invatamant.... trebuie sa lupte... dar pe alte taramuri!
  3
  33
  Raportează
 • postat de Kali
  Vineri, 08 Februarie 2019 05:52
  5.13.196.***
  Ideea nu e rea, insa daca vor pava trotuarele tot cu modelul de dale din granit pe care il folosesc in acest moment pot sa-si ia adio de la un aspect frumos, primitor al zonelor respective.
  Ati vazut in ce hal arata esplanada din fata complexului "Potcoava de aur"? Pavajul e deja murdar fara vreo sansa de a mai fi curatat vreodata...
  2
  23
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Vineri, 08 Februarie 2019 05:26
  5.13.249.***
  In zona centrala avem cladiri in paragina {zona fostului Liceu Cuza , zona Balcescu , pe Domneasca , avem multe zone in paragina fara viziune urbanistica ,strazi cu gropi si valuri de asfalt indicatoare ruginite, etc ] intrbati cetatenii ce ar dori , avem borduri neschimbate cu anii vezi zona Mc -Parcul Closca si acea parcare cu macadam de la CFR chiar linga blocul Prestige , Parcul Closca e vai de el , avem nevoie de fantani arteziene , Faleza la fel e vai de mamaei si multe alte locuri chiar la salariul pe care il luati in Primarie nu aveti viziune ? intrbati oamenii acestui oras ce si-ar dori sa-si puna fiecare gindurile si ideile ca se va gasi ceva pina la urma
  3
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.