Reacţiile lui Băsescu împotriva lui Voronin au adus voturi

Reacţiile lui Băsescu împotriva lui Voronin au adus voturi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ion Macarenco e indignat că basarabenii sunt acuzaţi de fraudare *

Preşedintele interimar al Organizaţiei Municipale a PD-L Galaţi, Constantin Dumitriu, l-a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, pe  basarabeanul Ion Macarenco, cu statut de azilant politic după evenimentele din 7 aprilie din Republica Moldova.

Macarenco găsise, a spus liderul PD-L, doar cu o oră înainte, sediul acestui partid, ca să se declare indignat de acuzaţiile televizate ale liderilor PSD, conform cărora cetăţenii basarabeni  ar fi votat multiplu pentru Trăian Băsescu.

Macarenco  a explicat şi că teama de comunism a basarabenilor, mai ales după bătăile îndurate în aprilie de la oamenii lui Voronin, i-a făcut  pe aceştia să nu voteze cu stânga reprezentată de PSD (deşi… primarul liberal al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, l-a sprijinit pe Geoană în competiţia televizată cu Băsescu, am adăuga noi), în timp ce preşedintele Băsescu a fost singurul om politic care le-a luat apărarea protestatarilor în faţa lui Voronin, a mai spus refugiatul, care a vorbit, spune, cu mulţi moldoveni şi toţi au votat la fel. 

„Deci s-a votat foarte corect pentru dl Traian Băsescu. Dacă nu mă credeţi pe mine, întrebaţi aici, la aşa-numita piaţă a ruşilor, unde sunt zilnic două-trei sute de oameni din Republica Moldova”, a mai spus el.

Într-o relatare impresionantă, Macarenco a spus că face parte dintre tinerii care, deşi n-au intrat în clădirile oficiale, au fost la manifestaţia din centrul Chişinăului, de unde au fost arestaţi, îngrămădiţi în dube, duşi în beciurile Poliţiei, dezbrăcaţi şi bătuţi. Acolo, spune basarabeanul, a văzut un portret mare a lui Dzerjinski, temutul şef al  NKVD-ului stalinist, strămoş al KGB.

Putem să-l credem sau nu că reprezintă o opinie generală peste Prut  pe cel căruia îi expiră astăzi, oficial, statutul de refugiat politic, în timp ce regimul Voronin, se ştie, a căzut. El a făcut de altfel cerere pentru cetăţenia română.

În prezent la Galaţi, alături de soţie şi cei trei copii, basarabeanul nu are cum să muncească legal şi trăiesc cu toţii din prestaţiile pentru cunoscuţi ale soţiei, manichiuristă de meserie, la care se adaugă  pachete de mâncare primite de peste Prut.

Aşa că dl Macarenco cel bătut de comunişti are toate motivele să fie sincer, dar cel fără cetăţenie are toate motivele să nu fie.

Explicaţie foto: Azilantul (în stânga imaginii) se jură că este complet sincer

Citit 897 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.