„Avem informaţii că s-au cumpărat voturi”

„Avem informaţii că s-au cumpărat voturi”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru că PSD contestă rezultatul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, l-am întrebat pe Fănel Spulber, preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia Galaţi, dacă în judeţul nostru s-au produs fraude electorale.

„În cel de-al doilea tur de scrutin, APD a avut mai puţini observatori decât în primul tur. Am avut 15 observatori în secţiile de votare din oraş şi trei echipe mobile în mediul rural. Am sesizat, în ziua votului, diferite nereguli, care se produc de foarte multă vreme la scrutine”.

„Este foarte neplăcut că de atâta vreme sunt probleme organizatorice, că preşedinţii de secţii sunt insuficient instruiţi şi asta s-a văzut. Dar nereguli care ar fi putut influenţa rezultatul votului nu putem afirma că s-ar fi produs”.

„Suspiciuni există, dar nu le putem proba. În schimb, cu ajutorul unor chestionare, am făcut un sondaj în comunele din judeţ şi am aflat că în aproape toate localităţile din mediul rural s-au cumpărat voturi, s-a dat mită electorală de la sume mici de bani până la cadouri cum ar fi sticle cu ulei”.

„Nu putem spune cine anume le-a oferit pentru că oamenii s-au ferit să spună. Cert este că în secţiile unde au fost observatori Pro Democraţia, nu membri de partid deghizaţi în reprezentanţi sau observatori ai presei sau altor ONG-uri, alegerile s-au desfăşurat în condiţii mult mai corecte, fiind inhibate pornirile nelegale”, ne-a declarat Fănel Spulber.

Citit 1265 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.